You are here

iCSee Wifi kamera probléma

Tisztelt Elektrotanya!

Van két Loosafe Wifi kamerám.
1. Az egyik egy TLMR6400 SIM kártyás routerhez kapcsolódik. A kamera és a router között egy 30cm téglafal van. Ezzel nincs probléma stabilan működik hónapok óta.
2. A másik kamera egy Pix Link LV-WR09 Wifi jelismétlőhöz kapcsolódik. A kamera és a jelismétlő között egy 50cm vegyes fal van (vályog a kamera oldalon-tégla a jelismétlő oldalon) A jelismétlő egy Cudy LT500 SIM kártyás routerhez kapcsolódik. A router és a jelismétlő távolsága kb. 6m légvonalban, de van közben 2db 30cm vályogfal. A router és a jelimétlő kapcsolata stabil. A kamera is stabilan kapcsolódott a jelsimétlőhöz. A távoli internetes lekérdezés mobillal az iCSee applikáció segítségével általában működik.
Van egy számomra megmagyrázhatatlan misztikus jelenség. A kamera minden hétfő esti lekérdezéskor még online, de minden kedd reggel offline lesz, és csak szerda reggel lesz ismét online. Nem értem mi az oka?
3. Kérdés: Le tudok az applikációval videót menteni, de nem tudom hová ment, a mobilon nem látszik. A kamerákban SD kártya van, az SD kártyán sincs videó. Tud valaki segíteni?

Üdvözlettel:

Spiller
 

Comments
vacisa
vacisa picture

3. Az SD kártyán van video mert ha nem lenne nem lenne mit lejátszani.
az ne zavarjon meg, hogy nem avi, mpeg..stb a kiterjesztés.

CMS programmal a gépeden is tudod nézni az élő képet, meg is tudod nézni a mentett videokat, és le is tudod menteni.

Van egy számomra megmagyrázhatatlan misztikus jelenség. A kamera minden hétfő esti lekérdezéskor még online, de minden kedd reggel offline lesz, és csak szerda reggel lesz ismét online. Nem értem mi az oka?

Ennek az lehet az oka, hogy ez van beállítva a kamerában.
A CMS-en keresztül ezt is betudod állítani, meg még egy halom mást is amit ICSEE-n keresztül nem.
Van pár beállítás amit csak a kamera saját webes felületén lehet beállítani. (ezt multkor rosszul írtam neked)

  capture-02082024-185512

1

Spiller
Spiller picture

Nagyon köszönöm a válaszokat. Melyik CMS program? Mert több is van a Google Play-en. (CMS Mobile?) Mást látok számitógépen és mást mobilon. 
Tehát a CMS programot kell telepíteni számítógépre is, eddig csak mobilom tudom kezelni a kamerákat az ICSEE-vel. 
A kamera webes felületét ICSEE-n nem látom. Mellesleg nem vagyok megelégedve az ICSEE szolgáltatásaival. A kamera gyártója ezt a programot ajánlotta.
A problémám az hogy ezek a kamerák a vidéki házamnál vannek telepítve és nem vagyok ott mindennap.

Üdvözlettel

Spiller
 

0

vacisa
vacisa picture

Ez PC-re van nem mobilra.
Feltettem ide.
CMS program

Mi a gond az ICSEE-vel ?
Több kamerát kezel, beállítható a video rögzités fajtája, ha kell sms-t, talán még email-t is küld, visszanézhető az összes rögzitett tartalom SD kártya mérettől függően több napra. Ha kell a kamera újraindítható vele...stb
Hosszú évek óta gond nélkül fut az icsee a telefonomon, bárhol vagyok rátudok nézni a kamerákra pillanatok alatt akár az élő, akár a rögzitett tartalomra.

0

herczeg laszlo
herczeg laszlo picture

Szia!  Látom, hogy több kamerád fut az ICSEE-n.  Segíthetnél...Egy kamerám van az udvaron, pés ma jött meg egy másik, nnapelemes, ami szintén az bICSEE-t kéri  letölteni, de az nyilván már levan töltve az előző mkamhioz.  Segíts kérlek, hogy nkell egy APP-al kettő kanmerát kezelni, hogy tudnám telepíteni?

Köszi   Hellooo

0

vacisa
vacisa picture

Ha beléptél ahol látod azt az egy kamerát, a jobb felső sarokban van egy + jel.
Arra ráböksz és Add share....

0

Spiller
Spiller picture

Köszönöm a CMS programot. Telepítettem, de csak jelszóval lehet belépni. Kell valahol regisztrálni?
 

0

vacisa
vacisa picture

felhasználó super, jelszó nincs
Igy tudsz kamerát hozzáadni

0

Spiller
Spiller picture

A kamerák WIFI kamerák, az ICSEE-vel nem látok IP címet. A kamerák helyileg Létavértesen vannak, én meg Debrecenben. Nem valószínű hogy tudom használni a CMS programot. Ha igen segítséget kérek hogyan.
Ma kedd van és az egyik kamerám megint offline. Nem látok semilyen erre vonatkozó beállítási lehetőséget az ICSEE-ben. Arra gondoltam hogy törlöm a kérdéses kamerát, majd újra hozzáadom, hátha ez megoldja a problémát.
Az ICSEE a share beállítást nem menti el, új idításkor a régi beállítást hozza. Mi a tapasztalat?

Üdvözlettel

Spiller

0

vacisa
vacisa picture

Nem tudom a kamera helyén mobil neted van, vagy vezetékes... stb 
Ha a kamerának nincs publikus IP cime, akkor azt  távolról a CMS-el csak akkor éred el ha regisztrálsz DDNS szolgáltatást.
De ezt jelenleg nem lényeg a problémádra nézve.

Ha a kamerát az ICSEE-vel nem éred el mert azt irja offline, akkor Létavértesen nem működik a LAN ahova a kamerák csatlakoznak wifi-n
Ha ott vagy létavértesen és mindkét kamerát elinditod, az ICSEE-ben látod a térerőt. Látod persze Debrecenben is, akár most is.
Ha valamelyik kamerának gyenge a térereje, akkor az elvesztheti a wifi kapcsolatot, ha ez megtörténik, nyilván hozzáférhetetlenné válik, igy újrainditani sem tudod.
Legfontosabb, hogy a kameráknak stabil jó jelszintjük legyen, és a létavértesi internet kapcsolatod is folyamatosan működjön.
Jelenleg a problémád nem az ICSEE működés milyensége.
Egyébként én 8 éve használom az ICSEE ingyenes programot, és 100%-ban  elérem a kameráimat ha éppen nincs áramszünet otthon, bárhol vagyok, akár
még külföldről is. 
 

0

Spiller
Spiller picture

Köszönöm a tanácsokat.
Ma voltam Létavértesen és a mobilos Wifi Analyzer programmal méréseket végeztem. Megdöbbenve tapasztaltam hogy az eredetileg ezzel belőtt rendszerrel van a baj, megszakadt az internet kapcsolat a router és a jelerősítő között.
Korábban TL-MR6400 V5.1 routerem volt, ami a nyáron egyik napról a másikra tönkrement (valószínű villámcsapás, pedig van több lépcsős túlfesz védő), helyete most Cudy LT500D van, ami stabilabb LTE kapcsolatot ad mint a TP-Link. (Ezt ajánlották, mert a TP-Link-el néha beszakadt a kapcsolat a toronnyal, pedig rálátok, igaz 2x60cm vályog fal van irányában, próbálkoztam külső LTE MIMO antennával is,de nem segített. A Cudy nem szakad le.)
Ott vétettem hogy nem ellenőriztem a Cudy Wifi jel erőséget a Pix Link AP LV.WR09-es Wifi jelerősítő helyén ami a kamerának a Wifi-je. A Cudy Wifi-je ot -90dB volt, amit ma mértem, a korábbi TP-Link routeré -70 dB volt. Ma kiderült hogy Cudy Wifi-je sokkal gyengébb, pedig még külső Wifi antennája is van.  Szerencsémre találtam a házban egy olyan konnentort ami kb. féluton van router és kamera között, itt a Cudy Wifi-je -70dB körül volt. A kameránál a jel ismétlő Wifi-je most -40dB. Remélem így már nem lesz gondom a kamerával.
Azért nem gondoltam ilyen hibára, mert valami csoda folytán mindig csak kedden nem volt kapcsolatom a kamerával a hét többi napján igen. Most viszont keddtől nem volt kapcsolat vele amíg újra nem indítottam ma.

Köszönöm hogy ilyen irányba terelte a témát. Remélem hogy a jelismétlő áthelyezése megoldotta a problémát.

Mégegyezer mindent köszönök és szép estét kívánok!

Spiller
 

0

agressiv
agressiv picture
*

Én hanyagoltam a wifit és inkább kihúztam egy kábelt minden kamerához (POE), mert hát táp úgyis kell nekik és így legalább stabil, ráadásul lényegesen olcsóbb....

2

vacisa
vacisa picture

Miért lett olcsóbb ?

0

Inhouse
Inhouse picture

Valószínűleg volt szabad LAN aljzat, vagy csak 1 switchet vett, meg UTP kábelt és azon megy a 2 szabad érpáron a táp is. Wifihez meg ha jó messze vannak a kamerák, akkor kellhet több Wifis router (meg kábel is), vagy jelerősítő, bár ez utóbbi nem az igazi.

0

vacisa
vacisa picture

  -65dB  az a határ, amitől már működik, igy a -40dB -el semmilyen probléma nem lehet..

0

Spiller
Spiller picture

Köszönöm az összes segítséget. Elindult a CMS jelszó nélkül. Tanulmányozom. 
A mobilos ICSEE-vel csak az a gondom hogy mikor indítom üvölt a reklám videó. (Ingyenes változat)

Szép estét kívánok!

Spiller

0

Kalex
Kalex picture
*****

Szia!
Általában az 123456 a kezdeti jelszó, vagy üres.

Kalex

0

tomirevesz
tomirevesz picture

Szia.

3. Kérdés: Az iCSee főoldalon alul a "Mobile Storage" fülön belül találod a mentett képeket és videókat. Ha itt egy videot kijelölsz és lejátszod (share) pl.a VLC-vel akkor az a \\belső tárhely\download\CSee mappában megtalálod. Sajnos egyesével lehet csak.

0

Spiller
Spiller picture

Köszönöm a választ!

0

vacisa
vacisa picture

Kamera beállitásokban kell.megnézi mert ott lehet beállitani.
Icsee-n keresztül eléred a kamera.beállitásokat.

0

Sponsored links