You are here

HP laptop operációs rendszer nem indul

11 posts / 0 new
Last post
nyaki
nyaki picture

Üdv!
Hoztak hozzám egy HP 250 típusú laptopot.
A gazda elmondása szerint szerette volna rátelepíteni a WIN8-at, de valamit elronthatott. Állítólag a telepítés végigment, de a laptop állandóan újraindul és nem tölti be az operációs rendszert.
Gondoltam, hogy valamit elronthatott, ezért én próbából elindítottam rajta a WIN7 telepítőt. Az egyéni beállításoknál látszanak a partíciók, tehát ő is sikerrel járhatott, így újraindítottam és beléptem a boot-menübe, ahol alapon valami EFI boot opción állt. Lementem a "beépített hard drive" menüpontra és újraindulás után nekem sem akart elindulni, mert állandóan újraindult.
Nosza el kezdtem ismét feltenni rá a WIN7-et és szépen fel is települt, de sajnos nekem is ua.-t csinálja, mint az előzőekben.
Gondoltam valami HP-s dolog van a palacsintában és mivel ezek a gyártmányú gépek mindenféle faxsággal el vannak látva, megkérdeztem tőle, hogy nincs-e esetleg gyári lemeze. Volt, de már rég nincs meg. Egyébként eredeti WIN7 szoft volt rajta, mert az igazoló címke rajta van, sőt a BIOS-ban is van rá bejegyzés.
Mit lehet ezzel kezdeni?
Köszi

Comments
nyaki
nyaki picture

Nos, sikerült minden.
Bocs a túráztatásért.
Köszi

Szép napot!
„Az élet nem is bonyolult, csak azzá teszik!”

0

uniman
uniman picture
***

Hello.

"Hp 250"...ez nekünk kevés!

Azután kérdés, mi történt az eredeti HDD-vel, amin rajta volt a telepített OP install anyaga a D: meghajtón... Amennyiben ez el lett "tüntetve"...akkor lehet kezdeni összeszedegetni a HP weboldalárólt a típustáblán olvasható azonosítók alapján a meghajtó- és egyéb programokat.

Aztán a W8 eredetét firtatnánk...ha minden tiszta, akkor akár a HP "support" telefonos segítségét is igénybe lehet venni...

Üdv: uniman

0

Hjoco
Hjoco picture

Szia!

Stimmel, ha a Win7 aktiválását a microsoft helyett egy illegális aktivátorral csináljuk és az alaplap típusa nem támogatott akkor is ezt a végtelen újraindulgatást csinálja.

0

nyaki
nyaki picture

Üdv!
A gépen eredeti, előretelepített WIN7 volt. Pontos típusa HP 250 G1.
Elmondása alapján kezdett meghülyülni és úgy gondolta, hogy felteszi rá a WIN8-at, de úgy látom, hogy az újratelepítést a recovery-ből kellett volna csinálni, ráadásul a D meghajtót is formázta, mert teljes a mérete. Sajnos a ezt elqrta és most csak annyi a kérése, hogy legalább a normálisan működő eredeti WIN7-et rakjam vissza, de mivel nincs recovery lemez, hogyan lehet ezt megoldani?
Talán töltsem le a Microsoft oldaláról az eredeti telepítőt és a gépen lévő kóddal aktiváljam, ... vagy hogyan?
Köszi

Szép napot!
„Az élet nem is bonyolult, csak azzá teszik!”

0

uniman
uniman picture
***

Hello.

A "pontos" típus pl. ez! HP250 G1 series...tucatnyi altípusszámmal, amelyből kiolvasható a hardver és szoftver pontos fajtái...

"mivel nincs recovery lemez, hogyan lehet ezt megoldani"...mivel a hardvert nem ismerjük...a HP-t fel kell hívni ezzel a kérdéssel...a szervizükben meg tudják oldani, kérdés "hogyért"..

"Pontos típus" ismeretében meg bárki összetudja szedni hozzá a driver-eket...vagy nem?

Üdv: uniman

0

nyaki
nyaki picture

Üdv!
A rendszer információk között ezt találtam: HP 250 G1 F0Z99ES
A gugli sajnos nem a barátom.

Szép napot!
„Az élet nem is bonyolult, csak azzá teszik!”

0

uniman
uniman picture
***

Hello.
"rendszer információk között"...egy nem működő gépből, hogy olvastad ki?
Ha notebook összes címkéje is elveszett (akkor ne fotózd le egyiket se!)...tényleg nehéz lesz kiolvasni. Persze a gazda vásárláskor kapott "dokumentumaiban" (pl.számla) is le van írva...
Telepítőlemezekből is rengeteg változat létezik...csak a megfelelőt kell kiválasztani és használni...
Üdv: uniman

0

agressiv
agressiv picture
*

Üdv

Nem viszitek túlzásba kicsit ezt a mindenről minden szám kell, meg típus hisztériát? Ez egy számítógép, mit számít a típusa? A recovery-s windows-okat, meg a drivereket inkább hagyjuk, alapban is rédemes a weboldalról leszedni az újabbakat.

0

uniman
uniman picture
***

Hello Agressiv.

Ezen "kiegészító" számok alapján kiderülhet a hardver pontos összetétele...az is jó lehet helyette, ha a "delikvens" tételesen felsorolja ez utóbbiakat, de ez a nehezebb feladat, ha még annak a néhány karakternek a leolvasása is ennyire problémás... A lényeg, hogy megoldódott...

Üdv: uniman

0

nyaki
nyaki picture

Nem a gép nem működik, hanem az op. rendszer.
Egyébként már le is töltöttem az eredeti WIN7 ISO fájlt és már települ is, sőt a HP oldaláról a driver-eket is.
Kíváncsian várom a fejleményeket.

Szép napot!
„Az élet nem is bonyolult, csak azzá teszik!”

0

Sponsored links