You are here

kenwood KDC bt60u végfok csere után is protect felirat

8 posts / 0 new
Last post
Eddyke

Kaptam javításra egy kenwood KDC bt60u típusú fejegységet, amibe ellőtték a végfokját. Akitől kaptam, ő kicserélte a végfokot, a manualba szereplőre, de a fejegység csere után is protect felirattal tilt. Sajnos az illető végfok nélkül jutott hozzá az előző gazdájától, tehát azon nem tudunk mérni, mert az nincs meg. Forrasztási hibák, szakadások ellenőrizve, azok jók. Esetleg van valami gomb kombináció, amivel ki lehet deríteni, hogy miért tilt? Végfok nélkül is tiltott. Kimeneteken nincs zárlat.
Ennek a javításába kérnék segítséget.

Comments
Jaca
Jaca's picture

Szia!

Egy német fórumon rögtön az RTFM-et javasolják, abban le van írva a resetelés.

Üdv: Jácint

0

Vote up!

You voted ‘up’

Eddyke

Sajnos nem nagyon tudok németül, de a resetelést hogy kellene? Csak simán megnyomva a resetet nem változik a helyzet. Itt is van valami kombináció a teljes resethez?
A végfok jele eljut a prociig, azt megnéztem.

0

Vote up!

You voted ‘up’

Jaca
Jaca's picture

Szia!

http://manual.kenwood.com/files/4c3baa50412f0.pdf
A 73. oldalon ír a protect módról.

Előfordul, hogy fólia is sérül. A kimeneteken DC-ben mit mérsz? Illetve feszültségmentes állapotban a földhöz és a táphoz képest a kimeneteken szakadást mérsz?

Üdv: Jácint

0

Vote up!

You voted ‘up’

Eddyke

A kimeneteken, testhez képest 4,7k mérhető fesz nélkül minden ponton. Táphoz képest, növekvő ellenállás mérhető. Ezeket a kimeneten a csatlakozónál mértem. DC szint nincs a kimeneten. A fejegység áramfelvétele 0,34A így.
Vadmalacka: Erre én is gondoltam, csak ez a resetelést, hogy lehet megoldani?

0

Vote up!

You voted ‘up’

vadmalacka
vadmalacka's picture

Hi!
Tehát, pl. DC offset eltolódás estén beírja az eepromjába hibát. Megszünteted a bibit(pl. kicseréled a végfokot) az eperomjában ottmarad a hiba. Egy megfelelő procedúrával lehet resetelni az eepromját. Ez olyan mint az autóknál a hibakos törlés.

0

Vote up!

You voted ‘up’

vadmalacka
vadmalacka's picture

Hi!

Végfok csere után resetelni kell, hogy törőlje a bejegyzett hibát.

0

Vote up!

You voted ‘up’

sanyika45

Üdv!

A végfoknak van státusz-kimenete? Talán ott kellene valami feszültségnek lenni, vagy beszélgetni akar a proci a véggel. És mert nem találja, ezért tilt.

sanyika45

0

Vote up!

You voted ‘up’

More similar content