You are here

KSM213QCS Sony CD lézer egységet honnan vegyek? (Megoldva)

5 posts / 0 new
Last post
bbgames
bbgames picture

Tisztelt Kollégák!

A fenti egységre zavarbaejtően sok találat van, kérem a tapasztaltabbakat, hogy segítsenek dönteni.
Legszívesebben itthon venném meg, de itt nem találtam.

köszönettel
bbgames

Comments
Mr._V.
Mr._V. picture

Én Kínából szoktam rendelni alin keresztül. Az itthoni ár 1/3-ába kerül általában és minden hozzápiszkálás nélkül csak belerakom és megy is. 2-3eFt/db áron szoktak lenni, amiket én használok, de több darab esetében van kedvezmény is. Itthon mivel jóval borsosabb az ára, már évek óta nem is nézem.

1

bbgames
bbgames picture

Köszönöm. Én is kb. erre gondoltam magamtól, és most nagyon jó, hogy kaptam egy megerősítést, hogy működik is.

Még egyszer köszönöm,
üdvözlettel
bbgames

 

0

Mr._V.
Mr._V. picture

Ha még nem cseréltél fejet, 1-re figyelj: a szalagkábelen még a fejen van egy nagyobb pötty forrasztás, azt le kell szívni mielőtt beépíted. A statikus feltöltődés ellen védik ezzel a rövidzárral a lézert. Szóval minden új fej esetében szükséges ez a forrasztás.

1

bbgames
bbgames picture

Köszönöm a figyelmeztetést, jóval korábban magamtól vettem észre ezt egy teljesen más típuson, mert nem voltam biztos benne hogy csereszabatos-e az új a régivel, és nagyon alaposan átnéztem a két panelt. A régin nem volt pötty, az újon igen. Mivel nem ment, bátorkodtam szétforrasztani, akkor még azt hittem ez valami konfigurációs dolog. Azután később utána néztem jobban.  Azt hiszem nagy szerencsém volt.
Köszönöm, mert egyáltalán nem vagyok rutinos javító, és minden ilyen rámfér. Ezek lényegében presztízs munkák csak ismerősöknek, "te biztosan meg tudod csinálni".

üdvözlettel
bbgames

0