You are here

LCD TV Samsung LE32A466 : néha nem reagál semmire, vagy kikapcsol : További kalandok

9 posts / 0 new
Last post
Gondif
Gondif picture

Tisztelt Fórumlakók !

Újra Samsung szívja a véremet... Ez néhány percenként "lefagy" , pontosabban: ha beindul rendesen, 1 idő múlva ( 1-10 perc) nem reagál a gombokra és a távkapcsra, aztán akár ki is kapcsol, LED villog, van amikor visszakapcsol rendesen, van amikor nem. Előfordul az is hogy bekapcs után csak LED villog, kép nincs ( világítás sem ). A távkapcsról a jel bejut ( LED mutatja a vételt), de nem reagál. Amikor "lefagy", kép, hang marad, csak nem reagál semmire ( esetleg a PWR OFF -ra ), és néha becsíkozza a képet.
Sehol nem találok semmi doksit ehhez a modellhez.
Táp egység stabil ( elkóztam is), az alaplapon a feszeket mérem, de rajz nélkül nem mindenhol tudom hogy mi kell hogy legyen ( egyszer 1 monitorral már megszívtam: 1,82 V-ot mértem,stab IC-n, ami tökéletesnek tűnt, csak hogy aztán derült ki hogy ott 2,5V kellett hogy legyen..)
Az alaplap : BN94-02477A .
Esetleg valakinek valami tapasztalata, vagy doksija, vagy felesleg alaplapja ehez a TV-hez ?

Köszönöm!
Üdv,
Gondif

Comments
rakocziferi
rakocziferi picture

Szeva!Kellene a tipus vegzodese(LE32A466 C2M?C2W?) mert annak fugvenyeben mas a main micom soft.Azt kellene megprobalnod uploadolni.C2M-T-CRLDEUM-1004.2,C2W-T-CRLDNDM-1005.0.
Nezd meg hogy oldalt van-e USB hub amin azt irja hogy "service".Ha van akkor lehet pendive-rol update-olni,ha csak 3,5mm stereo jack a service bemenet akkor "flash douloader 5.1" segitsegevel tudod futtatni a folyamatot!

0

Gondif
Gondif picture

Üdv mindenkinek!
A további fejlemények: Mivel az alaplap Francia (CORAL , 1.jpg), és nem találtam ilyent, szereztem 1-et, ami állítólag ezt helyettesíti: Francia, PEARL. Beleraktam és kb. ezt kaptam ( csak nem tiszta képpel, hanem kevert színekkel): 2.jpg . Ebből a panel típus beállítására gondoltam, kivettem, bele az eredetit, hogy majd onnan kiolvasom a helyes paramétereket, de ezt a mai napig nem sikerült (vagy be sem indul, csak villog a led, vagy ha igen, nem a szerviz menüben, és egyre rosszabb, most már nagyon ritkán kapcsol be egyáltalán).Vissza az új Main, na majd ott, de az pedig indítás után (led meg szűnik villogni) még 1-2 percig nem ad képet ( világítást kapcsolgatja 2-3 X), mire bejön a kép, nem a szerviz menüben van, 1 alkalommal sikerült, adatok szerint a panel típus jó is lett volna, próbáltam másikat, de akkor meg fél képet adott: 3.jpg. Néha bejön egész is ( de abban a keresztben, kicsi kép).
Számítva hogy épen 1 rossz Maint kaptam, szereztem 3.-at is, ez Francia AMBER. Először nem tudtam indítani, mert ennek az IR/KB csatlakozója más lábkiosztással van.Átraktam a pineket ( hogy legalább az IR működjön), és ezt kaptam : 4.jpg . A távirányító mindent csinál, csak a Power gombra a TV nem reagál.. nem tudok bemenni a szerviz menübe!
Segítsen már valaki.... nem hiszem hogy mindkét új Main hibás lenne, a T-Con sem, mert a 2 új mindig ezt a keresztet adja, a régi pedig amikor ad képet, akkor minden rendben (teljes képernyő). Táp kielkózva még az elején, feszek szkóppal is figyelve stabilak..
Köszönöm,
Üdv,
Gondif

0

zoltan35
zoltan35 picture
*

Szia!
Csak halkan kérdezek rá, hogy a kezelőgombokat lehúztad-e?
Üdv, Z.

0

Gondif
Gondif picture

Szia !
Én pedig még halkabban válaszolok: b... , most tényleg nem jön be hogy próbáltam-e úgy.. pedig nem 1 volt már azzal a hibával, igaz, máskép viselkedtek, de... az lesz a következő.
Köszi,
Üdv,
Gondif

0

Gondif
Gondif picture

Üdv!
Sajnos, a gombok lehúzása nem járt eredménnyel, gombok nélkül is ugyan azt csinálja..
Üdv!
Gondif

0

flottweg
flottweg picture

üdv!

A néha becsíkozza a képet a nagyobb gond... ha nem egy ugyanaz a hiba okozója :-(

Ebből nem feltétlen a gombsor a hibás , de nem vauzok bele:-)

Bár több gond is lehet a francia lappal:-( sajnos!!

No meg majd jön a kijelző gond is hozzá!!!

0

flottweg
flottweg picture

Üdv!

Felesleges main nincs , de van megoldás szerintem rá...

Pláne ha Bp. i vagy!

Keress magánban ...

0

kocici
kocici picture

Szevasz.(tok)
Bocsánat csak kiszúrtam Flottw-t ..Kérdezném, hogy tudsz-e ---404652FIX2HC6L V1.2 es t-con, vagy álljak neki kijavítgatni?

Neked meg igaz nem ugyan az de közeli ismerőse rajzot mindjárt küldök az emiledre.
Üdv:kocici

0

Sponsored links