You are here

Jó minőségű porszívót , ami tartós holmi , de milyet ?

36 posts / 0 new
Last post
varga jano
varga jano's picture

Sziasztok !
Az ismerősöm Philips porszívóján a fedél záró tönkrement . Alkatrész , négy hét alatt , horror áron beszerezhető hozzá . Nézegette a porszívókat az áruházban . Drágábban , fele teljesítményűt , kapna csak . Ezért kérdezem , hogy milyen porszívót érdemes venni ? Egyedül álló nyugdíjasról van szó . Egy kis lakótelepi lakásban lakik .
Minden választ , előre is köszönök .

Comments
Vasmacska

https://www.emag.hu/electrolux-easygo-porzsakos-porszivo-650w-elenk-kek-eeg41cb/pd/D9X4NNBBM/
Egy éve vettem/ akkor kevesebb volt/ Kínából rendeltem hozzá porzsákot. Meg vagyok vele elégedve.

0

Vote up!

You voted ‘up’

thomas123

Mi Eta Tiago-t vettünk. Nem bántuk meg.
https://www.arukereso.hu/porszivo-takaritogep-c3170/eta/2507-tiago-700w-...
Csendes, erősen szív és nagy a porzsák. Egy lakásba tökéletes. Hátránya talán, hogy nem felül van a fogantyúja.

0

Vote up!

You voted ‘up’

varga jano
varga jano's picture

Sziasztok
Tegnap sikerült az idős hőlgyel megbeszelni a porszivo vásárlást
Kőszőnőm szepen az ősszes hozzászolást
Az eredményről beszámolok
 

0

Vote up!

You voted ‘up’

Onionshed

Ha már ajánlgatunk akkor otthonra Dyson ,ha meg komolyan gondolod akkor festool :D

0

Vote up!

You voted ‘up’

Mosószaki
Mosószaki's picture

Hűha!
Tényleg a Festo szerszámgép márkáját ajánlgatod egy kisnyugdíjasnak?
Vagy csak ironizálsz a tanár úrral?
Az első eset a magyar nyugdíjakat ismerve esélytelen.
Iróniának jó drága.

0

Vote up!

You voted ‘up’

Onionshed

Természetesen tréfáltam. Eletrolux supercyclon meg a pár többi is drága , nem nyugdíjasnak való erre próbáltam reflektálni . Egyébként én ipari környezetben a festool midi-t használom és agyonverhetetlen.

0

Vote up!

You voted ‘up’

gyimi1

Sziasztok!
Electrolux supercyclone-t vegyenek. Ez a legátgondoltabban megtervezett porszívó.
Nagyon jó.

0

Vote up!

You voted ‘up’

rubyka

Szia.
KARCHER semmi más.
 

0

Vote up!

You voted ‘up’

PushyG

Üdv!

Én nagyon konkrét leszek:
https://www.bsmarkabolt.hu/vasarlas/kiskeszulek/porszivo/bosch-bsg6a210a

Ebből a típusból a másodikat nyúzzuk. No nem azért, mert olyan rossz, hanem pont fordítva. Az elsőt sajnos elpusztítottuk a lakásfelújítás közben. A sok finom kőpor/festékpor tönkre tette a csapágyakat. Most is működik, mint kültéri vésztartalék. Nagyon hangos, más baja nincs.
Vettünk helyette ugyanolyat. Nagyon csendes, nagy szívóereje van, olcsó hozzá a porzsák. Hatalmas mennyiséget befogad, és nem csökken a szívóereje, akkor sem, amikor már dugig van a porzsák. Arra kell vigyázni, hogy papírból készült porzsákot nem szabad beletenni. Nem, mintha nem működne vele, csak attól a súlytól, amit bele telít, kiszakad a papír.

Hosszú évek tapasztalata alapján, bátran ajánlom.
Ja, ráírva 1800, meg 1600W van, de a motor mindegyikben 600W-os. De nem ez számít. Legkisebb fokozaton is úgy szív, mint az állat...

Gábor

0

Vote up!

You voted ‘up’

Leonberg
Leonberg's picture

Ha ez történne, még jól jöhet a régi. :)

0

Vote up!

You voted ‘up’

PushyG

Üdv!

2. emeletre azért kéne egy kicsit nekifutni ilyennel...
De repülővel még esélyes (9.11)

Gábor

0

Vote up!

You voted ‘up’

uniman
uniman's picture

fele teljesítményű

Manapság az újabb gyártmányú porszívóknál, már másképpen alakul a szívóerejük. A kis elektromos felvett teljesítménnyel bíró gépek is rendelkezhetnek nagy szívóérővel. Ebben én is kételkedtem, amíg meg nem érkezett az új Rowenta porszívónk ("AAAA")... A régieknél a nagy teljesítmény nagy része  hővé alakult, befűtötte a szobát...az újabb  motorok már másképp csinálják...a vákuumot . smiley

0

Vote up!

You voted ‘up’

kovacsna_mb

Szia!

Én ezt úgy aposztrofálnám, hogy: A kedves mérnök urak végre el kezdtek dolgozni.

Persze, hogy egyszerűbb volt egy 1,5kW-os motort beledobni. De az EU bácsi mondta, hogy ennek vége. Így a gyártók rákényszerültek, hogy végre gondolkodjanak is kicsit.

Amúgy érdekes megfigyelni, miután kijött ez a direktíva, a gyártók egyből tolták az "Ultra silencer" bullshitet. Persze, hogy csendesebb egy 700w-os porszívó egy 1,8kW-oshoz képest.

És persze a vásárlók meg is ették ezt a marketing maszlagot amúgy, ahogy azt illik.

 

Üdv:

KN

 

1

Vote up!

You voted ‘up’

varga jano
varga jano's picture

Idős nyugdíjas . Nem szeretném magyarázatokkal untatni . EU,teljesítmény,hatásfok, AAAA,AAAB,...stb. smiley

0

Vote up!

You voted ‘up’

F-Yoci

Üdv! Erről, több ügyfelünk is, aki nemrég vett Samsung 750W-os porszívót úgy nyilatkozott, hogy amióta ez van kb 2x annyi ideig porszívóz, mint az előző samsungjával... Ezexerint a Rowenta jobb választás lehet.

0

Vote up!

You voted ‘up’

Attee

Üdv!

Ha a teljesítményt nézzük, egy nem túl régi EU rendelkezés szerint már eleve max. 1300W villamos teljesítményfelvételű porszívókat lehet újonnan forgalomba hozni. Ebből persze megfelelő kialakítással lehet normális szívóteljesítményt kihozni, de pont ettől döglik a légy. A Hajdu Jumbok pl. 350 (!!!) W-os motorral rendelkeztek, mégis használhatók voltak, de nem egy szem szélkerék volt bennük... A kicioccó vackok nem képesek erre. Nagy divat lett továbbá az óccsósítás jegyében a motor tekercselését alumíniumból készíteni, még a "nagy" ismert márkáknál is...Persze nem is bírják a strapát...

 

0

Vote up!

You voted ‘up’

sanyesz5

Szia Zelmer márkát vettem másodszor is Lengyel gyártmány, nagyon jó minőség érezni rajta hogy benne az anyag nem úgy mint a mostani szuper márkákban.
Én a videón szereplőt vásároltam, de természetesen gyártanak sokféle gépet

https://www.youtube.com/watch?v=lEP8EQaDcmU
 

0

Vote up!

You voted ‘up’

lcsaszar

+1 a Zelmerre, nagyon jó. A mienk vizes/száraz, a sok be- és kifújó nyíláson vannak szűrői, HEPA és aktív szén, szivacs, stb. Vizes üzemmódban tiszta alpesi levegő jön ki belőle yes
Ezt nem a nyugdíjas néninek ajánlom, mert kicsit drágább, mint az átlag. Nagyobb és nehezebb is. De ár-érték arányban és használhatóságban nálunk bevált.
Ezt a képet a Gömöri-től szedtem (azt írja: ingyenes), a mienk pont ilyen:
Zelmer Aquos

2

Vote up!

You voted ‘up’

Onionshed

Üdv.
Nem lehet kinyomtatni PETG-böl?
 

0

Vote up!

You voted ‘up’

varga jano
varga jano's picture

Üdvözlöm !
Lehetne . yes

0

Vote up!

You voted ‘up’

sanyesz5

Ha lennének pontos méretek, kép, esetleg porszívó típus lehetséges hogy ki tudnám nyomtatni az alkatrészt de persze látni kell előtte.

0

Vote up!

You voted ‘up’

uniman
uniman's picture

Acélrugót ....? devil  

0

Vote up!

You voted ‘up’

varga jano
varga jano's picture

Szia ! Acélrugót,müa.alkatrészt,...bármit lehet . Nyomtató kérdése . smiley

0

Vote up!

You voted ‘up’

F-Yoci

Üdv! Valószínű most, ebben az esetben is elég nehéz lesz mit mondani, mivel évente cserélődnek ezek a készülékek is a boltokban, mire lenne tapasztalat már nem található meg az adott típus. Amióta az EU korlátozta a teljesítményt, azóta pedig a kis nyekenyóka motoroktól nem lehet csodát várni. PL a Bosch-ban akkorka a motor, mint régen egy lemezjátszóban, sorra hullanak is, szóval azt tuti ne. Ha lenne más lehetőség a fedél zár kiváltására, akár öntapadós tépőzárral kivülről, én tuti azt javítanám, ami bevált, és nem 700W-os. Én pl otthonra használt Samsungokat vettem a jófogáson párezer Ft-ér, 6000-ér kaptak új motort + szűrőt, és baromi jól szívnak 1600-1800W teljesítménnyel a szőnyeget is felemelik.

0

Vote up!

You voted ‘up’

varga jano
varga jano's picture

Szia F-Yoci !
A "tépőzárral megoldva" , szerintem , csak egy vicc volt . 
Most kell a megoldás . Arra nincs ideje  nyugdíjas ismerősnek , hogy majd pl. négy hét múlva itt az alkatrész . Az új porszívó árának a feléért .  A porszívója tizenöt éves . Már nem kapható . Nézegette már a porszívókat . De anyagilag még nem engedhette meg magának a fele teljesítményű , dupla árú porszívót . Idős emberről van szó . Szerintem , Egy újjal jobban jár . Arra , van+vásárolható , kiterjesztett , garancia . Szerintem .

0

Vote up!

You voted ‘up’

F-Yoci

Üdv! A tépőzár kicsit morbid ugyan, de egy lehetőség volt, sajnos nem vicc, láttam már, hogy valaki szükségből úgy oldotta meg a felnyíló tető rögzítését kivülről ráragasztotta, könnyen nyitható volt, és aránylag jól leszorította a gép tetejét, így  a porszívót még évekig használta a kallantyútörés után. A magyar leleményes nép, főleg ha árérzékeny a dolog :) Persze nem mindenhol alkalmazható ez a megoldás. Arra készüljön fel, hogy az új porszívó kényes a kis teljesítménye miatt, szűrők gyakori takarítása, porzsák cseréje jóval meghosszabíthatja az életét, kiterjesztett garanciát ilyen ki értékű gépre valószínűleg nem lehet kötni, 40-50 ezres takarítógépre már igen.

0

Vote up!

You voted ‘up’

varga jano
varga jano's picture

A gányolâsnak nem vagyok a  híve .(Tépőzár,rigli,tolózár,...pillanatragasztó és szig.szalag. )smiley

1

Vote up!

You voted ‘up’

Inhouse

Szia!

Pont az olcsóság jegyében lenne megoldás a barkácsolás. Megmaradna a jó minőségű, nagy teljesítményű porszívója, amihez akár még a porzsákok is ott állnak a polcon. Ennél nyugdíjasbarátabb megoldás nincs. Mi van, ha az újnak az első héten letörik a zárófedele, akkor megint vesz egy másikat?
A mai porszívók az EU-s korlátozás miatt alacsony teljesítményűek, tehát nem fogsz a régi 1200-1800W-os mezőnyből találni. Illetve porszívót nem, de takarítógépet igen, ott valószínűleg nem érvényes a korlátozás. A reklámújságokban rendszeresen feltűnik vagy az OBI-ban, vagy a Praktikerben egy típus, 16000Ft körüli áron.
Egyébként karácsonyra egy noname porszívót vettünk a nagymamának és meglepően jó. Ez is alacsony teljesítményű, csendes (ez gond is, mert nagyot hall és ezt fülelnie kell, hogy megy-e) és jól szív, a szőnyegre úgy rászívja magát a fej, hogy nehéz tolni max teljesítményen. Neki kitétel volt, hogy üríthető porzsákos legyen, ez olyan, így elvileg a porzsákon is lehet spórolni. Más kérdés, hogy nem szűr olyan jól, mint a több rétegű papír, illetve idővel biztosan lesz olyan, hogy nem jól húzza rá a zsákra a zárót és csapágyak majd nem fogják ezt szeretni, de ez van.

0

Vote up!

You voted ‘up’

varga jano
varga jano's picture

"az újnak az első héten letörik a zárófedele..." akkor az garanciális javítás vagy csere smiley

0

Vote up!

You voted ‘up’

F-Yoci

Üdv! Sajnos a legtöbb gyártó, törésre, sérülésre nem vállal garanciát, sem cserét, és ezt bele is írják a garancia feltételeibe.

0

Vote up!

You voted ‘up’

varga jano
varga jano's picture

"törésre ...nem vállal garanciât..." Nos,olyat ajânlani ...venni...nem szabad .smiley

0

Vote up!

You voted ‘up’

Inhouse

Szia!

Így ne indulj neki. Sehol nem garanciás a törés, külső sérülés. Garanciát a gyártó a terméke minőségére ad, hogy nem fog a rendeltetésszerű használattól tönkremenni.
Kicsit nehéz a lehetetlen elvárásoknak megfelelni.

0

Vote up!

You voted ‘up’

varga jano
varga jano's picture

Szia !
Nem lehetetlent kérnek . Csak porszívózni akarnak vele ! smiley

0

Vote up!

You voted ‘up’

Jaca
Jaca's picture

Szia!

Mindegyiken van egy cimke, hogy mennyire energiahatékony: zaj, szívóhatás szőnyegen, szívóhatás padlón, és energiafogyasztás.
Legalább 3 A betű legyen rajta, ha szőnyegen B vagy C, az még elmegy. Én akcióban kifogtam egy Electrolux-ot, AAAB (B a szőnyeg volt). Igazából nem vártam tőle sokat, mert csak 600Watt. Az első meglepetés, hogy teljes teljesítménynél nem tudtam eltolni a fejet a szőnyegen, úgy szívott. Akkor is lehet vele porszívózni, ha alszik valamelyik családtag. Ja, és 17-re volt akciózva, igaz, azóta nem láttam ilyet ebben az árban, a mostaniakban több a B és C.


http://www.onlinemarkaboltok.hu/utmutato-a-porszivok-energiacimkejehez

0

Vote up!

You voted ‘up’

SzBálint
SzBálint's picture

szia: nálunk 15 évig ment egy ZAC 6725 porzsák nélküli Elektrolux, háromszoros szűrővel, majd leégett a motorja. Tettem bele egy újat
Csendes, jól szív, ha befogom a csőcsatlakozásnál, fel lehet emelni a gépet.

Bálint

0

Vote up!

You voted ‘up’

More similar content