You are here

Grundig MO 30 oszcilloszkóp javításhoz segítséget kérek.

9 posts / 0 new
Last post
cssztivi
cssztivi picture

Üdv a fórumnak.
Adott ez a szkóp. Már kiderítettem, hogy több cég is forgalmazta, pl a Conrad CO 30 néven. Valószínű, hogy Siemens, vagy Voltkraft gyártmány. A lényeg az, hogy sehol nem találni hozzá dokut. Az MO 20-hoz van, le is töltöttem, de a végfokokon kívül nem egyezik.
A hiba az, hogy a sugár meg van szaggatva egy jellel. Olyan, mintha kettős sugár módban a két sugarat váltó jel
szaggatná a sugarat. A szinkron sem az igazi. A szinkronjel leválasztó, és erősítő IC-s megoldású. Rajz nélkül csak tapogatom, mint vak a hajnalt. Már írtam a Conrádnak,is, de azt válaszolták, hogy mivel ez régi gép, így már nincs hozzá doksi. A Grundig se a régi, nem is tudom működik-e még. Mivel nem tudok igazán németül, igy megakadtam. A  Radiomuseum-on fenn van a gépkönyv, de nem vagyok tag, és nem tudom letölteni. Abban kérnék segítséget, hogy legalább a kapcs . rajzot segítene valaki elővadászni. Sajnálnám lebontani a műszert, mert nagyon jó állapotban van, és ha csak egy IC-t kell cserélni, ne menjen miatta kukába. Javítási ötletek rajz nélkül feleslegesek. A Tranyókat már leteszteltem amik a szinkron fokozatban vannak, az IC-ket meg rajz nélkül nem tudom kimérni. Barmolni meg nem akarok.
Köszönöm, ha segitesz, de kérem a lényegre figyeljünk.

Comments
Csaba1002
Csaba1002 picture

Szia! A rádió Múzeumból tagsági nélkül is le lehet tölteni rajzot, korlátozott számban. Valamikor nekem sikerült, email mellékleteként jött.

0

cssztivi
cssztivi picture

Én próbáltam, de naponta egy IP címmel egy oldalt lehet letölteni. Sajnos a kapcs.rajz nincs köztük amiből lehet választani.

0

mindigehes
mindigehes picture
**

Szia!

MO 53 rajzát nézd meg.. Itt is fent van.. Szerintem nagyon fog hasonlítani, kivéve a kijelzős részt...

0

cssztivi
cssztivi picture

Szia. Nem gondolnám, mivel az 50Mhz-es ,és ez meg 30. a vizszintes fokozatban biztosan más ic-k és megoldások vannak. Már a 20 Mhz-es sem azonos, de legyen. Megnézem
Megnéztem. Nincs fenn.

0

mindigehes
mindigehes picture
**

Szia!

Mondjuk van olyan szabály, hogy rajzot, sm-et a Wantedbe...

Meg ugye ha azt írja valaki, fent van, akkor körül is néz...

De:
https://elektrotanya.com/grundig_mo53_sm.pdf/download.html

Nem azt mondtam, hogy ugyan az a rajz, csak hogy kísértetiesen hasonlítani fog

0

cssztivi
cssztivi picture

Köszi. Én se mondtam, hogy nem vagyok béna, pedig a listát is kiadta de nem volt közte. Az ember ilyet, hogy hasonlitani fog akkor mond ha mindkettőt ismeri, de jó pap holtig tanul.

0

mindigehes
mindigehes picture
**

Szia!

Van itthon 3db MO53. Hidd el, láttam már belülről. Egy rémálom.

0

cssztivi
cssztivi picture

Na ahogy a rajzát néztem valóban az. Az MO30-nak a horizontál fokozata ehhez csak egy amatőr játékszer. Ebben alig van beállító poti, szinte fix minden.
Én arra gondoltam hogy az MO53 mellett az MO30-at is ismerni kellene az összehasonlításhoz.

0

Sponsored links