You are here

Indesit WIE127 (EX) mosógép hiba

13 posts / 0 new
Last post
lapatnet
lapatnet picture
*

Kedves kollégák !

Egy kicsit elakadtam a fenti géppel. A helyzet a következő: a gépet bekapcsolva az ajtóretesz bezár majd a vízfelvétel elindúl 10-20 sec-re. ezután minden folyamat leáll de az időt jelző óra tovább számól majd néhány perc múlva hibajelzéssel megáll. A hibajelzések mindig az aktuális folyamtnak megfelelőek tehát ha vízfelvételnél indítom akkor vízfelvételi hiba ha centrifugára akkor forgatási hiba tehát tudja mit kellene csinálni de nem tudja elvégezni. A tápot átkondiztam forrasztási hibákat javítottam de a helyzet változatlan. Ha valaki találkozott már hasonlóval kérem segítsen!

Köszönettel: Lapatnet

Frissülés: ma eltöltöttem néhány órát a készülék társaságában és a következő dolgra jöttem rá: ha a termisztorról lehúzom a csatlakozót a program elindul de miért nem jelzi a hibát? A thermisztor mérve jó!

Comments
huncsik
huncsik picture

Mico57

Próbáld meg a fűtőbetétet megméri test zárlat fele 20megómba, hogy nem e szivárog a fűtőbetét!

0

lapatnet
lapatnet picture
*

Üdvözlet !

A gép javítására annak idején pénzt nem akartak szánni ezért visszaadtam.
A fűtőbetét ellenőrzése 20 MOhmos állásban csak a fatális hibák kimutatására alkalmas mivel a kéziműszerek vizsgáló feszűltsége alacsony. Ilyen esetekben szivárgóáramot szoktam mérni 1000 V mérőfeszűltséggel. Szerintem mikrovezérlő probléma volt de mivel a gépre nem akartak költeni ezért végűl a probléma megoldatlan maradt.
De honnan kerűlt elő ez a 2 éves kérdésem??

0

Boldogblog
Boldogblog picture

Lassan forog a szerver merevlemezében a kemény-lemez. Tehát még nem koptak le a bitek.... Bezzeg, ha ide adnák nekem! Már rég leadtam volna aluba.

0

Szaki963
Szaki963 picture
*****

Üdv!

"lapatnet, 2010-09-27 18:28"

Ez már több mint kétéves topic..:-D

Felesleges rajz,és szerszám nincs,csak ritkán használt.
elwo

0

kolya61
kolya61 picture

Néha a dátumra is figyelni kellene ....
Miki

0

Szaki963
Szaki963 picture
*****

Szia!

Gondolom perifériák lepróbállva.
Motor szénkefe nem szorul,nem kopott.
Eepromot nem próbálltál cserélni benne,hátha az van meggárgyulva?

Egyébként igen szopatós hibának látszik.
Persze csere paneled az nincsen,leellenőrízni.

indesit_wie127_ex.pdf
felraktam a dokuját,hátha valamit talállsz benne...

elwo

Na ezt most találltam hozzá ,nem egyszerű az se.

Indesit Company, Service Department
2008. áprilisi kiadás
Cím:
EVO II kártyák cseréje szervízszolgáltatásként
1 / 1
TB001096
Jelleg: Általános
Kitöltötte: C. B.
Figyelem!Minden egyes beavatkozás előtt bizonyosodjon meg róla, hogy a gép nincs áram alatt, ha nem így lenne, tegye meg a szükséges óvintézkedéseket.
A probléma leírása
Minden háromfázisú kollektor motoros EVO II mosógép és mosó-szárítógép
2008 áprilisától az alkatrészraktár hegesztett eepromos EVO IIkártyákkal fog rendelkezni, és fokozatosan megszünteti az eeprom nélküli lábazatos EVO II kártyát. Ez azt jelenti, hogy minden kártya már a lábazatba hegesztett fehér eeprommal fog érkezni, és smart readerrel, smart carddal, palmtoppal vagy PC-vel kell programozni (csak UK piacra)
Amint 0-ra csökken az eeprom nélküli régi kártyák raktárkészlete, és megérkeznek az új hegesztett eepromos kártyák, a raktár csak az új kártyákkal fog foglalkozni, és felhagy a régiekkel. Az új kártyák nem egyszerre, hanem ez év folyamán, kódonként fognak beérkezni. Az új kártyáknak a korábban a Service Neten helyesen dokumentált kódhoz képest új kódja lesz. Meg fognak jelenni az új kártyák kódjai is.
A vevőknél esetleg alkatrészként meglévő hegesztett eeprom nélküli lábazatos kártyákatföl lehet használni, amikor a régi eeprom készlet elfogyott, egy fehér nem programozott eepromot lehet a lábazatra tenni, és ezt követően beprogramozni smart readerrel, smart carddal, palmtoppal vagy PC-vel (csak UK piacra).
Az EVO II fehér eepromok kódja:
C00094264 -1 db fehér EVO II eeprom
C00115326 -50 db fehér EVO II eeprom
C00115327 -10 db fehér EVO II eeprom
FIGYELEM:
2008 szeptemberétől a Low End kártya is hegesztett eepromos lesz.
Vagyis a Low End gépek szervizénél a smart readeren vagy a hardverkulcson kívül egy adaptert is kell majd használni az elektronikus kártyához történő hozzáféréshez. Az adapter kódja C00255979, ez ugyanaz, mint amit a sugárzó síkoknál és a hideg Entry Level kártyáknál használnak"

0

lapatnet
lapatnet picture
*

Szia Szaki963 !

Köszi a dokut és az infót ! Már odáig eljutottam hogy szétszedtem a kábelfát és megnéztem azt is hogy nem e valami összeér. Egyébként a termisztor nélkül a fűtésen kívül mindent megcsinál a gép. Mindig oda jutok hogy panelhiba de annyit nem ér az ügyfélnek a gép. Már csak az érdekesség kedvéért jó lenne rájönni mert nagyon kíváncsi vagyok és egy ilyen olasz szar csak nem foghat ki rajtam. Érdekes viszont az, hogy a lehúzott termisztorral nem ad hibakódot pedig kellene neki. Előzmény annyi, hogy fűtőtestet cseréltek elöttem de a gép utána jól működött 1 hónapig ráadásul megbízható kolléga cserélte.

0

Szaki963
Szaki963 picture
*****

Szívesen.

Hát pedig kifog,mert annyi időt nem szabad ráfeccelni,ráadásul meg csak 50% az esély hogy valahogy meglesz a hiba,és további 50% hogy javítható lesz e?
elwo

0

Kari
Kari picture
*****

Hejj Szaki!
Tessen mondani mi az a "hegesztett E2prom", ill. "sugárzó sík"?
Kari

0

Szaki963
Szaki963 picture
*****

Háát..
Szerintem eztet egy jól sikerült fordító program szülhette.
Csak a bullentinben leírtakat tettem közzé.
Bár meg kell mondjam Én személyszerint ezzela típussal nem futottam össze.

elwo

0

Kari
Kari picture
*****

No, en is agy gondolam, de nem akartam volt "sertegetni"! :-)
Kari

0

Szaki963
Szaki963 picture
*****

Jó pap holtig tanul.
:-D

elwo

0

Sponsored links