You are here

Internet elérési probléma DIGI.

19 posts / 0 new
Last post
zoltan35
zoltan35 picture
*

Sziasztok!
(remélhetőleg jó topikba tettem)
Próbálok megoldást találni a "wifi" lefedettségre, ennek során jutott eszembe, hogy mi lenne ha a router másik szobába kerülne, itt pedig közvetlenül a bejövő modemre ( https://szekeres.info/index.php/it-elektronika-kutyuk-stb ) csatlakoznék. Próbálkozok, de valamiért így nem hajlandó a gépem a  (win10) netre bejelentkezni, vagyis állandóan 651 hibát jelez. 
Van valakinek tippje így a távolból, hogy mit bénázok el?
Köszönettel: Kiss Z.

Comments
PushyG
PushyG picture

Üdv!
Kérdés: Ki végzi a betárcsázást, a modem, vagy a router?
Feltételezem, hogy a router. Amennyiben a WAN kapcsolatra PPPoE van beállítva, akkor biztosan. Akkor viszont a modemen keresztül nem fog felcsatlakozni a modembe direkt bekötött számítógép. Nem is fog IP címet kapni, és nincs is betárcsázás.
Mindenképpen vissza kell vezetned egy LAN kábelt a Win10-es gépedhez a routerből.

Vagy, otthagyod a routert, ahol volt, és elvezetsz egy LAN kábelt oda, ahol fel tudsz/akarsz tenni egy Bridge/Media Bridge eszközt. Ez lehet pl. egy Asus RP-N12 vagy egy olyan másik router, aminek van ilyen üzemmódja (vigyázz, nem mindegyiknek van!).

Ezt Te tudod, melyik a költség/rombolás hatékonyabb.

Gábor

0

zoltan35
zoltan35 picture
*

Szia!
Hát egy részét értettem csak, de a lényeg, hogy alapjaiban volt hibás az elképzelésem. Akkor marad a kábelezés. 
Köszönettel: Kiss Z.

0

Jaca
Jaca picture
****

Szia!

A modem és a wifi router közt vezetékes kapcsolat van? (router wan portja a modem lan portján? Modemen be van kapcsolva a wifi? Mert ha gen, akkor a routerre másik SSID-t adj meg.

0

zoltan35
zoltan35 picture
*

Szia!
Optikán érkezik minden és mellette a router. Onnan jön kábelen a gépbe és egy másik routerbe. ( https://www.digitalweb.hu/Router-Switch/TP-Link-Archer-C2-Dual-Band-Wireless-Gigabit-Router?gclid=Cj0KCQjwl4v4BRDaARIsAFjATPnA1lStGT6hz1s7xDH6r4-tH4jmiu7R4vLkhHvme6pbwcI3ZfINHuAaAkpfEALw_wcB  így viszont pl. az udvaron nagyon gyenge/eltűnik a jel. Vettem egy jelismétlőt https://www.pcx.hu/tp-link-wa855re-jel-ismetlo-00944612 amitől nem javult a helyzet. Ezért gondoltam, hogy a routert odébb viszem a lakásban és úgy próbálkozok. Valahogy nem tudom megnyugtatóan elérni, hogy a bejövő helytől húsz méterre ( két téglafal közte) is legyen normális wifi jel. Addig idegel, míg kihúzok egy kábelt a nyári konyhához és ott is felakok egy routert.
Üdv, Z.

0

Kalex
Kalex picture
*****

Szia!

Rajzold már le, hogyan kapcsolódnak az eszközök. Egy normális routernek nem akadály két fal. Csatolom az én rendszerem. A beltéren kívül beszórja még az egész kertet a ház hosszában.

Kalex

File csatolás: 

0

zoltan35
zoltan35 picture
*

Szia!
Hááát, lerajzoltam, de ezzel nem megy sokra senki. A kérdőjeles helyen nincs rendes wifi jel. Lényeg, hogy a router és "pont" között húsz méter a távolság, 
Üdv, Z.

File csatolás: 

0

Kalex
Kalex picture
*****

Szia!

A kérdőjeles helyre ellátására tegyèl egy kültéri AP-t a második routertől kábellel. A második routert switchként hasznàld, ahogy én is teszem.

Kalex

0

zoltan35
zoltan35 picture
*

Szia!
Második router a negyedik szinten van, onnan túl bonyolult lenne a kábelezés. Első körben most majd megpróbálom a jelismétlőt kábellel összekötni, ha nem megy akkor kiviszem a kábelt az első routertől. 
Üdv, Z.

0

uniman
uniman picture
***

Onnan jön kábelen a gépbe és egy másik routerbe

Hogy lesz az "egyből" "kettő" ? surprise

0

zoltan35
zoltan35 picture
*

Szia!
...úgy, hogy a routerből egy kábel megy a másik routerbe.
Üdv, Z.

0

uniman
uniman picture
***

Szia Zoltán! Jobb lenne, ha lerajzolnád a "huzalozást"... Van egy modem, 2 db wifi router + egy "repeater", amelyik a 2. router wifijére csatlakozik.
Ha jól rémlik még az egyik routered típusa kimaradt a felsorolásodból...vagy netán a modemmel van egybeépítve?
Routereket egymás után sorba kapcsolgatni elégge "necces"...vagy nem? 
(Mellesleg nemrég pont olyan TP-Link repeátert helyeztem üzembe telekom wifihez. De kintre, az udvarra került felszerelésre.  Azonban a 11 m-es mobilház túlsó oldali utolsó helyiségében már gyenge volt a jel.)

0

zoltan35
zoltan35 picture
*

Szia!
Lerajzolhatom, de attól nem változik. Igen, modemből routerbe, onnan ugyanolyan routerbe. Mindkettőre próbáltam a repeater csatlakozást, de mindkettőnél kevesli a wifi jelet. Mivel lakáson belül ez a két router mindent lefed így "sorbakötve", azokat nem bojgatnám.
Üdv, Z.

0

PushyG
PushyG picture

Üdv!

Bocsáss meg, de ez így nem fog működni...

A router attól rúter, hogy ő irányítja az adatcsomagokat, ő osztja ki a számítógépek egyedi azonosítóját (azaz az IP címet). Ahogyan két dudás nem fér meg egy csárdában, úgy két router sem tud működni azonos hálózaton. Ezért router üzemmódban csak egy lehet. Ha a másik képes rá, akkor lehet bridge módban, de akkor sem szabad DHCP-t engedélyezni neki. A jelismétlő, azaz a repeater, az akkor működik helyesen, ha rácsatlakoztatod a kívánt hálózatra. A TL-WA855 kifejezetten ilyen. Tudom, mert nekem is van. Csak akkor fog (jól) működni, ha bejelentkezel a konfigurációs felületére, és felcsatlakoztatod a saját hálózatodra. Addig csak áramot fogyaszt, más haszna nincs.

Gábor

0

zoltan35
zoltan35 picture
*

Szia!
Nagyon nem értek az ilyesmihez, de annyit kihámoztam a jelismétlő leírásából és úgy is csináltam. Ennek ellenére nem igazán érezhető a változás. Igaz "reklamálta" is a gyenge jelet, éppen ezért jutott eszembe a címben említett megoldás. Mindegy, nem úszom meg a kábelezést, de legalább már kínlódok felesleges a rossz megoldással.
Üdv, Z.

0

PushyG
PushyG picture

Üdv!

Átnéztem a routered használati utasítását. Sajnos nem tudja a bridge módot, úgyhogy ezt nem tudod ilyesmire (WiFi) használni. Ahogy Kalex is írta, max switch-ként mehet, de mindenképpen ki kell kapcsolni a DHCP-t. Ezek a TP-Linkek amúgy sem érnek sokat. A D-Link, TP-Link, ASUS trióból, amit próbáltam a saját hálózatomban, az ASUS volt a leginkább stabil és használható. A D-link a legalja, még switch-nek is épp csak elmegy. A TP-Link meg  (nekem Archer C5 van) szerencsére tudja a bridge módot, arra még épp jó, de router-nek egy kalap tojat...
Van még a hálózatomban egy TL-WA855 is, az az ASUS-szal már nagyjából együtt működik, de a másik kettőről állandóan leszakadt.

Gábor

Ui: a 855 csak akkor oké nálam, ha rálát kb. 8 méterre lévő routerre. Ha már egy fal (igaz vasbeton) van közöttük, akkor le-le szakad...

0

Jaca
Jaca picture
****

Szia!
Fal mellett nem szeret lakni a wifis router. Aztán ha ugyanazon a csatornán van több is a környéken, akkor az is lehet gond, ezért a channelt auto-ról manuálisra állítsd át. A jelismétlő tudja mindkét sávot?

0

zoltan35
zoltan35 picture
*

Szia!
Manuálisra állítottam, majd kiderül volt-e értelme? "jelismétlő tudja mindkét sávot?" még egyet is csak "visszafogottan" nemhogy kettőt...blush
Üdv, Z.

0

Josi
Josi picture

A WA855RE csak 2,4 ghz-n működik. Oda célszerű tenni, ahol még jó a jelerősség.

0

Sponsored links