You are here

Grundig Cinaro 72 Flat (ch.CUC 1838) "eszi" a táp FET-et

8 posts / 0 new
Last post
Tónió
Tónió picture

Üdv mindenkinek!
A témában jelzett készülék zárlatos 2SK 2699-el érkezett hozzám.Kicseréltem már az összes kondenzátort(kerámiákat is), diódákat, ellenállásokat, táp.vezérlő Ic-t, smd alkatrészeket átvizsgáltam, de a hiba továbbra is fenn áll.Eddig 3 FET-et "fogyasztott" el.Már arra is gondolhattam volna hogy az újonnan vásárolt 2SK-k gagyik, de egy bontott is volt, az is elszállt.A készüléket bekapcsolva azonnal bezárlatosodik a FET.Igaz ugyan hogy van egy 2A-es bizti a FET védelmére, de az nem véd, igaz kiolvad az is, de akkora már a félvezetőnek is "lőttek".Ha a biztosíték helyére izzót kötök, semmi baja a FET-nek, beáll a készenlét, az izzó nem világít, igaz azonban az is hogy nem lehet ebből az állapotból indítani sem.Kiforrasztottam az smps trafót is, a teszter szerint jó, habár ez nem üzemi körülmények között mér.Találkozott e már valaki hasonló hibával?Ötleteket, tanácsokat köszönettel elfogadnék.
Így pár FET belerakása után kezd kissé zsebbenyúlóssá válni a javítás.
További kellemes napot.
Tónió

Comments
ELKO4
ELKO4 picture

Üdv,

hasonló problémával küzdök, egy Loewe Vitrossal. A különbség annyi hogy ez hosszabb-rövidebb ideig megy, attól függően hogy milyen FET-et teszek bele. Táp ugyanúgy TDA4605-3. P9NB60 FET volt gyárilag. P9NC60-at tettem bele, egy hétig elment. Másodjára H7NA80 volt benne, (nagyobb tok) ezzel ketyegett szépen, de kb 1 óra után annyira meleg lett hogy nem mertem benne hagyni. 2SK2843 2 percig bírta, pedig a paraméterei alapján kellene hogy menjen. Én is átnéztem és cseréltem már sokmindent, most egy IRFPC50-et beleteszek aztán majd meglátjuk.

Üdv.

Tamás

0

Vote up!

You voted ‘up’

Tónió
Tónió picture

Szia Tamás!
Ebben nem TDA 4605 a tápvezérlő Ic, ettől függetlenül ez az igazi "szívás" a javítások terén.Még jó hogy nem ezzel kezdték amikor hozzám került a készülék:"Biztosan nem nagy baja van..."Ugye ismerős ez a nyitó mondat sokak számára?
Tónió

0

Vote up!

You voted ‘up’

mukso70
mukso70 picture

Sziasztok! Rossz tapasztalatom van az ilyen hibáról ennél a típusnál, a táp trafó szokott átütni. Amivel küzdöttem pont ezt produkálta,csak előbb szikrázott a trafó,majd meghalt a fet. De legyen szerencséd,ne ez legyen a hiba! Üdv!

0

Vote up!

You voted ‘up’

Fülesmester
Fülesmester picture
*****

Szia!

Cseréld a snubber és clamp áramkör elemeit!
(Ne méregesd! Csatolmány!)

Üdv:
Fülesmester

0

Vote up!

You voted ‘up’

Tónió
Tónió picture

Szia!
Mint írtam is mindent cseréltem már mérés nélkül, de azért átnézem az általad küldött anyagot.
Tónió

0

Vote up!

You voted ‘up’

Pityesz
Pityesz picture

Szió!
Nemvannincs előttem a rajz, de a tápic-t is cserélted? Ha hülye ötlet, bocsi :)

Üdv:
Pityesz

0

Vote up!

You voted ‘up’

Tónió
Tónió picture

Szia Pityesz!
Leírtam hogy igen.
Tónió

0

Vote up!

You voted ‘up’

More similar content