You are here

Indesit witp 102 f08-as hiba

20 posts / 0 new
Last post
aztazeget
aztazeget picture

Üdv kollégák!
Belefutottam az átkos f08-as hibába. A jelenségek: ürítés programnál ajtót lezárja, lúgszivattyút beindítja, aztán amikor behúz a motor reléje, egyből kiáll f08-as hibára. Centrifuga programnál ajtót lezárja lúgszivattyút beindítja aztán a motort 1-2x felpörgeti és lassuláskor áll ki f08-as hibára. Mosás programnál ajtót lezárja, enged pár liter vizet az 1-es mágnesszelepen, aztán kinyitja a 2-es mágnesszelepet és folyamatosan engedi a vizet, motor reléje nem húz be, nem áll ki hibára. Vízszint érzékelő átkapcsol, de a mágnesszelepet nem kapcsolja le. 
A panelon a tápot felújítottam, vízszint érzékelőt szétszedtem, motort kitakarítottam, próbáltam leakasztott fűtőbetéttel, de nem derült ki a hiba oka. 
Minden ötletet szívesen veszek, mert a tulaj szeretné már megjavítva látni a mosógépét.
Köszönettel:
NA

Comments
huszezres
huszezres picture

Szia! Ha van kéznél WITP..., WITL...., WIL..., WISL...,  EVO-II-es paneled, bármelyiket beleteheted próbára! És kiderül!

1

aztazeget
aztazeget picture

Köszi, erre pont ma gondoltam, hogy a perifériák hibáját ki tudjam zárni. Az az egy apró dilemma merült fel bennem ezzel kapcsolatban, mintha valahol korábban olvastam volna, (de lehet, hogy más típusnál) hogy kétféle kezelő panel van. Az egyiknek 5 V a tápfeszültsege, a másiknak 12 V. Nem szeretnék nagyobb problémát abból, hogy nem megfelelő csere Evo-ll vezérlő panelt rakok be a mosógépbe a jelenlegi kezelő panelhoz. 

0

huszezres
huszezres picture

EVO-II az mind 5V-os, Arcadia=12V-os!!!!!....azok nem keverendőek!

1

aztazeget
aztazeget picture

Mivel tisztázódott a tápfeszültség kérdése és került hozzám egy csapágyas Indesit, amit teszteléshez tudtam használni, leszűkült a hibák lehetősége. Találtam a raktárban még egy Evo ll-es panelt. A csapágyas gép hibátlanul működik a saját paneljével és a talált bontott panellel is. A javítandó gép panelja viszont ebben a teszt gépben is kiadja az f08-at. Jelenlegi állás szerint az f08-as hiba okát a panelon kell keresnem. Az ügyfél megkapja a bontott panelt, aztán a rossz panel vizsgálatára talán majd a hosszú téli estéken lesz időm. Mindenesetre majd beszerzek egy usb-s eprom író-olvasó eszközt és ellenőrzöm, újraírom az eprom tartalmat.
Nagyon köszönöm minden kollégának a segítséget!

2

varga jano
varga jano picture
*****

Köszönöm,hogy elfogadtad a javaslatot. :)

1

Opeles
Opeles picture

Szia!

Mit jelent a lehúzott fűtőbetét? Én fűtőbetét hibára, illetve motor stekker hibára tudok gondolni. (Fűtőbetét csere és motor stekker átsaruzása)

Üdv
Opeles

0

Jaca
Jaca picture
****

Szia!
Lehúzod mindkét stekkert a fűtőbetétről. Ha átvezet a föld felé, akár csak egy kicsit is, meg tudja bolondítani a gépet. 

1

Harley-D
Harley-D picture

Egy próbát megér és még koszos se leszel. :) Nyomd az on-off gombot három másodpercig majd áramtalanítsd pár percre, utána dugd be hátha magához tér.
T.

0

aztazeget
aztazeget picture

Köszi, de ezt többször véghezvittem a hibakeresés közben. 

0

varga jano
varga jano picture
*****

0

aztazeget
aztazeget picture

Köszönöm Jano!
Ezt tegnap már olvastam. A víz intenzíven megy a gépbe. Majdnem teljesen fel is töltené az üstöt. Sőt, próbáltam úgy is, hogy a mosási programot elindítva a vízszint érzékelőbe belefújva átkattintottam az érintkezőjét, de nem állt le a vízbeeresztés, csak ha megállítottam a programot. Utána szétszedtem, de jó volt a membrán is és az érintkezője is. 

0

varga jano
varga jano picture
*****

EVO-II. panel ?

0

aztazeget
aztazeget picture

Evo-ll igen. 2005 február. Jabil gyártmány.

0

varga jano
varga jano picture
*****

Ha a memória IC tartalmát,miután elmentetted,bele írod egy DIP8 tokkba.
Azt próbaképpen át teszed egy foglalatos memóriájù másik EVO-II-be ?
A foglatot beépíted.a te EVO-II-be?
Írsz egy DIP8 tokozásù memóriát ? (SO8 SMD IC-t ne feledd kiforrasztani)
https://elektrotanya.com/showresult?what=witp102&kategoria=haztartasi&ka...

0

aztazeget
aztazeget picture

Hát eprom írást még csak tervezgetek, de még nincs hozzá cuccom. Habár 24 éve javítok háztartási gépeket. 

0

varga jano
varga jano picture
*****

Számítógéped van ? USB 2.0 csatlakozó van rajta ?

0

aztazeget
aztazeget picture

Ezek vannak persze. Eprom foglalatom (olvasó/író) nincs és programom sincs hozzá. Persze ezek könnyen beszerezhetőek lennének. 

0

varga jano
varga jano picture
*****

Talán ez segít (?)

0

varga jano
varga jano picture
*****

0

Sponsored links