You are here

Help....11AK30...már megint

122 posts / 0 new
Last post
Kcsaba

Üdv!

Ma átmentem parasztba, vetettem meg gereblyéztem, közben meg kerestek háznál. A teló kinyomva hétvégére. Elmentem, megnéztem, török fos, nyiszog a táp, próbál indulni. Holnap F1 után várnak, hogy reparáljam. Talán a táp megúszta, sorába mi mehet kommersz? Vasárnap lesz, hirtelen kell.

A tulajdonos ma átjött, hogy szeretne fizetni. Mondtam hogy felejtsen inkább el, de nem tágított.3 hete kifogástalan a gép, baccus darlington nélkül egy sima 2508 és dióda kombóval! Azért nem semmi, szal jegyezzétek meg az infót.

Comments
Kcsaba

Frissült, lásd a nyitót!

0

Vote up!

You voted ‘up’

Kcsaba

Üdv!

Olvasom ám azért, csak rengeteg a dolgom és azóta pianóban van az ügy. Ma egy távolabbi városban kiboríttattam a BU-s dobozt, vettem pár darabot, meg új 808-at (azt is alaposan átnéztem) és valami történni fog. Még egy kisérletet teszek az elhangzottak szerint, először kezdem darlingtonnal, aztán a két ellenállás, új szűrőkondik, a meghajtó, végül a karácsonyfa. Ha nincs változás, nincs helye nálam többet és viszik ahová akarják.

Nos. Végül is fordítva csináltam, a BU-t hagytam utoljára. Meghajtó csere, ua.(jellemző vettem négy stx112-t, abból kettő valami 2sa tranyó volt, frankó bolt). 10uF, 47uF csere ua. Ellenállások cseréje, ua. Forrongott az a szar. Az új 808 is. És ekkor BU2508AX + dióda, láss csodát....42fok stabil, erőlködés nélkül. A kezem is simán bírja, kb 30-40 perc üzem után. Részemről fáklya, a továbbiakban nem nagyon érdekel a sorsa. A költségeket betudom tanulópénznek, de ide többet soha!

0

Vote up!

You voted ‘up’

schmiditv

Szia, Csaba ezt írtam Neked ezer éve, talán többször is ( ld.: nem kell ide 808, meg karácsonyfa) csak nem hittél nekem, mint ahogy sokan nem hiszik el. Sok időt, pénzt, megspórolhattál volna, az idegeskedést nem is említve. Üdv.: Imre

0

Vote up!

You voted ‘up’

Kcsaba

Üdv!
Már akkor átvittem a gazdinak, azóta megy, pedig orrba-szájba megy a "lüszeszíta". Egy idős nő nézi persze. Ezeket a 808-nak eladott csodákat megtartottam, mert esküszöm alkalomadtán belepróbálom egy másikba. Azon morfondíroztam, hogy ugyan hogy kerülhetnél el ezeket a sasszikat, de rájöttem, hogy nehéz lesz. Eladtak belőle egy valaggal, és szétszedéskor derül ki többnyire mi lapul benne. Mondjuk erre rá volt írva hátul is, hogy AK1130.

0

Vote up!

You voted ‘up’

schmiditv

Szia, csak a kezdet nehéz, ezek simán javíthatok helyszinen, ha össze kellene szednem 10 tipus hibáját igencsak elgondolkodnék, pedig sokat javítottam. Ez a BU-s "macera" (plussz 2 forrasztás) max. fél óra, átnézve, átkondizva, átforrasztva, stb. Nekem, fura ez a sok ezeket cseréld ki, azokat tedd bele, akkor nem melegszik, de lehet egyszer még én is rászorulok, ki tudja. Üdv: Imre

0

Vote up!

You voted ‘up’

kolya61
kolya61's picture

Szia Csaba!
Valami nem kóser abban az ÁK-ban .
808 kell bele , a 2508 nem darlington.
Sőt még nem is melegszik?
Jártál a Фуфляндия-n?http://www.telemaster.ru/fuflo/

0

Vote up!

You voted ‘up’

Kcsaba

Hi!

Tudom, kitárgyaltuk. Most mit csináljak? Én nem fogok ezért 7-800 forintért darabját próbálgatni, hogy melyik az igazi. Nem ér annyit. Így is ráment pár ezres meg egy rakás idő.
Ez a 2508 40-42 fok körül mozog, a kezem simán állja félóra után is, míg az állítólagos 808 kb 3 perc alatt felfort a tűréshatárig. Lefényképezzem? Visszaviszem, hogy na ilyet ne vegyetek többet.

Egyébként csupán egy dolog zavar. Ha megy tovább akkor ok, de ugye ha nem, akkor majd viszik máshová. Képzelem a kolléga mit gondol majd, ha meglátja benne. Kedvem lett volna benne hagyni egy cetlit a topik URL-jével, hogy tudja az előzményeket. Egyébként nem forrasztgattam szét, óvatos voltam, mert én is rühellem a felvált fóliát.

0

Vote up!

You voted ‘up’

schmiditv

Szia, nehogy lelkiismeret furdalásod legyen, vigyázz, még a végén visszarakatja veled a darlingtont. ;) Üdv.: Imre

0

Vote up!

You voted ‘up’

kolya61
kolya61's picture

Szia !
A topik URL-jét semmi esetre sem !
Elkezdi majd a russkikat... ezt nem akarom, de várjál vagy 24 óra folyamatosat és négyszeri egymásutáni bekapcsolást!

0

Vote up!

You voted ‘up’

peter30
peter30's picture

Szavasztok
Szerintem ez a fórum tömény szivatás, mert
a harmadik javítási kisérlet után a tulajok
99 százaléka szétveri a tv-t és lapáttal elkergeti a szerelöt a környékröl is még abban az esetben is ha annak van igaza. Egyéként a leirt tanácsok alapján már stabilan múködni kellenne a tv-nek.

0

Vote up!

You voted ‘up’

kolya61
kolya61's picture

Szia !
A tanácsok alapján igen!
De az elvégzett javitás , az smafu? :rohog:

0

Vote up!

You voted ‘up’

peter30
peter30's picture

Szia)
Ez így igaz.

0

Vote up!

You voted ‘up’

Kalex
Kalex's picture

Szia!
"De az elvégzett javitás , az smafu? "
:super:
Üdv! Kalex

0

Vote up!

You voted ‘up’

mukso70

Sziasztok! Szia Kcsaba! Egy próbát megérhet a meghajtó tranyó kollektor ellenállásainak cseréje(2db 39ohm). Néhány hete ugyanis jól megszívatott ez a két jószág. Hibajelenség: a tv nehezen indul,táp és sorkimenő egyaránt nyüszít, a BU 808 meg olyan meleg nem viseli a kezem sem. Szokásos 10-ről 22mikró csere,táp elkók cseréje után hiba nem múlt el. Ezek után STV ic-tól végig ellenőriztem az egész meghajtó vonalat,semmi hiba.Sorkimenő szekunder köreiben semmi hiba. Vissza az elejére:mégiscsak a sorvégtranya meghajtása lesz bibis. Egyesével kivettem mindent a meghajtó körből,minden jó/legalábbis annak tűnik/,szépen visszapakoltam őket. De...Leejtettem az egyik 39ohmost,nem volt kedvem a földön túrni,tettem be két új 33ohmot. TV bekapcs:TÖKÉLETESEN IDUL! Na mégiscsak túrtam a földön,megkerestem,visszaraktam:a TV ismét rossz. Az ellenállások meg hidegen,melegen 39ohmot mutattak. az új ellenállatkákkal a BU808 is szinte csak enyhén melegedett! Üdv,sok sikert!

0

Vote up!

You voted ‘up’

mukso70

Sziasztok! Szia Kcsaba! Még valami eszembe jutott aminek a tv hibájához nem sok köze van,de olvastam hogy a visszafutáskondit(11n/2000V)cserélted,méghozzá a rajzon lévő 8,2n/2000V-ra. Ha van rá lehetőséged tegyél bele akkorát amilyet kivettél. Ez miatt kellett bemenned a szervízmenübe is hogy állítsál a sorméreten. Ezen kondi mérete erősen képcsőfüggő,változtatásával az anódfeszültség is változik. Ha csökkented a kondit,a nagyfesz megnő,ha növeled akkor csökkenik. Azért kellett növelned a sorméretet mert megnőtt az anódfesz,az elektronsugár eltérítéséhez így nagyobb energia kell. A megemelkedett nagyfesz meg hosszabbtávon nem túl egészséges a tv-nek sem. Üdv!

0

Vote up!

You voted ‘up’

thanatos
thanatos's picture

T. Kcsaba, ha a táp nyiszorog, az valószínűleg azt jelenti, hogy túl van terhelve, és beindult a túláram-védelme, de legalább él. Ezért szerintem a szek. oldalon kereskedj, ott is a teljesítmény-részeken (ideértve a táp kimenetén lévő egyutas egyenirányítókat, rosszabb esetben a trafót is). Ha ui. valamelyik dióda átütött,v. a kondi zárlatos,vagy valamelyik szekunder menetzárlatos, a nyomorult konverter gyakorlatilag rövidzárra dolgozik.Ez magyarázhatja a tranya melegedését is: a meghajtását nem ekkora kollektoráramra tervezték (nem tud telítődni, ráadásul szép lassan kimászik a SOAR-ból és füstté válik).
Arról viszont lebeszélnélek, hogy teljesítmény-Darlingtonra cseréld, mivel ennek a bázisfeszültsége kétszeres, ezért hiába tudja telítésbe vinni a meghajtó kör, az eredő hatásfok mégis csökken!Arról nem is beszélve, hogy ezzel a probléma gyökerét nem tépted ki.
Sok sikert, és minden részvétem!

0

Vote up!

You voted ‘up’

Fülesmester
Fülesmester's picture

Szia Thanatos!

Ajánlom figyelmedbe a csatolmánybeli méretezési összefüggéseket a teljesítmény darlingtonnal kapcsolatban (mást úgysem érdekelt, hiába ajánlottam).

A műszerészek zöme (tisztelet a kivételnek) nem tudja, hogy mit jelent a SOAR (normál üzemi) tartomány. Nem ismerik, hogy milyen karakterisztikák határolják ezt a tartományt.

Üdv:
Fülesmester

File csatolás: 

0

Vote up!

You voted ‘up’

thanatos
thanatos's picture

Szia, Fülesmester!
Kösz a leírást, holnap "kivesézem", de az már nyilvánvaló, hogy ez a tranzisztor (ill. IC)sorvégfokban való alkalmazásáról szól, ami más konstrukciójú, mint a záróüzemű DC-DC konverter. Utóbbiban a tranzisztor igénybevétele is más (kisebb kollektor csúcsfesz, jóval nagyobb kollektor csúcsáram, a beépített dióda nem booster, hanem védődióda, stb.).Ennek megfelelően változnak a tranzisztorral szembeni követelmények is.
Azt, hogy az eredeti tranzisztor Darlingtonra cserélését nem javasolnám, csak azért írtam, mert ezzel - a nagyobb áramerősítés miatt - a telítéses üzemmódot esetleg el lehet érni (bár ez sem biztos, hiszen a megnövekedett B-E feszültség miatt a bázisáram lecsökken), viszont ezzel - éppen a jobb kapcsolási paraméterek miatt - megnő annak a veszélye, hogy az áramkör a "leggyengébb pontján szakad": pl. leég a túlterhelt trafó, vagy villámgyorsan tönkremegy a nem olcsó Darlington. Szerintem a legtisztább munka megkeresni a szerkezet rákfenéjét - vagy az egészet kidobni a francba!

0

Vote up!

You voted ‘up’

schmiditv

Szia, Thanatos, bocs, hogy beleszolok, de itt épp fordítva, egy darlington helyettesítéséről van szo, mivel az eredeti lehet, hogy hardver hamisítás áldozatává vált. Üdv.: Imre

0

Vote up!

You voted ‘up’

kolya61
kolya61's picture

Szia !
Én is a kemény hamisitásra teszem a voksomat!
Vagy még nincs föllelve a hibás alkatrész :hmmm:

0

Vote up!

You voted ‘up’

schmiditv

Szia, igen, de a "nagy számok törvénye" alapján ennek ennyi idő alatt meg kellett történni, még egy hardver frissítés és fut a kép. Remélem nem zavar eme "képzavar". :oke: Egyébként ez csak egy rendszerüzenet a Vessd-el-től. Üdv: Imre

0

Vote up!

You voted ‘up’

kolya61
kolya61's picture

Szia Fülesmester!
Nélam itt szakadt meg a fonál"A 10uF 113 ohmot mutatott kiforrasztva"???
De biztos van rá értelmes magyarázat!

0

Vote up!

You voted ‘up’

Fülesmester
Fülesmester's picture

Szia!

Biztosan átvezetett, de sokan a dióda/zárlat vizzsgálóval (sípolós) méregetnek, és amit mutat azt ohmnak vélik, pedig mV.

Üdv:
Fülesmester

0

Vote up!

You voted ‘up’

schmiditv

Szia, akár az ESR-re is gondolhatott. :taps2: Üdv.: Imre

0

Vote up!

You voted ‘up’

Kcsaba

Üdv!

Minden a csatolmányban feltüntetett korrekciót, cserét, ellenőrzést, beállítást elvégeztem. G2 is beállítva a szervízmenü szerint. A BU mégis melegszik mint az állat.

Feladtam, hátlap fel én nem ölök bele több energiát és pénzt. Vissza a feladónak. Talán 25 percet kibír, de ne kisérletezzen vele.

0

Vote up!

You voted ‘up’

kolya61
kolya61's picture

Szia Csaba !
Ne add föl!
A hibás alkatrészt legutoljára szoktuk megtalálni!
Ehez tartsd Magad!
A gyenge jellem adja föl!
Te milyen jellem vagy?
Üdv Miki.

0

Vote up!

You voted ‘up’

city217

Nem!
Okos enged, szamár szenved. :)

0

Vote up!

You voted ‘up’

Kcsaba

Hi!

A cserélt kondikat cseréltem újból, 639-et, az impulzuskondikat, megtörtént a bipoláris átalakítás, tápok jók, én már csak a hamis BU-ra tudok gondolni.
Sajnos nagyon jól ismerem a környékbeli alkatrész kereskedőket, profitorientált csapat. Bármilyen olcsó szart eladnak aranyban és megesküdnek rá, hogy jó.
Még talán a dupla tranzisztoros sortanyó fabrikálás foglakoztat, az pl egész jól bírta. Bányászok valami combosat. Talán.

0

Vote up!

You voted ‘up’

Fülesmester
Fülesmester's picture

Szia!

Miféle 639-et cseréltél?
A sormeghajtó fokozatba STX112 darlington tranzisztor kell!!!
A BC639 betája túl kicsi. Csak egy régi rajzváltozaton szerepel.

Üdv:
Fülesmester

0

Vote up!

You voted ‘up’

Kcsaba

Üdv!

Igen, tisztában vagyok vele, de a helyzet változatlan volt, így visszaraktam az eredetit.( a remény hal) Ezzel is azzal is percek alatt 50 fok felé megy a tranzisztor hőmérséklete. Az infrahőmérő szerint. Tapintásra jóval melegebbnek tűnik...
Hát ha csak az nem. Egy próbát megér, de jelzem a "karácsonyfa" sorvég nagyon szépen ment vele.

0

Vote up!

You voted ‘up’

schmiditv

Szia, nem kell ide semmi karácsonyfa, egy közepes BU mindegy (S2000 vagy 2055 nem jo), hogy diodás vagy sem, egy 1N 4148 a test és a bázis közé, katoddal a bázisra, ennyi, Slussz. Már leirtam, talán, hogy a multkor BUT 11-et, tettem bele és szuper lett. Lehet nekem van szerencsém, de ezeket én a helyszinen szoktam javítani. Üdv.: Imre

0

Vote up!

You voted ‘up’

Kcsaba

:)

Üdv!
Igen, emlékszem a vitára, átnyálaztam pár fórumot ez ügyben mielőtt e csodás darab (hogy a föld nyelte volna el az alkotóelemeit) idekerült volna. Végül is mit veszíthetek? Egy próbát megér, bár a darlington csak darlington.

0

Vote up!

You voted ‘up’

schmiditv

A darlington az is marad, ez meg esetleg jo lesz, Ha van BUH-d vagy monitor tranyod azzal nem fog melegedni, de mondom nekem a BUT + dioda is bejött. Évek ota így csinálom, ez nem a kész átverés. :bow: Üdv.: Imre

0

Vote up!

You voted ‘up’

Kcsaba

Üdv!

Most már csakazértis kipróbálom. Kiváncsi vagyok.

0

Vote up!

You voted ‘up’

kolya61
kolya61's picture

Szia !
Ne legyél lekezelő Mr.Darlingtonnal!
Tudott valamit! :lol:
Sajnos ezt nem értem"Még zárlatos csatolóval is ment"??
Ment ,de hogy és mi? :rohog:

0

Vote up!

You voted ‘up’

schmiditv

Szia, de vajon a "Kedves" Ton-né, mit tudhatott, vagy inkább mit csinált, míg a férje ezen dolgozott. Üdv.:Imre :super:

0

Vote up!

You voted ‘up’

Kcsaba

Hi!
Bacca meg nem voltam rest, ezt megnéztem. Hogy ment ebbe bele a but11?? Meg az ha jól emlékszem fet. A lábtávolság igen nagy, ha bele is megy, hogy van hűtve? Csak a nagy tranzisztoroknak van fúrva felfogatás a hűtőbordán.

A 10uF 113 ohmot mutatott kiforrasztva. Úgy ment, hogy kicsi volt a képméret. Csere után jött a hősokk:) Szal dolgozik, csak a tojást simán meg lehet sütni rajta.

0

Vote up!

You voted ‘up’

kolya61
kolya61's picture

Szia Csaba !
Nem BUZ, hanem BUT!

0

Vote up!

You voted ‘up’

Kcsaba

Azt írtam!

0

Vote up!

You voted ‘up’

schmiditv

Szia, lábak meghosszabítva, a BUT 11,12, 18 tranzisztorok, a Philips használta nagy szeretettel leginkább ( Grundig táp is), de akkor nézz bele egy szigetelt valamit, leginkább tranzisztort. Üdv.: Imre

0

Vote up!

You voted ‘up’

Kcsaba

Hi!

Ok, most már tiszta.

0

Vote up!

You voted ‘up’

kolya61
kolya61's picture

Szia !
"Meg az ha jól emlékszem fet."Erre reagáltam!
Rosszul értettem valamit?

0

Vote up!

You voted ‘up’

schmiditv

Szia, nekem kellett volna kettővel följebb írnom, sorry. Üdv.: Imre

0

Vote up!

You voted ‘up’

Kcsaba

Nem, nem! Én vagyok a hülye. Recorba sok kellett, mégis fetnek rémlett.

0

Vote up!

You voted ‘up’

Fülesmester
Fülesmester's picture

Szia!

Akkor véglegesítsd a "karácsonyfát".

Üdv:
Fülesmester

0

Vote up!

You voted ‘up’

kolya61
kolya61's picture

Sziasztok!
Szerény véleményem ,hogy STX helyett nem mukoggy a 639!
De lehet bennem van a .....gonosz? :rohog:

0

Vote up!

You voted ‘up’

Kcsaba

Még zárlatos csatolóval is ment....:O

0

Vote up!

You voted ‘up’

kolya61
kolya61's picture

Szia !
Ment ,de nem mindegy ,hogy negyedikben alapgázon,vagy egyesben padlógázon behúzott kézifékkel -30km/ó a speed!! :rohog:
Schmiditvnek igaza van, nem a végben a hiba a meghajtásban !

0

Vote up!

You voted ‘up’

Kcsaba

Üdv!
Megjött az OSD, a G2 valamiért elállítódott. Most már jó. Viszont jobb oldalon van még egy kis fekete sáv, tehát be kell lépnem a szerviz menübe. A távkapcsolója meg a tulajdonosnál...
4,7,2,5 a távkapcsolón ha jól olvasom? Vagy mi a módja a belépésnek?

0

Vote up!

You voted ‘up’

Fülesmester
Fülesmester's picture

Szia!

MENU-4-7-2-5

A G2-t a szervizmanuálban leírtak szerint (precízen) állítsd be, ha nem akarsz újabb problémákat! (csatolmány)

Üdv:
Fülesmester

0

Vote up!

You voted ‘up’

Kcsaba

Üdv!
Ma délután megint belenéztem. Ahogy mondtam. kicsi a képméret és valamiért erőlködik. Elkezdtem mérni a tápokat(megtaláltam itt a segédanyagot). A pufferen 330V, a stby értékek jók, kivéve D806 katódján. Itt a megadott 1.1V helyett 4-500mV-ot mérek. A dióda kicserélve, kondi és stab ic is, a helyzet változatlan. Ha bekapcsolva tartom pár perc után kúszik meg fel 10-20mV-ot de annyi, feljebb nem megy. A d803 és a párhuzamos kondi ugyanaz mindkét esetben, ott mégis megvan a cufla. ????

0

Vote up!

You voted ‘up’

Fülesmester
Fülesmester's picture

Szia!

A STBY-ban mért érték közömbös, de üzemben ott legalább 8V-nak kell lenni.

Mérd meg a trafót ohmmérővel a 11-13 lábak között, hogy nem szakadt-e a tekercse.
Ha ez jó, akkor kivett IC804 mellett mérj üzemben feszültséget C829-en.
Ha ez jó, akkor a stabkocka visszaforrasztása után a kimenetét tehermentesítsd, és mérj 5V-ot.
Ha ez jó akkor a terheléseket kiszakaszolva lehet megkeresni a hiba okát.

Az ohmmérő szondafeszültsége túlságosan alacsony ahhoz, hogy az 5V tápvonalán kimutassa a hibás alkatrészt, de a kiszakaszolással megkereshető.

Üdv:
Fülesmester

0

Vote up!

You voted ‘up’

Kcsaba

Üdv!
A tulajdonos szerint éppen nézte, mikor hirtelen összetört a kép(csíkos lett) összement minden irányból, majd lekapcsolt. A sorában a tranyó kuka, viszont a tápfet jó volt. Hibás tranyó cserélve(BU808DFX) ám ekkor meg a tápfet ment haza. Az is csere és azóta ez a hiba. Mikor feladja a képet, valóban csíkos, de sokáig nem merem nyöztetni üzemben, mert még megint cserélhetem a tranyókat. 8n2-t megint kidobtam, meg a 47/160V-os kondikat.
Infra hőmérővel anno a 8n2 40-50 fok közt volt. Még tornázok egy kicsit rajta, de csak délután.

0

Vote up!

You voted ‘up’

Fülesmester
Fülesmester's picture

Szia!

Először a tápot hozd rendbe műterhelésekkel lezárva. Amíg ez nincs meg, fölösleges a készülékre rákapcsolni.

Üdv:
Fülesmester

0

Vote up!

You voted ‘up’

Kcsaba

Üdv!

Az lehet gond, hogy STP5N80 van a tápban?

Ugyanis a környéken nem volt eredeti.

0

Vote up!

You voted ‘up’

Jaca
Jaca's picture

Szia!

Ha a többi tápfeszed rendben, akkor csak azt az egy ágat terheli be valami a kelleténél jobban. Akkassz le a kimenetéről mindent, és terheld le 200-300 Ohmmal, és mérd meg úgy.

Üdv: Jácint

0

Vote up!

You voted ‘up’

Kcsaba

Hi!
Megpróbálom majd stabkocka nélkül, meglátjuk. Üzem közben nem nagyon tudok mit mérni, csak egyenként aprólékosan bekötve a műszert mert szerintem ha hosszabb ideig van bekapcsolva, valami menni fog.

0

Vote up!

You voted ‘up’

Fülesmester
Fülesmester's picture

Szia!

Mégegyszer leírom:

ERRE VALÓ A MŰTERHELÉSES JÁRATÁS.

Üdv:
Fülesmester

0

Vote up!

You voted ‘up’

Kcsaba

Üdv!

A helyzet a következő: a tápok megjöttek, ill. terhelés alatt is stabil az összes. A 130, 129, 14, 9 stb. Az 5V az 4.86, de gondolom belefér. A tv elindul(minden esetben elsőre), csend, aztán halk nyiszorgás, egyre mélyebb frekin de erősödve, 1 perc után megjön a kép. De! Kb félméret, oldalt hiányzik 10-10 centi, fókuszálatlan. A függő eltérítés megy, kerreg is és az teljes képernyőn megvan. Enyhe párnatorz. Rajz szerint 8.2nF/2000(azt is raktam bele) való bele, az eredetin a következő felírat van: MMKP82 113C2000.

Valami ötlet vagy máris nézzek sorkimenőt?

Nagyfesz képcsősimogatásra nem nagyon érzékelhető.

0

Vote up!

You voted ‘up’

Kcsaba

Na végre!

A meghajtó tranyó kicsatolókondija 113R ellenállást mutatott....10uF/63V

Viszont eltűnt az OSD. A fekete négyszög megjelenik, csak nincs benne írás. Tehát a csatornaszám vagy hangerőgomb megnyomása esetén előugrik a négyzet, csak "fekete alapon fekete betűkkel".

0

Vote up!

You voted ‘up’

Fülesmester
Fülesmester's picture

Szia!

Már régen csatoltam ehhez a topikhoz is a 11AK30 sorvégfok javítási tippeket, benne a 10uF helyett csere két 22uF-ból kialakított unipolárisra javaslattal.

Nem tudom miért nem olvastad el, és miért kell itt fölöslegesen erőlködnöm a segítéssel.

Üdv:
Fülesmester

0

Vote up!

You voted ‘up’

schmiditv

Szia, Fülesmester, minden elismemerésemn a tiéd, nem igazán tudtam követni az eseményeket, de ennél javíthatobb gépet keveset csináltak. Üdv.:_Imre

0

Vote up!

You voted ‘up’

Kcsaba

Bocs, de néha már nem emlékszem hogy éppen akkor mi volt a tanács. Mint láthatod azért visszaolvasok, fölöslegesen nem teszek fel kérdést, de akkor kicserélem azt is az ajánlat szerint. Örültem mint majom a farkának, hogy végre elindult.

0

Vote up!

You voted ‘up’

Jaca
Jaca's picture

Szia!
Valószínüleg beterhel neki valami, azt kellene megtalálni.

Üdv: Jácint

0

Vote up!

You voted ‘up’

Jaca
Jaca's picture

Sziasztok!

Ha esetleg valakinél van kéznél egy 11AK30 55 körüli képcsővel, milyen PTC való bele a lemágnesezéshez? A készülék nincs nálam, így nem tudom megnézni.

Üdv: Jácint

0

Vote up!

You voted ‘up’

kolya61
kolya61's picture

Szia !
TH 800 pozicióban 9R . 11AK30A4 verzio.

0

Vote up!

You voted ‘up’

ityvity
ityvity's picture

Szia , nincs most nálam ak 30 (ezen a héten a pt90 volt a sláger ) , de azt hiszem akármilyen fekete kétlábú ptc jó bele.

0

Vote up!

You voted ‘up’

Kcsaba

Üdv!

Ez meg ismét a vendégszeretetemet élvezni. Egy már most biztos, 11ak30 többet be nem teszi a lábát ide. Természetesen meghalt a sortranzisztor. Ismét átnéztem a bolti kínálatot és megesküdtek egy helyen a BU808-ra, hogy jó. Vettem belőle, csere, erre az indításkor elvillant a tápfet is. Immáron másodjára. Csere, indul a dög, de kicsi a táp, legalábbis a képméret alapján. Az már csak hab a tortán, hogy csíkos a kép. Összeszerel, félrerak. Ma már nem biztos hogy belemerülök, de ha a hétvégéig nem áll be változás, visszaadom a gazdinak, hogy keserítse másnak az életét vele:)

0

Vote up!

You voted ‘up’

Kcsaba

Na hali!

Jó hogy még nem engedtem vissza tv-t, kicsit belemélyedtem. Melegszik mint az állat, 70 fok a BU. Van egy ilyen lézeres hőméröm, ez 1-2 óra alatt elmelegedett volna.
Most találtam ezt a helyettesítő rajzot, alakíthatom át a sorban a tranyót.

0

Vote up!

You voted ‘up’

Fülesmester
Fülesmester's picture

Szia!

Ajánlom figyelmedbe (ismét) a sortranzisztor problémákkal foglalkozó csatolmányt!

Üdv:
Fülesmester

0

Vote up!

You voted ‘up’

Kcsaba

Kedves Fülesmester!

A gyanús dolgokat kicseréltem, ennek ellenére forrongott a BU. Elkezdtem olvasgatni az előző BU-val kapcsolatos dolgokat és gyanút fogtam, hogy netán rám is valami selejt 808-at sóztak. Megcsináltam ezt a helyettesítő kapcsolást beműtöttem és lám.....42 fokon stabil! Nyomoronc Bu808! Érdekes módon a tápja melegebb pedig oda is raktam egy combosabb fet-et.

0

Vote up!

You voted ‘up’

kolya61
kolya61's picture

SZIASZTOK!
Akkor a 808-asnak sem a lábaiban a hiba ! :rohog:
Az Darlington volt egyáltalán? Mérted? Vagy valami?

0

Vote up!

You voted ‘up’

Kcsaba

Hali!

Új tranzisztoron mit mérjek? Bár ez lehet hogy ez hiba....mostanában a beépítendő elkókat is megmérem ESR-re mert a fene tudja. Úgy néz ki ezentúl már a tranzisztorokat is kell. Bevágtam a fiókba.
Ha belegondolok a TDA1170-t is hamisította boldog boldogtalan.

0

Vote up!

You voted ‘up’

kolya61
kolya61's picture

SZIA Сsaba!
Én a bétájára gondoltam!
Ajánlom figyelmébe sok kollégának aki új alkatrészeket vesz ,ezeket a képeket.
A ФУФЛО a szar.
http://www.telemaster.ru/fuflo/

Gondolom érthető, mire akarom felhivni a figyelmeteket.

0

Vote up!

You voted ‘up’

lapatnet
lapatnet's picture

Üdvözlet kolya61 !

Köszi az infót megnéztem az oldalt érdekes dolgok vannak rajta! :bow: Kedves ferdeszemű barátaink meg le vannak.... :sick:

0

Vote up!

You voted ‘up’

kolya61
kolya61's picture

Szia Lapatnet!
Le vannak :oke: ,csak nincs olyan smile-ikom!

0

Vote up!

You voted ‘up’

Kcsaba

Ok, megnézem ismét hátha kimaradt valami.

0

Vote up!

You voted ‘up’

atolm

hajitsd ki

0

Vote up!

You voted ‘up’

szoke
szoke's picture

Szia.
Ez egy igazán értelmes hozzászólás volt.

Üdv: Szőke

0

Vote up!

You voted ‘up’

Kcsaba

A készülék elindult, két fet, két kondi meg egy ellenállás. Kiváncsi vagyok meddig megy...

0

Vote up!

You voted ‘up’

geza682

Hello! Ha sokat üzemelt a tv a sorkicsatoló 390-470nF is lehet ilyenkor is eszi a sorvéget. Üdv. G.

0

Vote up!

You voted ‘up’

Fülesmester
Fülesmester's picture

Szia!

A csatolmányokban mindent megtalálsz.

Elsőnek a két sortáp szűrő elkót (C623, C826) cseréld ki, aztán C613-at, C619-et, C628-at és C627-et.

Ellenőrizd: C809-et és D810-et.

Üdv:
Fülesmester

0

Vote up!

You voted ‘up’

Kcsaba

Ok, elnézés. Tom hogy a kecske szarva közt olyan...

Holnap elvárnak tőlem egy problémás javítást, a tv-t nem vihetem el, vasárnap lesz.

Az így járás tipikus esete.

0

Vote up!

You voted ‘up’

Jenci
Jenci's picture

Jenci Szia. Bu808dfi,esetleg imp kondik vagy sormeghajtás elkója 22-47uf-ra csere sor elkók, rosszabb esetben sorki. röviden ennyi jutott eszembe Üdv.

0

Vote up!

You voted ‘up’

Kcsaba

Hi!

Ok, kösz.

Van/nak itt sok seggfej aki röhögni jár ide. Vagy csetelni.

0

Vote up!

You voted ‘up’

szoke
szoke's picture

Szia.
Van itt rengeteg ember, aki segíteni jár ide!
De hát hülye kérdésre hülye válasz!

Üdv: Szőke

0

Vote up!

You voted ‘up’

Kcsaba

Vazzeg...ha olvasnád a bemutatkozásomat.

Sokáig szereltem ezeket a szarokat, most meg egy pici faluban várják a megváltót. Itt nincs bocsi, ez nem városi kérek érte, itt befogadnak ha működik a dolog.

Holnap ki kell magyaráznom magam, vagy megoldom.

Be is rágtam a röhögésen.

0

Vote up!

You voted ‘up’

Buhera01
Buhera01's picture

Szia!
"Sokáig szereltem ezeket a szarokat"
Ezek szerint tisztában vagy egy sorvégfok felépítésével, működésével és az abban előforduló hibákkal.
Akkor végképp nem értem, miért gondolod, hogy mi mérések nélkül meg tudjuk Neked mondani, hogy "az xxx pozíció számú alkatrészt cseréld ki"? :hmmm:
(Tőlem is 40 km a legközelebbi alkatrészbolt, és szintén faluban vagyok. Ami nincs az embernek otthon - már pedig minden nem lehet - arra várni kell. Már nem a csöves korszakban vagyunk, hogy 10-15 alkatrésszel mindent meg lehessen javítani. Ha normálisan elmagyarázza az ember, akkor -ha néha nehezen is, - de megértik...)
Üdv: Laci

0

Vote up!

You voted ‘up’

Kcsaba

Azé' gondoltam, mer' itt sok jónevű szaki megfordul. Az a török fos, kommersz. Egy egyszerű kérdés volt, egyszerű választ várva. A sorvégfok esetleges hirtelen helyettesítőjét kértem. Egyetlen érdemleges válasz érkezett, mások csak rohangáló meg csapkodó smile-kat raktak.

0

Vote up!

You voted ‘up’

sasa11
sasa11's picture

Szia Kcsaba !

Vedd az életet mosolygósra !!
Neked is és az ügyfeleidnek is jobb lesz !
Ha megszokják úgy fogadnak el és ugyan úgy hozzád fordulnak ! :oke:
Az élet túl rövid ahhoz ,hogy mindig komolyan vegyük!

Szép napot mindenkinek !

Padra Sándor
Alias :sasa11

0

Vote up!

You voted ‘up’

Kcsaba

Szia!

Hát mostanában nem nagyon van kedvem vigyorogni. Falun azt hiszik az emberek, hogy az egész annyi, hogy a körtét kicsavarjuk, a másikat meg vissza.

0

Vote up!

You voted ‘up’

Fülesmester
Fülesmester's picture

Szia Csaba!

Nem csak ott falun, hanem sajnos itt a tanyán is egyre többen így állnak hozzá. :jajj:

Nagyon nehéz annak Philips TV javításában tanácsot adni, aki a tranzisztor működése terén is erős kihívásokkal küzd. :szetver:

Üdv:
Fülesmester

0

Vote up!

You voted ‘up’

kolya61
kolya61's picture

SZIA CSABA!
Na most má hótkomojan.Nézd át Fülesmester csatolmányait. Szedd össze azt a néhány alkatrészt és ágyba, mert korán kezdődik a F1.

0

Vote up!

You voted ‘up’

sasa11
sasa11's picture

Szia Kcsaba !

Tudom az ÉLET nem egyszerű.
A nehézségeket nem is sorolom.
De e miatt ne büntesd magad !
Ha jó kedvű vagy az élet is könnyebb !
Próbáld ki !
Biztos lesznek akik most rossz hangulatod
láttán dörzsölik a tenyerüket - na ennek is jól betartottunk -
Mert vannak ilyen emberek is.
Na ilyenkor lehet mosolygósra venni a figurát.
Gondold el a jókedved láttán mit tudnak csinálni ?
Na most te dörzsöld a tenyered !

Szép napot mindenkinek !

Padra Sándor
Alias :sasa11

0

Vote up!

You voted ‘up’

szoke
szoke's picture

Szia.
És szerinted láthatatlanba mit mondjon az ember???
Ez olyan mint ha lottóznál, vagy eltalálod, vagy nem.
"Sokáig szereltem ezeket a szarokat"
ha meg tényleg sokáig szerelted ezeket a sz@rokat, akkor meg tudnod kellene!

Üdv: Szőke

0

Vote up!

You voted ‘up’

Kcsaba

Az általam ismert tipusokra gondoltam. Zuzammen en block a tv-re.

0

Vote up!

You voted ‘up’

Tranzix
Tranzix's picture

Szia!
Egy jó bolt/szerviz komoly szakikkal, de tuti, hogy ismered:
INFOTECH ELEKTRONIKAI KFT., SZOLNOK, OSTOR ÚT 2.

0

Vote up!

You voted ‘up’

Kcsaba

A három nőcit...

Anyámat is kérdezhetném...világukról nem tudnak. Talán a tulaj, vagy sony nagy szakértője, Zs.F, de a többi...kudarc...

0

Vote up!

You voted ‘up’

Tranzix
Tranzix's picture

Szia!
Bent az udvar felől a szervizben. Igen a tulaj. L.J.
Mégegy jótanács, ne ilyen hozzáállással menj oda, mint itt teszed, mert kivág, mint macskát sz..ni! :lol: Azért csak bátran... :oke:

0

Vote up!

You voted ‘up’

Kcsaba

Hali!

Nem kell bemutatni, ismerem már jó pár éve. Kedvencem mikor a felesége rákérdez tőle, hogy van elfekvőben kétezerért egy proci, most elvinnék. Az meg rávágta a szerelő előtt, hogy hülyeeee vagy??? Nyolc!

Rögtön hárman fordultak ki az üzletből:D Sajátos az árképzésük...

Egyébként a tv-be raktam tranyót, a tápja ment. Próbalámpán keresztül minden ok-nak tünt, egyenesben elvillant a 2R2 5W a hálózatban. Elhoztam, majd du megnézem, most füvet kell nyírni. Mint kiderült attól félnek, hogy kiszedek belőle valamit....igen jó kezdés.

0

Vote up!

You voted ‘up’

kistehenke

Helló!
Háhá "Mint kiderült attól félnek, hogy kiszedek belőle valamit...." Na ilyenkor elszoktam küldeni őket hogy vigyék máshová a készüléket mert nem tudok vele foglalkozni. Akkor rádöbbenek hogy nem ők diktálnak hanem én. Utálom ezeket a bizalmatlankodó embereket .Szerencsémre nem sok van ,azokat meg le kell kezelni.

0

Vote up!

You voted ‘up’

Kari

Hali Tranzix!
Hat igen, nem a legnagyobb szakmai alazatrol, ill. emberi megközelitesröl sikerült elmenyt/benyomast szereznünk... :shock:
Kari

0

Vote up!

You voted ‘up’

Kcsaba

Én szeretem a szakmámat, csak rühellem ha valami tegnapra kell.

0

Vote up!

You voted ‘up’

Kari

OK Csaba! :izom:
De biztos, hogy minden körülmenyek között elkell vallalnod?
Kari

0

Vote up!

You voted ‘up’

kolya61
kolya61's picture

SZIA Csaba!
De ha nem szedel ki semmit, hogy javitod meg?

0

Vote up!

You voted ‘up’

Kcsaba

Hali!

Célszerű. Bár néha a hátam közepére kívánom, mert lenne fontosabb munkám is.

0

Vote up!

You voted ‘up’

Tranzix
Tranzix's picture

Szia Kari!
Talán csak rosz napja volt, összejött minden stb.:)

0

Vote up!

You voted ‘up’

kolya61
kolya61's picture

SZIA Laci!
Én visszavonok mindent amit irtam, nem akarok a sok segfej közé tartozni, akik csak .....hűlye kérdésre válaszolgatnak! :rohog:
Iván Vászilyevics, miért nem látom az ellenséget?
Azért Petyka , mert háttal álsz nekik.

0

Vote up!

You voted ‘up’

szoke
szoke's picture

0

Vote up!

You voted ‘up’

szoke
szoke's picture

Szia .
OK.
Viszont nézd meg az eddigi 11AK30-as témákat. Ha jól emlékszem Fülesmester nem egy hibajavítási doksit csatolt azokban a témákban. Lehet, hogy meg van az is, amit pont te keresel.

Üdv: Szőke

0

Vote up!

You voted ‘up’

city217

Szia.
Te tényleg átmentél....... :) De van legalább három tucat topic erről, inkább azt olvasnád, és akkor nem kellene ezt olvasnod.
Holnap után hétfő.
Üdv.

0

Vote up!

You voted ‘up’

Buhera01
Buhera01's picture

Szia Kcsaba!
"Talán a táp megúszta, sorába mi mehet kommersz?"
Látatlanban, mérések nélkül - BÁRMI! :p
De ha ennél pontosabb választ vársz, akkor talán ma éjjel is lesz ezoTV, és ott kérdezd. :rohog:
Üdv: Laci

0

Vote up!

You voted ‘up’

szoke
szoke's picture

Szia Laci!
"BÁRMI! "
Ne mond már, hogy ennél pontosabban nem tudod!
Segítek: VALAMI! :rohog:

Üdv: Szőke

u.i.: Ez az ezoTV-s dolog nem is hülyeség. Lehet, hogy ki kéne próbálni? :hmmm:
:rohog:

0

Vote up!

You voted ‘up’

kolya61
kolya61's picture

SZIA !
De előbb mond meg nekik mit szeretnél cserélni, úgy nekik is könnyebb!
És kérheted a TVJAVITÓ TALIZMÁNT is :rohog:

0

Vote up!

You voted ‘up’

Buhera01
Buhera01's picture

Szia Kolya!
Vagy kérhet egy ráolvasást... múúkodj! :D
Üdv: Laci

0

Vote up!

You voted ‘up’

szoke
szoke's picture

Szia!
Így jó lesz? : Azt az izét szeretném cserélni, ami a bigyó mellet van, a hogy is híjjáktól egy kicsit arrébb, a valami alatt.
Megfelel?

Üdv: Szőke

0

Vote up!

You voted ‘up’

city217

Sziasztok.
Úgy látszik nagyon vidéki vagyok, de mi az az "ezoTV? :)
Üdv

0

Vote up!

You voted ‘up’

szoke
szoke's picture

Szia City!
Ahová betelefonálsz, és mondanak neked jó sok hülyeséget jó sok pénzért. :)

Üdv: Szőke

0

Vote up!

You voted ‘up’

Buhera01
Buhera01's picture

Szia Szőke!
"Ahová betelefonálsz, és mondanak neked jó sok hülyeséget jó sok pénzért. " - A jósok! :D
(Bocs, de ezt kifelejtetted a "jó sok" közül.) :p
Üdv: Laci

0

Vote up!

You voted ‘up’

szoke
szoke's picture

Szia Laci!
Jogos a 3 pont! :)

Üdv: Szőke

0

Vote up!

You voted ‘up’

schmiditv

Sziasztok, kell kérni a TV 2-ön a Lomnicitől egy teljes körü átvilágítást a TV jövöjével kapcsolatban. 8-10 alkatrész zsebbe és 95%-ban javíthato, + müszer, páka. Üdv.: Imre

0

Vote up!

You voted ‘up’

More similar content