You are here

Genius G540 epromíró nem akarja rendesen átírni a programot

5 posts / 0 new
Last post
gyimi1
gyimi1 picture

Sziasztok. Egy akkutöltőben lévő pic12f657-ből kiolvastam a programot majd egy másik ilyenbe akarom beleírni Genius G540 epromíróval, de nem írja rendesen át a tartalmat, mert ha kiolvasom az újonnan írt IC-t nem egyezik meg az eredetivel és nem is megy vele a töltő. Mi lehet a probléma? Az epromíró programja szerint sikeresen átírta a programot. Köszi.

Comments
imrus101
imrus101 picture

Szia!

Először tudni kéne, hogy maga az égetés jól működik-e. Ha beírsz valami ismert programot, akkor ugyanazt olvasod vissza? Az akkutöltőből kiolvasott program biztosan jó? Lehet, hogy már rosszul olvassa ki, sőt az is lehet, hogy védett a programterület és csak véletlen adatokat tudsz olvasni.

imrus101

0

gyimi1
gyimi1 picture

Szia.
Az eredeti program jó mivel működő töltőből vettem ki és az új megírt IC-t egy ugyanilyen töltőbe akarom betenni.

0

imrus101
imrus101 picture

Szia!
Ezt értem, de ha be van állítva a 'jó' PIC-en a kódvédelem, akkor amit kiolvasol, az egy katyvasz lesz. Ezért kéne egy ismert, bármilyen kódot beleírni az üres PIC-be majd visszaolvasni, hogy lásd, hogy maga az égetés jól működik-e.

imrus101

0

Jaca
Jaca picture
****

Szia!

Először írd tele az új picet 55-ökkel, majd olvasd vissza. Aztán Írd tele AA-val, és olvasd vissza. Ha e két művelet sikeres, akkor jó az íród. Az nem lehet, hogy HEX-ben olvastad fel és bin-ben írtad vissza?

Üdv: Jácint

0