You are here

Keresek: ALPS potméter speciális felfogatással

6 posts / 0 new
Last post
jakyg
jakyg picture

Sziasztok!

Került javításra egy régi, de a maga idejében csúcskategóriásnak számító Onkyo házimozi erősítő. A legnagyobb problémája, hogy -vélhetően- egy szállítás közben a hangerő szabályzó gomb valaminek nekinyomódott és belül teljesen széttört a potméter.
Noha a hangerőszabályzás DC alapú (egyetlen 50kOhmos lineáris pálya van) de LED-es és motoros is. mivel a hangerőszabályzó gomb elég nagy és nehéz a potméternek speciális felfogatása is van 12x24mm furattávolságú téglalap M3 csavarokkal.
Az nyilvánvaló, hogy az alkalmazás miatt az ellenállás pálya konkrét értéke nem kritikus, amennyiben lineáris jellegű, a LED illetve a motoros funkcióról is hajlandó volna a tulaj lemondani, a legnagyobb probléma tehát az azonos felfogatással rendelkező kivitel keresése.

Nem lapul valakinél a fiókban valami hasonló potméter?

 

File attachment: 
Comments
mindigehes
mindigehes picture
**

Szia!

A mechanika sérült? Vagy csak maga a bakelit lap a réteggel? Mert ránézésre ez sima alps poti, csak a körítés motoros. Simán lehet, hogy egy hagyományos bele pont jó oda... Azonos sorozatból...

0

Jaca
Jaca picture
****

0

jakyg
jakyg picture

Szia Jaca!

Igen, ilyesmi, de a képen sztereo középmegcsapolásos model van, ami a logaritmikus jelleg miatt nem lenne jó, no meg kicsit drágállom is :)

0

lcsaszar
lcsaszar picture
*

Szia! Nem lehet, hogy ez két darabból van összerakva? 1 maga a potméter, 2 a felfogató öntvény, amibe bele van applikálva a poti.

0

SzBálint
SzBálint picture
****

szia: ha van rajta típusszám, a neten talán van
Mi az  erősítő típusa?

Bálint

0