You are here

Futópad lassitása elektronika beavatkozása nélkül

20 posts / 0 new
Last post
lali
lali picture
*****

Szevasztok:A barátom felesége sztrógót kapott ,és tanulna járni, de gyors a futópadjuk,a barátom mivel garanciás a gép nem enged hozzá nyúlni,próbáltam 120v-140v-160v-ról müködtetni,de nem lassul,van nekem kinai 2000w-os teljesitmény szabályozóm,,azzal zúg morog a gépjük,tehát ez sem oldotta meg a lassitás,kérdésem volna-e valakinek további ötlete üdv:lali

Comments
SzBálint
SzBálint picture
****

0

gbenyov
gbenyov picture

Szia lali!
Eszembe nem jutna belefusizni semmit egy meglévő elektronikus futópadba!
De két megoldás van:
1.
Rehabilitációs célra a passzív futópadot kell használni. Nincs motorjuk és csak saját erő hajtja őket. Nullától felfelé. Nyilván komolyabb edzésre nagyobb sebesség elérésére nem elegendőek. Olcsók, nyilván egy profit nem elégít ki. De ez most nem cél! Viszont ajánlottak idősebb embereknek vagy rehabilitálandóknak, akik inkább lassabban fognak mozogni.
2.
ÉSHAMÁR mindenképpen drágább, aktív pad kell, akkor lehet kapni olyan típust, amely 1 (EGY) kilométer/óra sebességtől (ez már elég lassú?) állítható, 12 km/ó (sport) sebességig.

0

lali
lali picture
*****

Szevasz:Köszi az infót,és a lehetőséget

0

balage
balage picture

Helló! Ebben a cuccban nagy eséllyel egy BLDC, vagy AC szervó motor van,aminek a végén van egy enkóder. Zárt hurkú rendszerben működik, a referenciája egy kvarcpontos leosztott jel, ezáltal ő tartani fogja  a beállított fordulatot, a tápfesztől függetlenül. És ha a "2000W-os teljesítményszabályzóról" üzemelteted, és "zúg, morog" azzal max. azt éred el hogy mivel max kitöltéssel megy a PWM, a motort lemágnesezed, és akkor az egész cucc kuka.

4

Istvan-lab
Istvan-lab picture

Szia

szeretném megkérdezni,mit gondoltál, mikor ezt csináltad:
"van nekem kinai 2000w-os teljesitmény szabályozóm,,azzal zúg morog a gépjük,tehát ez sem oldotta meg a lassitás"
mit gondoltál mi szabályozza a sebességet ?
Köszi.
István.

1

lali
lali picture
*****

Szevasz:nem akarok belemerülni de talán vagy 15évvel ezelött megcsináltam ezt a kapcsolást( még lehet ide is feltettem) 5db alkatrészből,nagyon sok helyre használtam,egy próbát megér alapon kipróbáltuk,kár nem csinálunk benne,alapon,és nem is csináltunk,tehát a vég nem müködik,sajnos bele kell nyúlni

0

zsugori
zsugori picture
***

0

lali
lali picture
*****

Szevasz:köszi lehet jó megoldás

0

Ferenc.P
Ferenc.P picture
*

Szia!
Megkétszerezni a fordulatszám jeladó frekvenciáját?

Üdv!

0

SzBálint
SzBálint picture
****

szia: itt csak egy mechanikus áttétellel tudsz változtatni
Kérdés, hogy egyáltalán fiziológiailag alkalmas-e a feladatra egy ilyen  módosított készülék, szakorvossal kellene konzultálni

Bálint

0

agressiv
agressiv picture
*

Éljen a garancia! Nehogymár haszna legyen a gépnek, inkább áljon garanciálisan haszontalanul. Már elnézést, de a barátod egy jó nagy barom...

6

Jaca
Jaca picture
****

Szívesen mondanék rólad véleményt, de nem teszem. Nyilván egy 150-200 ezres géphez nem nyúlna hozzá, ha elkerülhető, mert ha más baja is lesz, akkor az nagyon zsebbenyúlós, és gondolom van más is amire költeni kell.

1

agressiv
agressiv picture
*

Ja az asszony kezelésére kell költeni.... De persze ez részletkérdés, lényeg a puccos futópad. Árad az emberi ostobaság az egész történetből.

0

mindigehes
mindigehes picture
**

Szia!

Az biztos, hogy nem átgondolt döntés. Mert van SÉTÁLÓPAD. Persze nem az auchanban, meg a decathlonban.. meg drágább is.. de ez erre való.

0

proba
proba picture

Azt is végig lehetne gondolni,ha észrevétlenül nem lehet szétszedni, van e értelme. Én még ilyet nem láttam bontva, de mosógépekből kiindulva, kétes kimenetelű barkácsoláson kívül nem nagyon gondolom hogy a motor befolyásolható. 

0

mindigehes
mindigehes picture
**

Szia!

De igen. Van jeladö a fordulat visszajelzésére. Opto, reed, hall, vagy tacho... Innen egyszerű. Ha reed, kell még egy mágnes. Ha opto, még egy lyuk. Stb.. innen qz elektronika 2* sebességet hisz, felére szabályoz. Ennyi. 

3

Transzduktor
Transzduktor picture

Amúgy van egy gyakorlatias megoldási javaslatom a lényegi problémára:
enlightened
A lábadozó személy szerezzen be egy megfelelő kerekekkel szerelt járókeretet. Abban járjon körben nappaliban, vagy a folyosón mászkáljon vele ide-oda. Egyszerű, olcsó és hatékony! 

6

lali
lali picture
*****

Szevasz:megpróbálom meggyözni hogy szét kell szedni,,egyébként nem megy

0

mosomedve
mosomedve picture

A SZTRÓK nem egyszerű dolog, sokáig tarthat a felépülés. Sajnos ezt kívülről nem fogod tudni megoldani. A motor szerintem a most divatos "háromfázisú" frekvencia vezérelt motor, amit a belső elektronika szabályoz. A rendszer 220V 50 Hz-es hálózatról működik és belül került kialakításra a frekvencia vezérlés. Szétszedés nélkül nem fogod tudni megoldani.

2

Sponsored links