You are here

Gysmi 133 inverter nem fog ívet, leragad, melegíti a pálcát. - MEGOLDVA

6 posts / 0 new
Last post
JannChee
JannChee picture

Sziasztok!

A minap javítottam egy gysmi 133 inverteres hegesztőt, bekapcsolásra nem reagált "se kép se hang". A panelon égésnyomok és elszublimált vezetősáv volt látható, a zárlatot 2db smd dióda okozta ami a "segéd táp" egyenirányító hídjában, ezeket cserélve és a szétégett vezetősávokat pótolva a készülék bekapcsolt. Hegeszteni sajnos nem igazán lehet vele, sajnos nem tud stabil ívet fogni és a pálca is leragad (ilyenkor veszettül melegíti az elektródát).

Valakinek esetleg van ötlete merre lenne érdemes tapogatózni? Nekem sajnos lövésem sincs hogy működik ebben a cuccban a visszacsatolás, meg a leragadásgátlás.

Megoldás:

A pozitív saru rossz helyre lett kötve (közvetlen a tekercs kivezetésre, a dióda elé).

Comments
JannChee
JannChee picture

Meglett a hiba. A pozitív saru rossz helyre lett kötve (közvetlen a tekercs kivezetésre, a dióda elé)

Köszönöm szépen a segítséget!

0

Vote up!

You voted ‘up’

zgyula
zgyula picture

Szia!
Hogy lehet az? Gyárilag jött ki ilyen hibával?

0

Vote up!

You voted ‘up’

JannChee
JannChee picture

Egymás mellet van a két csavar, aki előttem szerelte rosszul rakta össze.

Igaz ez nem pont ugyan olyan tipus, de a lényeg látszik. A trafótol balra a két alsó csavar a ludas :)

0

Vote up!

You voted ‘up’

slaszlo
slaszlo picture

Szia!

Meg kellene mérni, hogy mennyi a kimeneten az üresjárati feszültség. 70V körülinek kellene lenni.
Szerintem esélyes hogy az IGBT sor egyik fele nem megy, így kisebb feszültséggel nem bír ívet fogni.

Valamennyire hozzáférni a ferde végfok panelhez, ott is vizsgáld át az alkatrészeket.

Laci

0

Vote up!

You voted ‘up’

BlackForce
BlackForce picture

Ez talán segit.

File csatolás: 

0

Vote up!

You voted ‘up’

More similar content