You are here

F200 4,3 collos 1080P digitális 8 mm-es boroscope kamera hiba.

33 posts / 0 new
Last post
Billentyűs

   Üdvözlöm a T. fórumos Kollégákat!
Novemberben rendeltem a Banggood áruházból a fenti készüléket. Miután megérkezett ki akartam próbálni, de nem lehetett bekapcsolni. Arra gondoltam, az akkumulátor nincs feltöltve, azért nem jelenik meg kép. Mivel el voltam foglalva más dolgokkal, félre tettem. Most szükségem lenne a készülékre, ezért elővettem. Feltettem töltőre, utána próbáltam bekapcsolni, de ugyanúgy semmire nem reagál. Csatlakoztattam a számítógépen USB-re. Ekkor ért a meglepetés, a kijelző közepén 1 egy hatalmas fekete folt, a világos rész is bizonytalanul fehér, csíkos. Szétszedtem a megjelenítőt. Sajnos a töltő IC után semmit nem lehet mérni, az a rész működik csak. Föltételezem, szállítás során érte tekintélyes ütés a kijelzőt, talán még a NYÁK panel is elrepedhetett, azért nem jelenik meg kép az épnek látszó részen. Mivel úgy tűnik nem igen javítható, megpróbáltam a FULL HD  kamerát életre kelteni, hogy telefonon, tableten megjeleníthessem a képet, videót. Próbáltam androidon OTG kábelen keresztül appokat indítani, de az volt az eredmény, nem csatlakozott kamera. Próbáltam számítógéphez is csatlakoztatni, ott sem sok sikerrel. A 8 led világít, fényerőt lehet szabályozni, de ennyi. Ellenállást mértem web kamera és ezen kamera esetén. Nem szakadt a vezeték, mindkettő M ohm nagyságrendű. Elképzelhető, nem találtam hozzá megfelelő drivert. Kisebb felbontású kamerákhoz van elég sok app, driver, ehhez nincs, nem találtam. Ha a kollégák közül találkozott valaki ilyen, hasonló eszközzel, tud valami megoldást, várom a válaszát.

           üdv.

       Billentyus

Comments
josef.48
josef.48's picture

Szia Billenytyüs ! Nekem van egy hasoló játékom,valószinüleg már nem játszom vele.Az enyém müködött ,túl fényes volt a kép .Nem volt állitható a háttér világitás és a fény.Közeli kép homájos volt a nagy fénytöl.Vissza akartam küldeni  ,a megadott telefonszám  a visszaküldés  érdekében ,nem létezett.Szétbontottam ,DC-DC amely az akkú fesz.emeli 5v-ra hibás volt.Kis nyákra épitettem egy megegyezö  fesz.emelöt.Amiota 5v-al tápláltam megszünt müködni ,csak fehér a kép.Félre tettem,egyenlöre nincs tovább.üdv.Jóska
 

File csatolás: 

0

Vote up!

You voted ‘up’

Billentyűs

   Üdv. Józsi!
Biztos láttad a feltöltött képeimet. A kijelződ nem látszik a játék panelben, gondolom, a szalagkábel mögött van. Elküldöm a kijelzőről a 2 képet. Ha meg tudod nézni a kijelződ típusát, kiderül, használható lenne-e nálam. Úgy lehet az alaplapról függetleníteni, hogy 1 hosszú lapkát kell megemelni, a szalag kijön. / a méretek: 105x67x3 mm / Ennél nagyobb méret nem fér a dobozba, de kisebb lehet valamivel. Ha megfelel, akkor a mostani állapotok szerint postán lehetne küldened. Az még kérdéses, maga az alaplap jó-e, mert a mostani állapotban csak a töltőt lehet indítani, lehet, az alaplap is rossz. Ha megfelelő, akkor megegyezünk. Köszi a segítséget idáig is.

           üdv.

0

Vote up!

You voted ‘up’

Jaca
Jaca's picture

Szia!

Ami kellene, az az eszközkezelőben a csatlakoztatott eszköz VID és PID száma.
Ez alapján azonosítható.
Az amcap nevű program elég sok kamerát kezel, érdemes még kipróbálni.

0

Vote up!

You voted ‘up’

hcs

Linux live cd, kiadod az lsusb parancsot és elmeséli mit lát. Ugyanitt ha elindítod a cheese programot akkor szerintem lesz élőkép mókolás nélkül. Nekem az usb endoszkóp kamera szó nélkül ment.
Android telefonon a Camerafi alkalmazás az ami kezeli a különböző külső kamerákat. Átalakító kell hozzá, de ez nem nagy összeg.

0

Vote up!

You voted ‘up’

Billentyűs

   Üdv. hcs!

A cheese programot nagy nehezen sikerült letölteni, de csak képernyő képet ment. Ebből van ennél jobb. Nem tudom, mire gondoltál, lehet, máshonnan kellene letölteni, ez a CNET-ről való volt.
     üdv

0

Vote up!

You voted ‘up’

Billentyűs

    
      Üdv. hcs!

A chees milyen program? Próbáltam a win.-en letölteni a store-ból, de 1 katasztrófa, állandóan azonosításokat kér, már megváltoztattam a jelszót is, ha újra keresek, újra azonosíttat, de letölteni nem tudok. Eddig a tableten nem sikerült működőképes app-ot találni, a beépített kamerát használja, nincs csatlakozás a külső USB eszközhöz. OTG kábel kezeli aa billentyűt, kulcsot, ezt nem látja.

       üdv.

0

Vote up!

You voted ‘up’

hcs

Szia Billentyűs!

Camerafi2: https://play.google.com/store/apps/details?id=com.vaultmicro.camerafi2
Androidos telefonhoz usb otg átalakító kell hozzá. Samsung Galaxy J5-ön működik rendesen. Nem lehet hogy régebbi a tablet android verziója és ez okozza a gondokat?
Nem használom a win store-t. Linux alól szoktam dolgozni, amire nekem kell szinte mindig elég. Ott sok minden alapból megy, ha nem akkor viszont küzdelmes lehet.

A cheese program ha jól tudom fent van többek között a Linux Mint legutolsó verziójának live dvd-jén is. Letöltöd, kiírod és elindítod róla a gépedet. Core2 Duo -tól fölfelé elég jól működik, 1-2 giga memória elég neki.

0

Vote up!

You voted ‘up’

Billentyűs

    Hello hcs!

A laptopról tabletre töltöttem le az app-ot. Ugyanaz történt, mint ha az appot töltöm le. nem is érhető el a beállítás, nem látja a külső eszközt, leáll magától. Az android 8.1 van fent a táblán. Billentyűt, usb kulcsot kezel az OTG. Más hasonló app indítás után is ugyanez a helyzet, kéri, csatlakoztassam a külső eszközt.

     Hogyan tovább?

 

0

Vote up!

You voted ‘up’

Billentyűs

    Üdv. hcs!
Próbáltam a camerafi app-ot, változatait telepíteni, de leálltak az appok. OTG kábelre gondoltál? Azzal próbáltam. Valami más kell? A win store addig bosszantott, míg felhagytam vele. Küldözgetett SMS-eket, nem fogadta el. Az ingyenes letöltés nem sikerült. A többivel sem boldogultam.
 
         üdv.

0

Vote up!

You voted ‘up’

varga jano
varga jano's picture

Szia !
A kereskedö oldalán nincs ajánlott drive megnevezve ? Esetleg maga a drive ?

0

Vote up!

You voted ‘up’

Billentyűs

    Üdv. Janó.
Nincsen, mert a komplett egység tartalmaz 1 lijelzőt, abba van hardveresen beintegrálva minden. A Banggood-ról rendeltem, szállítás közben olyan ütés érhette, hogy a kijelző egység nem használható. Próbáltam rákeresni a panelon lévő IC-kre, még az sem vezetett eredményre. Lehet, az ütődéstől a NYÁK is elrepedt, azért nem megy semmi a töltőn kívül. Több mindent is rendeltem már a Banggood-ról eddig nem volt probléma. 1080P felbontású a kamera. Azért gondoltam, a kamera drájverének telepítése után tableten, laptopon esetleg használható lenne.

            üdv.
    Billentyűs

0

Vote up!

You voted ‘up’

varga jano
varga jano's picture

A neve a kamerádnak egy fantázia név . Ezért nagyon nehéz lesz . Szerintem.
U.I.
Melyik ismert márkához hasonlít ?
Van-e a laptopodon a márkához kamera driver ?
Bróbálgatással ráhibázol-e , hogy neked melyikre van szükséged ?
Szerintem .

0

Vote up!

You voted ‘up’

Billentyűs

   Üdv Janó!
Küldöm a komplett egység kinézetét. Borescop camera az általános nevük, vannak 1080P-s kamerák is kijelzővel.

0

Vote up!

You voted ‘up’

uniman
uniman's picture

Szia! Én a helyedben a törött LCD-t gyorsan kicserélném...szédszedhetnéd, lássuk mi a LCD kijelző típusa.
Bár ilyen kicsi méretben Full HD LCD ? ....én gyanakszom, hogy kamu a felbontása. Itt egy másik fajta, ebben sem látom a FHD-t..
A bang..d téríti a kárt?

0

Vote up!

You voted ‘up’

Billentyűs

     Szia Uniman!

Küldöm a képeket a szétszedés után. A kijelzőn lévő kód nem egyezik a szalagon lévővel, esetleg az a szalag kódja?

0

Vote up!

You voted ‘up’

uniman
uniman's picture

OK...erről még a gyártó sem árul el adatokat!  Más betűvégzódéssel viszont csak 480 x 272 (40PIN)  felbontást emlegetnek.
Én be mernék próbálni a készülékbe bármilyen hasonló 40-es szalagkábeles LCD panelt, pl. GPS, Tablet, autós mp4 lejátszóból...
Kérdés, hogy a 40pines csatlakozás vajon elégséges-e a full HD-hoz?

0

Vote up!

You voted ‘up’

Billentyűs

    Üdv. Uniman!
Szétszedtem a dobozt, rákerestem a típusra, de annyiba kerül a kijelző, mint a komplett egység. Sajnos már nem cseréli. Esetleg úgy lehetne, rendelnék 1 újat, ezt visszaküldeném hibásként.  / esetleg? / Szétszedem újra, azért raktam össze, mert az IC típusokat sem találtam a neten. Esetleg nagyítóval átvizsgálva lehetne találni repedést a panelen. 

0

Vote up!

You voted ‘up’

uniman
uniman's picture

Valóban tudja azt a felbontást? Na, de írd már le a típust, a szalagkábel fotóját...rengeteg kacat akadt a "szakiknál". 
Az "ipari" jelző megdrágítja... 

0

Vote up!

You voted ‘up’

varga jano
varga jano's picture

Szia Uniman !
Nekem szintén úgy tűnik , hogy a kínaiak rengeteg helyen használják konkrétan ezt a kijelzőt . Szerintem , amíg sérült a kijelző , én nem kisérleteznék a driverrel . Szerintem . Én  javaslom a kijelző cseréjét , bontásból . Szerintem .

File csatolás: 

0

Vote up!

You voted ‘up’

Billentyűs

    
    Szia Janó!
 A kép, amit küldtél, lehet tudni, honnan való, vannak adatai a kijelzőnek?  A másik gond az, a kijelző csere nem biztos, hogy megoldja a problémát, mert a töltésen kívül semmit nem csinál a beépített alaplap. Lehet, el van valahol repedve, selejt, ... . Csak nagyon olcsó kijelzőt lenne érdemes próbára beszerezni. Most jobb lenne drivert találni a kamerához, valamilyen eszközzel megjeleníteni a képet. Ez elvileg ingyen lenne. A kollégák között volt 1, aki küldött driver lehetőségeket, várom, hogy válaszoljon.

        üdv.

 

0

Vote up!

You voted ‘up’

varga jano
varga jano's picture

Szia !
A képet a böngésző találta . Rendben .Várd be a kolléga válaszát . Ami bontott kijelző keresését illeti.pl. az "Alkatrészt keresek" dobozba felteheted a keresést .

0

Vote up!

You voted ‘up’

Billentyűs

   Üdv. Janó!

Újonnan annyiba kerül a kijelző külön, mint a komplett egység. Bontásból nem tudom, honnan lehetne találni. Ahhoz, hogy a dobozba vissza lehessen tenni, akkora méretű kell legyen. Ha nem akkora, akkor már 1 tableten egyszerűbb kezelni, csak megfelelő app kell. Idáig nem sikerült viszont találni olyat.

           üdv.

      Billentyűs
 

0

Vote up!

You voted ‘up’

varga jano
varga jano's picture

Szia Billentyűs !
Ez így annyi mint halottnak a csók .
A Jácinthoz csatlakozom . A számokat kérjük szépen ! Köszönöm szépen,előre is .

0

Vote up!

You voted ‘up’

Jaca
Jaca's picture

Egy ilyennel többre mennénk. Ha csak a befőttes üveget nyaolgatjuk, nem fogjuk érezni az ízét.

De magad is rákereshetsz:
https://www.the-sz.com/products/usbid/

0

Vote up!

You voted ‘up’

Billentyűs

   Üdv. Jaca!
Ahogy nézem, lehet, USB3 aljazatba kellene csatlakoztatni a kamerát. Az USB2 résznél nem jelenik meg az usb mass storage. Az asztali gépen van USB3. Megnézem ott.

0

Vote up!

You voted ‘up’

Guest
Guest's picture

0

Vote up!

You voted ‘up’

Jaca
Jaca's picture

Szia!

Az ismeretlen eszközt nézd! Illetve azt, ami változik, miután bedugtad.

0

Vote up!

You voted ‘up’

Billentyűs

    Üdv!
3 db ismeretlen eszköz. Ha próbálom frissíteni, nem talál programot.
 

0

Vote up!

You voted ‘up’

Jaca
Jaca's picture

Szia!

A 3 ismeretlen eszköz tulajdonságait nézd meg, keress VID és PID azonosítókat a füleken!

0

Vote up!

You voted ‘up’

varga jano
varga jano's picture

Szia !
WIN10 alatt ?

0

Vote up!

You voted ‘up’

varga jano
varga jano's picture

0

Vote up!

You voted ‘up’

Billentyűs

Üdv. Janó!
A program fizetős! Vizsgálat után fizetni kell az ilyen programokért, ha le akar tölteni, javítani akar.

            üdv. 

        Billentyűs

0

Vote up!

You voted ‘up’

More similar content