You are here

Gmail probléma. (megoldva, már elő tudom varázsolni)

20 posts / 0 new
Last post
cssztivi
cssztivi picture

Mivel nem találni itt szoftverrel, vagy programokkal kapcsolatos kérdéseknek profil, így itt próbálkozom.
Adott a Gmail levelező, amit már régóta használok. Valami elállítódott, vagy megváltozott a programban. Az utóbbi időben ha megnyitok egy levelet, és arra ugyan ott válaszolok, a kilépés után archiválja. Még ez sem volna baj, de ezek után nem tudom vissza varázsolni a levelet, üzenetet. Vajon hol vannak az archivált dolgok, és hogy lehet előcsalni őket.
cssztivi

Comments
sistvan
sistvan picture

Az archivált leveleket az Összes levél között találod.
Ha viszed végig a kurzort a leveleken, jobbra a sor szélén az archiválás ikonja a már archivált levélnél szürkén jelenik meg.
A sorra jobb egérrel rákattintva felkínál több lehetőséget, választhatsz, pl. hová helyezed át és egyebeket.

0

Vote up!

You voted ‘up’

cssztivi
cssztivi picture

Köszi a tanácsot, de mint írtam a levelek eltüntek, nincs semmilyen mappában, (spam, olvasott, nem olvasott, csillagozott, fontos , nem fontos,stb)

0

Vote up!

You voted ‘up’

sistvan
sistvan picture

A "válaszolgatós" levélfolyamoknál nem látsz ilyen kört benne számmal? Ha igen, kattints rá!
-

 

File csatolás: 

0

Vote up!

You voted ‘up’

cssztivi
cssztivi picture

Szia.
Valóban.  Ha a válaszokat nézem, ott látszik, hogy mire válaszoltam, de nincs arról infó, hogy archivált, vagy más.Ha valamit archiválunk, akkor annak egy archiv mappába kéne lenni.

0

Vote up!

You voted ‘up’

Inhouse
Inhouse picture

Szia!

Én is nyomtam már rá véletlenül és nem kérdez semmit, archivál. Ami meg nem akar utána meglenni. Valóban nincs külön archive mappa, bár régebben, amikor belefutottam, még mintha lett volna, de körülményes volt előhozni. Most úgy találhatod meg (ahogy sistvan is írta), hogy a szokványos mappák alatt a Továbbiak-ra kattintasz, erre megjelenik még jópár haszontalan mappa. Ott az Összes levél-re kattintva (ha nincs ott, akkor görgess lejjebb) már a kukán kívül tényleg az összeset tartalmazza. Ha a fejléc fölé viszed az egérmutatót, megjelenik egy csík, benne a jobb szélen az Archiválás ikon, ha az szürke, akkor az egy archivált levél. Jobb gombra feljön egy menü, ahol visszarakhatod az érkezettek közé. A beállítást, hogy ne rakja el egyből, nem tudom... Közben megnéztem, van egy olyan beállítás (fogaskerék és Általános fül, középtájon), hogy:
A „Küldés és archiválás” gomb megjelenítése válaszadáskor
A „Küldés és archiválás” gomb elrejtése válaszadáskor
Melyik van kiválasztva nálad?
Sok sikert!

0

Vote up!

You voted ‘up’

cssztivi
cssztivi picture

Szia.
A megjelenités van kiválasztva. Attól még hogy a megjelenités gomb van kiválasztva még nem kéne neki archiválni, csak ha a gombot megnyomom, az én logikám szerint. Lehet, hogy helyettem dönt a Google.

0

Vote up!

You voted ‘up’

kovacsna_mb
kovacsna_mb picture

0

Vote up!

You voted ‘up’

Mosószaki
Mosószaki picture

Telo vagy pc?
Telora tippelek. 

0

Vote up!

You voted ‘up’

cssztivi
cssztivi picture

Szia Bocsi, hogy kimaradt. Nem nyert, mert PC.

0

Vote up!

You voted ‘up’

uniman
uniman picture

A gmailban is van "fogaskerék" smiley: https://mail.google.com/mail/u/0/#settings/general 
Ott minden beállítható! (Ha végigfotózod az összes beállítást...megmondjuk mi a gond.  Esetleg töröld a Chrome-t teljesen és telepíds fel újra...
Igen, a böngésződről nem nyilatkoztál! De mi az a "Gmail levelező"...? Olyan van, hogy https://accounts.google.com/...
 

1

Vote up!

You voted ‘up’

cssztivi
cssztivi picture

Jogos a két pont. A fogaskereket ismerem, ki is próbáltam, de az archiválásra nam ad semmi megoldást. A böngésző Opera, és lehet hogy azt kéne frissíteni? De mi köze a bögészőnek a Google Mail-hoz?

0

Vote up!

You voted ‘up’

uniman
uniman picture

A "fogaskerék"-re nem elég rákattintani..."Az összes beállítás megtekintése" alatt láthatsz mindent.  
De ha az "Összes levél" között sincs meg...akkor "Game Over".sad
Persze azért nem értem, mert én sosem "archiválok"...de most kipróbáltam: A levél nyomtalanul eltűnt...pont úgy ahogy leírtad. smiley

File csatolás: 

0

Vote up!

You voted ‘up’

cssztivi
cssztivi picture

Valóban az összes levél kattra előjön mind, és a jobb oldalt az előugró nyillal elő lehet varázsolni. Kezd a Google is a facebokra hasonlítani, ahol szerintem teljes logikátlanul működik minden. Én egyszer próbáltam megérteni, de nem sikerült. Más az észjárásom.

0

Vote up!

You voted ‘up’

Jaca
Jaca picture

Szia!

Érdekes dolog ez az archiválás. Nem teszi külön mappába, csak elrejti, de ha valamelyikre válaszolnak, akkor előjön újra a bejövőben. Visszaállítani is csak úgy lehet, hogy tudod, melyikek az archiváltak, mert csak az összes levél között láthatók. Viszont ha keresel az üzenetek közt, akkor a találatoknál felhozza az archivált leveleket is. Igazán csinálhattak volna egy archivált mappát is.

1

Vote up!

You voted ‘up’

Mr._V.
Mr._V. picture

Én a gmail-ról nemrég tértem át más szolgáltatóra, mert leveleim nem érkeztek meg a címzettekhez, illetve az ő levelük sem jött meg (sem spam, sem kuka mappába). Jó fél éve volt már több ilyen elveszett levél, akkor csak rendszerhibának gondoltam, de amikor egyre több ember jelzett vissza, hogy írt, miért nem válaszolok, akkor döntöttem úgy, hogy a gmail-nak lejárt az ideje nálam és váltanom kell. Nekem a hotmail lett a szimpatikus, ahol teljesen ki lehet kapcsolni a szűrést és az említett emberekhez odaér már a levél és vissza is megkapom a válaszukat. A weboldal betöltése is tized annyi ideig tart a g-hez képest.

Szóval lehet nálad is megérett a dolog egy váltásra.

Amúgy a sokkal áttekinthetőbb html oldalon érdemes használni a gmail-t.
Ott pl. most teszteltem, archiváltam 2-t, megnéztem az összes levélben, ott kipipáltam azt a kettőt és a fenti "Beérkező levelekhez" gombra kattintva visszarakta a helyére, a beérkezők közé.

Amúgy ha azt gondolod, kitörölted, keress rá! Akár a tárgyra, akár a címzettere és ha kiadja, nincs törölve!

A HTML5 verzió még sokszor össze is rak több levelezést egy "csevegéssé", tehát lehet 3 levél csak 1db-nak látszik.
Ha a HTML (régi) verziót akarod előhozni, frissíts rá az oldalra és amikor a nagy boríték töltődik, alul van 1-2mp kijelölni a html változat betöltését... aztán ha megtetszik a régi, a lap alján lehet kiválasztani, hogy ezután melyik verzióban akarod használni.
Vannak hátrányai (sortörés, formázás hiánya, spamszűrő csak kevesebb darabszámig, ...), de én jobban szeretem a régi változatot, mert nincs felugráló semmi, letisztult forma, gyors.

0

Vote up!

You voted ‘up’

uniman
uniman picture

Én a gmailommal nem tapasztaltam efféle 'kimaradásokat". Persze nem csak gmail-os postafiókjaim vannak (köztük a hotmail is...ezt a 90-es évek közepe óta használom),  ezek egy része össze is van kötve "átirányítással"...de vannak egymástól teljesen "elszigeteltek" is.
A hotmail outlook-ban van "archívum" is ....a gmail is állandóan változik, tehát a jövőben bármit hozzátehetnek és el is tűntethetnek, egyre több szolgáltatást fognak felkínálni.
(Ami nem véletelen...) 
"Váltani" tuti nem fogok, mert eddig sem egy mailcímet használtam, hanem különféle ügyekhez, más-más emailcímet, nem mindenre egyet.
 

File csatolás: 

0

Vote up!

You voted ‘up’

cssztivi
cssztivi picture

Üdv.
Hát nálam is érik nagyon, csak ez a kutya google mindennel össze van kapcsolva, amit szerintem pont ezért találtak ki, és macerás lesz áttérni. A keresőt már lecseréltem a kacsára, sokkal több dolgot kidob mint a Google. és nem jegyzi meg hogy mit hol kerestem, nem követ ajánlatokkal.

0

Vote up!

You voted ‘up’

Mr._V.
Mr._V. picture

Még írtam hozzá, mialatt válaszoltál.

A google is "lenyugtatható", hogy ne kövessen. A fiókbeállításoknál (nem gmail, hanem google) lehet tiltani a dolgokat (megnézett videók, személyre szabott reklámok, helyszínek megjegyzése, előzmények törlése, stb.). Én egy új fiók létrehozásánál mindig szánok 5 percet, hogy ezeket mind kikapcsoljam.

A google mint kereső mostanában nekem csak vírusos oldalakat dobál ki, ha valami illegálisat keresek, de már a címből látszik, hogy az nem az az oldal lesz. Magyar találatokra jobb, mint a kacsa, de külföldire inkább a kacsát használom én is.

Attól, hogy sok dologgal össze van kapcsolva (mert TE kapcsoltad össze), már a te bajod... de az a google és nem a gmail, amiről beszélünk!!!
Lehet neked attól egy másik levélcímed, hogy a google belépési adataiddal lépsz be ide-oda. A levélcím is megmaradhat, csak max nem használod, vagy ha fontosak is jöhetnek rá, akkor beállítasz egy feltétel nélküli átirányítást és minden megy az új címedre.

0

Vote up!

You voted ‘up’

uniman
uniman picture

"google, mint kereső mostanában nekem csak vírusos oldalakat dobál ki"

Ezt én is tapasztalom mostanság, még legális cuccok utáni kutakodás közben is....valamit nagyon meghekkeltek a gugliban.sad

1

Vote up!

You voted ‘up’

More similar content