You are here

Hilti TE24 tokmánya széthullott. Hogy kell összerakni? :)

11 posts / 0 new
Last post
mindigehes
mindigehes picture
**

Sziasztok!

Munka közben szétpotyogott a tokmánya a Hilti Te24 gépemnek. Elvileg összekapirgáltam a földről mindent. Csak nem jövök rá, hogy kell összelegózni.Vagy 1 éve zacsiban vár, most meg nagyon kellene... :(

Elvileg ez a tokmány leszedhető a gépről, bár sosem szedtem le, igazából nem is tudom, hogy lehetett leszedni. A 3 gyolyó fogja a helyére. Ha a rugót ráhúzom az SDS-es felére, meg a kerek lemezkét, akkor a rugót hátrahúzva a golyókat belegyömöszölöm a helyükre, rugót elengedve szépen rögzül a gépen, de értelem szerűen az alsó takaró/rögzítő műanyag darabot is rá kellene játszani. Ha azt ráhúzom az SDS-es nyakra, akkor meg a golyókat nem lehet a helyükre rakni. Biztos van valami trükk, de nem jövök rá... :(

Tudja valaki a megoldást? :)

Köszönöm!

Comments
Joe
Joe picture

Üdv!
Nem cseszegetésből, de én ha már idáig jutok, akkor először fémtisztára elmosok mindent, (a féktárcsa tisztító, fogkefe páros segít) gyárilag ajánlott zsírral raknám/rakom össze újra. A kopás nyomok gyakran segítenek ismeretlen szerkezetnél mit hova. Lehet nem is érdemes addig összerakni,míg meg nem nézed, mert már szétkopott. Két nagyobb golyó fogja az SDSplus fúrót azoknak a fészke ha kopott akkor már a tengelyt is érdemes volna cserélni. Ezt a cucc lemosása nélkül nehéz eldönteni. A golyók a helyükön maradnak ha fiss zsírba rakod.
Látom robbantott rajz is van már. Ez segíthet.

0

Joe
Joe picture

Bocs, hogy magamnak válaszolok, de a tokmány alapos tisztítását finoman újraolajozását javasolják.Széthullás okút a tokmány elkoszolódásában jelölik meg. Részemről apróra szedném Tárcsafék tisztítóban elmosnám, és hidraulika olajjal finoman bekenném. A neten AW46 típust ajánlják.

0

Joe
Joe picture

Még egy a levétel is a szutyok miatt lehet nehézkes, egy gyűrűt kell előre tolni akkor lejön a nyeles tengelyről.

0

mindigehes
mindigehes picture
**

Szia!

Az SDS-es fele egyben van, köszöni szépen, jó. Tart.

Ami szét van hullva, az az a rész, ami az SDS-es felét a géphez fogja. Addig nem nagyon van mit pucolgatni, amíg nem tudom, hogy egyáltalán minden megvan -e :)

Sajnos a robbantott rajzon nincs leírva, hogy mit kell hova trükkösen tekergetni, hogy egyben is maradjon. Törve, kopva nem nagyon van, mert nem sokat ment a gép. Csak mocskos helyen volt..

0

lcsaszar
lcsaszar picture
*

Szia!

"Törve, kopva nem nagyon van"

A 07-es képen nem úgy tűnik.
Az ember vigyáz a munkaeszközeire.

Mindenesetre sok sikert a felújításhoz!

Üdv, lcsaszar

0

Joe
Joe picture

Akkor érdemes megtisztítani, kimosni, hidraulika olajjal bejáratni. A rugót kell a normál állapottól hátrébb húzni, egy lemez is rajta van, pici zsírt a golyó helyének, akkor ott marad míg a következőt bepasszítod, a felhelyezés sorrendje a robbantott ábrából jön, aztán vissza, és kész. A lemez nem mindegy hogy áll mert van egy tengely irányú vágat amibe a belső pöcköt is be kell akasztani.akkor hátra, ken golyó, vissza, Elsőre nekem se ment...

0

hobbista
hobbista picture
*

Szia! Hátha ez segít valamelyest.....

File csatolás: 

0

mindigehes
mindigehes picture
**

Szia!

Köszönöm!

Igen, nézegetem, forgatom, de még csak azt sem értem, hogy nekem hogy eshetett így 2 fő darabra. :) A robbantott szerint nem tudott volna logikusan. :)

0

sánta jozsef
sánta jozsef picture

0

mindigehes
mindigehes picture
**

Szia!

Ez nagyon más. A Te24-en a tokmány moduláris, a tengely ricnis. A tokmány 1 mozdulattal valahogy (talán tekerve, nyomva egyszerre..??) lehúzható. Nekem maga a tokmány hullott szét. Nagyon nem ilyen.

0

Sponsored links