You are here

HP Pavilion Dv5

18 posts / 0 new
Last post
kajbi
kajbi picture

Hali!

Segítségetek kérném!
A laptop elindul, szépen elkezdi betölteni a rajta lévő Vistát is. Majd amikor alul a rohangáló csík eltűnne és belépne a bejelentkező képernyőhöz akkor kék halállal kiugrik, és újraindul. Ha berakok egy telepítő lemezt, beboot-ol róla, de a fájlok másolása után megint kék halál.. A memóriákat már kicseréltem, a vinyót is átraktam máshova ott működik..
Lehetséges hogy ez videókártya hiba?
Mivel mindig akkor ugrik ki mikor felbontást váltana.
A Biosba már mindent vissza álogattam alapértelmezetre..

Comments
jbussh
jbussh picture

Hali!
Szerintem nem VGA-hiba, de látni kéne. A tipikus VGA-hiba ezekben az szokott lenni, hogy nem ad képet a kijelzőre, csak világít a háttérvilágítás (ekkor külső monitoron ad képet), vagy csíkos a kép. Az is nagyobb segítség lenne, ha leírnád, melyik dv5-ről van szó, mert van belőle bőven.
Én kipróbálnám egy CD-ről futó live Linuxszal, mondjuk egy Knoppixszal.

0

Reuter
Reuter picture

Kedves jbussh!
Igazad van a külső monitorral kapcsolatban, ezt el is felejtettem....
Most olvastam mit írtál.
Ott meg lehet próbálni a csökkentett módot, mert ott engedélyezi. na akkor jön ki az a képernyő a függőleges sávokkal.Az enyém per pillanat ilyen állapotban van, de még egyszer megpróbáljuk "besütni". eddig 3 x sikerült és mindig jó lett kb.3-4 hónapig, úgy hogy napi 5 óra használat mellett.
De azért ezt megerősíteném, hogy a VGA szállt el benne.
Üdv Reuter

0

GPunto
GPunto picture

Ez lehet a Vista hibája is, van is hozzá patch az MS oldalán, de nem fehér embernek való az eljárás... Próbáltad-e már Win7 esetleg XP telepítést is?

0

kajbi
kajbi picture

Hali!

Mindkét telepítő kiugrik kék halállal a fájlok másolása után..

0

szuts
szuts picture

Helló!

Mit ír ki a kék halál képernyője?

szuts

0

kajbi
kajbi picture

A szokásosat. Ha először látom ezt a képernyőt akkor mit csináljak.. Meg hogy indítsam újra csökkentett módba... Odáig már nem jutok el. A Bios-ba meg sok állítási lehetőségem nincs..

File csatolás: 

0

Reuter
Reuter picture

Szia!
Igen ez a videokártya lesz 1000%
Nekem is ez van, pavilion 9000, és ez szokott vele lenni.
Ezek a típusok hatalmas hőt termelnek, és a relatív hűtőfelület nagyon kicsi és rossz megoldású. Sajnos ezeknek ez a tipikus hibája.
Az enyémet már 3-szor melegítettük vissza, de 3-4 hónapnál nem bírja tovább.
az enyémen szakasztott ez a feliratú képernyő jelenik meg, és ujrabootol.
Az ólommentes forrasztások miatt, meg a nagy hő miatt rideggé válik a forrasztás, ezért néhány láb felválik a vid. bga-n.
üdv Reuter

0

kajbi
kajbi picture

Hali!

Akkor ez most úgy járt mint az X-boxom?! Ott visszamelegítés után két napig jó volt. Ennél se számítsak több jóra...
köszönöm az infot!

0

Reuter
Reuter picture

Szevasz kajbi!
Még egyet megpróbálhatsz.
Amikor bekapcsolod,nyomogasd az "F 8" billentyűt, ami után felajánlja a gép a csökkentett módot. na itt valószínű, hogy ki fogja tenni neked az asztalt, de rettenetes képet fogsz látni :yes: egy csomó függőleges sávval látni.
Ha eljutsz ide, az már egyértelmű lesz, de lehet hogy a kiolvadt "BGA" már annyira beterhel a procinak, hogy már ez sem lehetséges. nekem van okom azt hinni, hogy biztos a videókártya szétment, mert ezzel foglalkozunk :D .De hogy írjak valami pozitívet is, tehetünk egy javítási próbát, mert ezzel csak nyerhetsz.Bp-en van a műhely, ahol van egy ilyen géphttp://xmedia360.hu/page.php?7.
Ezzel meg lehet próbálni megjavítani. én úgyis megyek oda , mert nekem is megint bga-s lett a hp-m, úgyhogy még egy kisérletet teszünk a javításra.
Az x-boxom is rossz :D úgyhogy azt is felcsomagolom. Ha akarsz jöhetsz, semmit nem veszítesz. Ja, még annyit, hogy aki javít az a nagyfiam :D
üdv Reuter

0

kajbi
kajbi picture

Hali!

Köszönöm az infót.
Hiába próbálom nem indul. A kép meg sem jelenik mert ott ugrik ki kék halállal. Ennyi egyenlőre..

0

Reuter
Reuter picture

Szia!
Hát igen, viszont a "visszasütés" megfelelő géppel lehet, hogy megoldaná a kék halált. Nekem már harmadszorra sütjük a gépemet, kb 3-4 hónapig jó, aztán megint leáll, de mindig különböző jelenség követi a leállást. Most pl.
bekapcsolja a világítást, és kész. Viszont külső monitorral, csökkentett módban elindul, és felpakolja az asztalt. Hát ez van, de megint megsütjük, és megint jó lesz :D. az x-boxnál azért jóval jobbak az eredmények. Ebben a videókártya, processzor hatalmas hővel bír.
Üdv Reuter

0

greatman
greatman picture

Szia!

Hát, sajnos ez videókari lesz. A visszamelegítés ebben az esetben csak tüneti kezelés lehet. 2 megoldás lehet:
1. alaplapcsere, a HP amíg garis azonnal cseréli, mivel elismert tervezési hibás a lap. Megjegyzem, a csere lapnak felújított lapot adnak, amit tudtommal ólmos forraszanyaggal forrasztanak újra, így le tudják csökkenteni az újbóli meghibásodások számát.
2. Le kell venni a GPU -t, ólmos újragolyózás, majd visszaforrasztás.

Nekem dv2 -m van, ebben is lap csere volt, ugyanezzel a hibával. Mikor előjött a hiba, akkor egy ideig nem használtam, 60 ropi lett volna az új lap, majd egyszercsak nem belecsapott a villám. :) Így szerencsére a biztosító finanszírozta a lapcserét....

0

Reuter
Reuter picture

Szia greatman!
pontosan így van, csak a sablon kell az újragolyózáshoz, és az eléggé nehézkes, de nem lehetetlen. Mindenesetre rettenetes babra munka :jajj:
Ezeknél a gyári hibát, mi több konstrukciós hibát, 4 db szilikonnak látszó alátét okozza, ami a hőtöl zsugorodik, és összeolvad.Már nem is hűtenek az egyébként közösített hűtőbordák annyira( nem mintha túlméretezettek lennének benne a hűtők 8) ),és szépen kiolvadnak, vagy eltörnek a kis labdák :D
Az X-box nevű Microsoft termékeknél is ez a probléma. Nem is orvosolták, és az új szériában is ez a baj. A nagyon-nagy ólommentesség ezt teszi :super:
Jól meg lehet élni az uniós előírások dogmatikus betartása miatt keletkező hibák javításából. :villa:
üdv Reuter

0

Kalex
Kalex picture
*****

Szia!
Próbáld meg parancssorral indítani. Amennyiben úgy elindul, akkor át tudod írni a felbontást, és kiderülhet a videókártya hibája. A többi adott.
Üdv! Kalex

0

kajbi
kajbi picture

Hali!

Semmilyen módban nem tudom elindítani, bármilyen módban is próbálom. A telepítők is addig futnak, amíg a fájlokat másolják.. Utána kiugrál és újraindul.

0

Tranzix
Tranzix picture

Szia!
Ezt még érdemes megpróbálni, mielőtt szétszeded:
http://videokereso.com/video/SwSvIhyZRVc/Vista-STOP-0X0000C1F5-BSOD-Fix....
Üdv: Tranzix

0

kajbi
kajbi picture

Hali!

Már szétkaptam de azért köszi! :)

0

Sponsored links