You are here

Hogyan működhet az ilyen,(szulfátoldó készülék) akku töltő?

11 posts / 0 new
Last post
sanyó

Tiszteletem. Bele botlottam ebbe a cikkbe. Lentebb irkál róla dolgokat. http://www.autonavigator.hu/tippek_tanacsadok/milyen_akkumulatort_vegyun... A kérdésem hogyan működhet,impulzusokat küld váltakozva,vagy ???? Biztos érdekelne másokat is. Sanyó

Comments
kolya61
kolya61's picture

Szia !
A desulzatizáció lényege , hogy az akkut egy nagyobb impulzussal töltjük és rögtön kisütjük . A dolog fizikája elég bonyolult és a felhasználó szempontjából lényegtelen , de a legegyszerűbb desulfatizáló az egy : egyperiódusú 17 Voltos egyenirányító és egy 21 Wattos izzó , vagy egy 20-30 Wattos ellenállás , párhuzamosan az akkun . Pozitív periódusnál az akksi töltődik, a hiányzó periódusnál kisül .

Üdv! Miki.

0

Vote up!

You voted ‘up’

sanyó

Szia. Bíztam benned is ,hogy hozzászólsz köszönöm. Le írtad egyszerűsítve ,laikusan. Szerintem a lényeg a kénsav ion állapotának a sűrű változtatása ,ami csak ki kezdi az ólom szulfátot,vagy ilyesmi lehet. A lényeg türelemmel ezzel azzal otthonilag is ,ki lehet váltani. Hali

0

Vote up!

You voted ‘up’

sanyó

Hali.Köszönöm a hozzászólásokat,igen valami ilyesmiket sejtettem, hát építeni biztos nem állok neki,de hátha valaki kedvet kap. Csá

0

Vote up!

You voted ‘up’

SzBálint
SzBálint's picture

szia: a mai "modern" akkumulátoroknál már kevés a jelentősége, jó, ha 10%-kal hosszabbítja meg az élettartamot, ez akku Calgonja,

Bálint

0

Vote up!

You voted ‘up’

öreg_rutinos
öreg_rutinos's picture

0

Vote up!

You voted ‘up’

Inhouse

Szia!

Igen, rendszerint impulzussal mennek. Van olyan is, ahol egy ciklus töltés, egy kis merítés felváltva a módi az egymást követő impulzosoknál. Csodák nincsenek, van ami javul, van ami nem. Inkább a nem. Nekünk a második képen látható piros előlapos Forex töltőnk van, valamint egy CTek 9 lépéses. Azt azért érdemes tudni, hogy mindkettő emelt feszültségkorláttal tölt, nem állnak meg 14,4V-nál, 15V felett állnak le.
A HobbiElektronika oldalon van erre egy egész topic. Legalább 6 fajta ilyen rendszerű töltő, és a szulfátosodást megelőző készülék leírása van fenn.
Ezek a kezelések legtöbbször több ciklussal működnek, merítés (adott árammal pl. C/10, vagy C/20) 10,5V-ig, majd a regeneráló töltés, majd újra. Előtte és a kezelés után mérve megállapítható, hogy javult-e?
A gyorsteszterekből is sok kapható már Bosch Bat 121, 131, DHC BT301, 501, Midtronics... De a jó öreg terhelővillát sem érdemes eldobni. Sokszor van mostanában olyan hibánk, hogy látszólag az autó is és az akku is rendben van. De többszöri villázásra esik a feszültség. Olyan is van, hogy ekkor sem, de kapacitás tesztben C/20 merítéssel 20 óra helyett 2 óra alatt 10,5V-on van a feltöltött akku.

Üdv
Inhouse

0

Vote up!

You voted ‘up’

Lusi

Szia !

A Hobbielektronikán foglalkoznak vele.
Rövid, de nagy áramimpulzusokkal töltik, vagy terhelik az akkut.

link: http://www.hobbielektronika.hu/forum/topic_4063.html?pg=0

Üdv:
Lusi

0

Vote up!

You voted ‘up’

attilacsep

Sziasztok!
Nekem egy ruszki ilyen töltőm van, még annak idején a KGST piacon vettem. Nekem nagyon bejött, pár romos akkut már helyreállított. Nyilván nem örökre, hiszen a gyári új aksi is egyszer tönkremegy, de arra jó volt, hogy a hideg évszakot többször is átvészeljem akkucsere nélkül. Érdekessége, hogy elnyűhetetlen, rövidzárbiztos, kb. 30 éve működik. Illetve egyszer kölcsönadtam, máig nem tudom, hogyan, de kinyírták a tirisztorát. De ettől eltekintve bombaálló, üzembiztos.
Üdv
Attila

0

Vote up!

You voted ‘up’

Chipmunk1960
Chipmunk1960's picture

Szia! Nekem is volt anno egy ilyen, míg valaki meg nem lovasította. Valóban nagyon jó kis szerkezet, sokszor sikerült vele 'lezsibbadt' aksikat feléleszteni. Amint Inhouse írja amelyik 2 óra alatt feltöltődik, annak már annyi. Elvesztette a kapacitását. A régi, szintén orosz Zsiguli akksik voltak nagyon jók. Megvolt a súlya, meg az ólomlemeznek is a vastagsága, + 1db cellát is lehetett cserélni benne. A 14,2V -al, amit az autó szabályozója kiad, nincsen teljesen feltöltve, ezért nem árt néha töltővel teljesen telenyomni. Akkor épül vissza a lemezbe az ólom-szulfát teljesen. Egyébként meg csak rakódik lefelé és a kapacitás vesztés mellett, ha eléri a lemezeket kezdődik az önkisülés. Onnan már szinte lehetetlen visszahozni. Hiába a mosás, az újra-savazás... A mai "maintenance free" akksik többségán, csak le vannak ragasztava a beöntő nyílások. A garancia lejárta után érdemes lecibálni, s feltölteni a cellákat deszt-vízzel, mert bizony párolog, főleg a + cella felőli. Régen lehetett kapni egy szert, kis flakonban, talán "akkuvit" de már nem emlékszem a nevére pontosan. Az egy vékony olajos réteget rakott a folyadék felszínére, s töredékére csökkentette a párolgást. Az akksi halála, ha a folyadékszint a cellák alá esik, valamint a túlzott önindítózás, /öreg dieselek/, mert elhajlanak a lemezek.

0

Vote up!

You voted ‘up’

SzBálint
SzBálint's picture

szia: ahogy írod, a régebbi kostrukciójú akkukon segített, az újabbakon alig

0

Vote up!

You voted ‘up’

More similar content