You are here

Hogy lehet Panasonic KX-T7735E-ből CE-t csinálni?

10 posts / 0 new
Last post
pinterkrisztian
pinterkrisztian picture

Sziasztok!

Adott 2db Panasonic rendszertelefon, - az egyik CE-s itthoni vásárlás a másik E-s angliából kapott darab - mely egy alközpontra csatlakozik.
Mindkettő működik, csak egy olyan hiba van az E-sel hogy van egy zúgó/búgó alapzaja.
Hiába cserélgetem a kézibeszélőt/kábelt bármit a zaj a készülékből érkezik.
Létezhet, hogy ez azért van mert az alközpont CE-s?
Esetleg lehet a E-s készülékből CE-st varázsolni?
Igazából a kiírt karakterek eltérése nem érdekel, csak a zaj szűnjön ki.
Letöltöttem a dokumentációt hozzá, de semmit nem ír/nem találtam erről a CE/E típusmegjegyzésekről, vagy hogy más alkatrészekből épülne fel - mondjuk csak átfutottam...
Valakinek esetleg használható ötlete? Vagy ugyanitt E-s végű rendszertelefon eladó!

Köszi,
Krisztián
 

Comments
kallospeter
kallospeter picture

Szia!!
Nagy valoszinuseggel  a telefonnal van a gond.De nezd meg nehogy az alkoszponttal legyen. Csereld meg a ket telefont.Nem ismerem az E-s normat,a kulombseg a ketto kozott lehet a csengeto feszultseg "formaja kozott" vagy a telefon kabel bekotesenel.Anno , rengeteg "nyugatrol behozott" lomis telefon 4 szalon mukodott.Itt nem a rendszer telefonokrol beszelek.A ket kozepso volt a "beszelgetes" , a ket szelson meg fogadtta a csengeto feszultseget.Egy masik zajforras lehet a kornyezettbol felvett radiofrekvencias zavar amire az E norma nem terjed ki.
Sok sikert,Peter

U.I. Most latom hogy rendszer telefonrol van szo.Boccs! Ha a koszpont kezeli mindkettot,ott a telefonban kell a hibat keresni.A ketto felcserelese itt is ervenyes.Ahogy mar elottem is irtak,lehet egy rossz kondenzator is valahol (bugo hang).Ahogy irtad a kiirt karakterek lehetnek hibasak a norma kulombseg miatt de a zajt nagyon valoszinutlennek tartom emiatt.

0

pinterkrisztian
pinterkrisztian picture

Szia!

Igen a készülék rendszertelefon, mely alközpontra csatlakozik. Ezek 4 szálon kommunikálnak és a tápot is az alközpont szolgáltatja neki.
A karakterhiba valóban "emészthető" viszont a búgó hang eleinte nem jelentkezett, csak kb 3-4 hét használat után jött elő.
Megpróbálom végignézni a panelt, hátha találok rajta valami rendelleneset.
Ugyanazon "melléken" próbáltam ki mindkettőt, hogy esetleg nem-e a kábelezéssel van gond, de sajnos akkor is jelentkezett a probléma, akárhogy cserélgettem őket az alap készülékben lehet valami. A CE-s tök jó az E-s pedig bajosan működik.
Elsőre arra tippeltem, hogy van benne valami panel eltérés, de a rajz alapján nem találtam benne ilyet, úgyhogy csak softwares eltérés lehet benne.
A központ meg CE-s tehát az normálisan tud kommunikálni, és utána szerintem mindegy neki milyen "rendszertelefont" raksz rá mert azt már úgy is az alközpont kezeli.

Üdv,
Krisztián

0

Edmundson
Edmundson picture
*

Szia!

Nem tudom, hogy mi a különbség a CE és E között de azt írtad, hogy az elején még jó volt. És akkor is E-s volt és nem volt alapzaj, akkor most miért lenne az probléma, hogy E-s? Szerintem hardver hiba keletkezett. Ha sikerül megtalálni és megjavítani, akkor ugyan úgy fog működni mint az elején.

Üdv.

0

varga jano
varga jano picture
*****

Szia Krisztián!
Az egyik CE , a másik az E , követeményeknek felel meg . Mâs.

0

dezsisandor
dezsisandor picture

Szia
A telefonod rossz. A jelölés csak a szabványossági vizsgálatot jelöli. Nézd meg a tápot vagy valamelyik kondi kiszáradt.

0

pinterkrisztian
pinterkrisztian picture

Szia!

Az E jelölésű az angliai területre gyártott, a CE pedig a central Europe területre gyártott készülék.
Mivel alközponthoz csatlakozik és a központ lekezeli ezért telefonhibára vagy valami kompatibilitási hibára gondolok, mert a központ is CE normás, bár szerintem ez a "kifele" történő kommunikációban okozhat gondot.

Üdv,
Krisztián

0

varga jano
varga jano picture
*****

Szia !
Két CE telefon a gyors megoldás . Szerintem.

0

pinterkrisztian
pinterkrisztian picture

Szia!
Valóban csak így van közte 50eFt különbség az egyik ingyenes a másik fizetős között...

0

pika75
pika75 picture

Szia. Biztos nem a telefonnal van gond? En is hasznaltam angliai telefont, igaz wireless volt es General Electric , de nem volt semmi gondom vele.
Udv.

0

Sponsored links