You are here

Gorenje wa50100 mosógép nem reagál semmire

15 posts / 0 new
Last post
pankotain

Sziasztok!

Gorenje wa50100 mosógép, mind ha nem is kapna feszültséget.
CR1,CR2 kondikon megvan a 300 volt.
De a CR4 en nincs semmi.
Viper12A IC1-nek kéne létrehoznia feszültséget.
Átnéztem mindent, ic is cseréltem de semmi.
Ajtó kapcsolót ellenőriztem, azzal kezdtem.
Van ötletetek mit nézzek meg?

File attachment: 
Comments
Szaki963
Szaki963's picture

Üdv!

Mi az alaphiba?
A panelt gép nélkül ptóbálgatod?
Perifériák rendben?
Aquastop?
Programok lezárása-gyerekzár?
Mosás kezdetének késleltetése (24 h)?

A kottája.

http://elektrotanya.com/?q=showresult&what=Gorenje%20wa_50100&kategoria=...

Um.
http://insurance-download-auto.e-manual.eu/en/download-manual-10/5943/go...

Felesleges rajz,és szerszám nincs,csak ritkán használt.
elwo

0

Vote up!

You voted ‘up’

kolya61
kolya61's picture

Szia Józsi !
Az a kotta, valóban csak egy elektromos rajz , semmi használható nincs benne , sajnos ! :weep:
Egy 130 kilos file helyett, 4.5 mega használati, hivatkozások, stb.

Üdv! Miki.

0

Vote up!

You voted ‘up’

Szaki963
Szaki963's picture

Szia Miki!

Való igaz ,de ez van sajnos...
"Szegény ember vízzel főz"
Az elektronikákkal,ezt Te is tudod,nagyon ritka amelyik foglakozik .

Felesleges rajz,és szerszám nincs,csak ritkán használt.
elwo

0

Vote up!

You voted ‘up’

pankotain

Szia!

Ha bekapcsoltad és megnyomod az indító gombot, világit a led és elindul.
Se led se indulás.
A gépbe és gép nélkül is méregetem, de ugyan az.
És a 3 gom közül egyikre se.
program kapcsolót átmértem, szét is szedtem, de ott nincs hiba.

0

Vote up!

You voted ‘up’

Szaki963
Szaki963's picture

Szia!

Még mindíg egy rakás kérdésre nem adtál választ.
"Perifériák rendben?
Aquastop?
Programok lezárása-gyerekzár?
Mosás kezdetének késleltetése (24 h)?

"
Azt írod mértél a gépbe,és kívűl is,de a motort ,szelepet szívattyút,hidraulikát,még nem ellenőrízted,mérted.

Felesleges rajz,és szerszám nincs,csak ritkán használt.
elwo

0

Vote up!

You voted ‘up’

pankotain

Szia!
Bocsi ezeket nem ellenőriztem igaz, de szerencsére nem is kelet.
Nem is tudom ez a kettő mit jelent.
Perifériák rendben?
Aquastop?
Hangszereket javítok meg erősítőket, ott nincs ilyesmi :).
Csak ez a mosógép a kollégámé és gondoltam hátha sikerül kezdeni vele valamit.
Köszönöm a hozzáoszlásodat.

0

Vote up!

You voted ‘up’

varga jano
varga jano's picture

Szia!
Írod,hogy IC-t cseréltél.Az 5V és a 12V megjelent a kondikon?Zárlat a panelen?Üdv jano

0

Vote up!

You voted ‘up’

pankotain

Szia!

Zárlatot nem találtam.
Az IC VDD és SOURCE között ingadozó feszültséget mérek, 4-6 volt. de azt se értem, hogy kerül oda.
Nem egyértelmű, vagy csak nem látom át.

0

Vote up!

You voted ‘up’

kerdes07


Szia!

Másik IC? Lehet, hibás is.
Ha ez se, esetleg kapd ki a prockó panelt, s utána mérd meg - szerintem meg lesz a feszültség...

KE

0

Vote up!

You voted ‘up’

pankotain

Szia!

Logikád helyes, panel kiszedve feszültség megjött. 12V
Köszönöm a válaszod, de hogyan tovább?
Méregetek egy kicsit.

0

Vote up!

You voted ‘up’

pankotain

Panelt átmértem nincs hiba.
vissza raktam, most meg megy, ilyenkor mi van?
Csak szívatni akart.
Össze rakom és megírom.

0

Vote up!

You voted ‘up’

kerdes07

Szia!
Sajnos nem értek hozzá, csupán tisztáztuk, hogy a prockó panelen vagy utána van a hiba.
Én visszatenném a panelt, a bejövő lábakat bekötném, a kimenőket pedig sorba vizsgálnám - melyik perifériához megy, mikor szűnik meg a panel helyes tápellátása - abban a körben van a bibi. Persze, tuti van itt olyan, aki ért is hozzá, esetleg rossz a gondolatmenetem, mert a proci figyel valamit, ami nélkül nem indul el, s amit eddig produkált, az nem hiba, hanem tulajdonság...
Sok sikert!
KE

0

Vote up!

You voted ‘up’

pankotain

Szia!
Az érdekesség az, hogy mikor be akartam tenni a gépbe, áramot adva már nem is működött.
Kiszedtem megint próba és hol elindult hol nem.
Nem látszott forrasztási hiba de átforrasztottam az egészet.
A jelenség ugyan az, ha van kedve beindul, ha nincs akkor nem.
Meg hőlégfúvóztam a panelon a procit és megszűnt a hiba.
A proci lábait letisztítottam, de azon se látszott semmi.
Most mos a gép, majd idővel kiderül hogy ki jön-e rajta megint.
Köszönöm a hozzáoszlásokat.

0

Vote up!

You voted ‘up’

varga jano
varga jano's picture

Szia!Forraszd át a uP lábait.Lehet,hogy ott a hiba.Ha Kalte-vel megfújod a uP-t,akkor kiderül,hogy a uP hibás-e?Üdv jano

0

Vote up!

You voted ‘up’

More similar content