You are here

HITACHI VT-S80E bekapcsolást követően kikapcsol.

17 posts / 0 new
Last post
irokéz
irokéz picture

Üdvözlet Mindenkinek!

A fentebb jelzett videomagnót a hálózati kapcsolóval bekapcsolva a készülék néhány másodperc múlva kikapcsol,közben más életjelet nem ad.Sajnos a Tanyán nincs hozzá semilyen adat, és másutt sem találtam, ezért első sorban azt kérném,a kapcsolási rajz megszezésében segítset,hogy a tápfeszültségeket tisztázni tudjam.

irokéz

Comments
SzBálint
SzBálint picture
****

üdv: a típusszám hibás.
Inkább VT-S80!!!

Bálint

0

irokéz
irokéz picture

Szia Bálint!

Köszönöm, kijavítottam.

Üdv.

0

Szadista
Szadista picture

Szia irókéz.

Ha gondolod van 3 db hitachi videó rajzom szívesen fel rakom hátha stimmel az elektronika. Én rajz nélkül a tápokkal kezdeném nem e szűretlen (mérj váltó feszültséget a kondik lábán amelyiken 1 V van az dobós)

Üdvözlettel:Laci

ui. A rajzokat fel rakom a rendezetlenek közzé.

0

irokéz
irokéz picture

Szia!

Megnéztem a rendezetlenben a három kapcsolást, nem pontosan olyanok a tápok,de lehet következtetni a szükséges tápfeszültségekre. Köszönöm!

Üdv.:

irokéz

0

Hjoco
Hjoco picture

Szia!

Tuti hogy nem tudja a mechanikát alaphelyzetbe állítani.
Mozdítsd ki a liftet vagy a mechanikát alaphelyzetből, aztán kapcsold be. Ha nem áll vissza, akkor a motorról kövesd vissza a motorvezérlő ic -hez. Ha a motor nem szakadt akkor nézd meg van-e táp valahol az ic.-n. Ha nincs akkor keresd ki ( nagyobb elko valamelyik láb és a test között) hol kellene lennie, és kövesd tovább a táp felé. A táp nem lehet annyira bonyolult hogy ne leld meg hol a hiba.

0

irokéz
irokéz picture

Sziasztok!

A mechanika alaphelyzetében nem kapcsol ki a készülék,az utasításokat kijelzi a display, de a Capstan motor - bár ott vannak a feszültségek a motorvezérlő csatlakozón - meg sem mozdul.A motorvezérlő IC-ről - TA8408F - nem találok semmit a Tanyán és a neten, a HQ erre a típusjelzésre capstan motort kínál 24.400 Ft-ért,gondolom a komplett egységet.Szakadt lenne a motor? Úgy tűnik, nem nagyon lehet megbontani, részleteiben javítani az egységet.

Üdv.

0

stevepapa
stevepapa picture

Szia!

Nagyjából már leírták a teendőket " encoder " funkció kapcsoló szokott ilyet okozni. Nem tudom hirtelen ez melyik a sok közül, gyakori hiba volt még a " reset " kondi. Nagy kapacitású 0.5-1 F közötti kimúlása is élettelenné teszi.

Üdv Stevepapa

0

reparátor1
reparátor1 picture

Szia!
A videó magnók hibáinak túlnyomó része mechanikus eredetű.Nézd meg itt is a mechanikát,nincs-e szemmel látható deformitás,szakadt szíj,esetleg idegen beavatkozás.A mechanika több ponton vissza jelez az elektronikának,hol tart a töltés,ürítés,vagy lejátszási folyamat.Próbáld meg kézzel beletekerni a liftet,befűzni a mechanikát,hogy szemre helyére megy minden?Ha bedugod ilyen állapotban,kifűz-e,csinál-e valamit?Ha igen,célszerű ellenőrizni a mechanika pozicionálását,ez vagy megy némi gyakorlattal,vagy szerviz könyv kell hozzá.Ilyenkor arra kell gondolni,robot gyártotta a mechanikát,lyukak és nyilak egybevágását kell keresni.Az üzemmód kapcsolónak is van jelölése,ennek is pontosan illeszkedni kell valamihez.
Bocs ha nagyon dedós voltam,nem kioktatni csak segíteni szerettem volna,mert ma már vannak olyanok is,akik sosem láttak belüről VHS-t.
Üdv.Reparátor1

0

irokéz
irokéz picture

Sziasztok!

Minkettőtöknek köszönöm a tippeket,megcsinálom a javasolt lépéseket, és visszajelzek az eredményről.

Üdv:

irokéz

0

SzBálint
SzBálint picture
****

üdv: vagy gyenge a táp.

Bálint

0

Boldogblog
Boldogblog picture

0

Kari
Kari picture
*****

Szia!
A 2.linked mar öreg tema a Tanyan az elmult ~negyed ev soran; tudtommal senkinek sem sikerült müködesre birnia...
Kari

0

irokéz
irokéz picture

Sziasztok!

Természetesen nekem sem jön, pedig nagyon kellene.Még próbálkozom az"ESI Serviceinfo.com" linken. Köszönöm a segítséget.

irokéz

0

Boldogblog
Boldogblog picture

Akkor jó, nem én voltam a béna. Az első meg fizetős. Az a 90 rubel az mennyi?

0

irokéz
irokéz picture

Szia!

Nem egy nagy összeg, kb.630 Ft., csak a lebonyolítás mikéntjét nem ismerem.Ha másként nem megy, megveszem rubelért.

irokéz

0

peppi
peppi picture

Sziasztok!

Én is service manual-t keresnék ehhez a típushoz. Valaki tud esetleg?
Köszönöm
 

0

Sponsored links