You are here

Át lehet állni a gázóra állás diktálósra az átalányból?

57 posts / 0 new
Last post
formasu
formasu picture
*

Sziasztok!

Eddig átalányos voltam gázból az MVM-nél, és augusztusban nem jeleztem, hogy váltani szeretnék. Eddig fizettem havonta 28000 Ft-ot, most lett belőle 95000 Ft, majd októberben lett 99000 Ft, gondolom, hogy a rendszer használati díj emelése miatt. Augusztustól néhányszor 10 m3-t fogyasztottam, és kifizettem már közel 200000 Ft-ot. 

Van lehetőségem arra, hogy áttérjek a havi diktálásra, és ne számlázzanak nekem havonta 100000 Ft-ot, amikor szinte semmit nem fogyasztok? Egyáltalán nem biztos, hogy a múlt évi "pazarlásos" gázfogyasztásom az idén is meg fog ismétlődni. Szívesebben fizetnék a mindenkori fogyasztásomnak megfelelő összeget havonta.

formasu

Comments
agressiv
agressiv picture
*

Így lehet, hogy havi 100, de, ha diktálod akkor lesz nyáron 10, télen meg 300. :)

2

mindigehes
mindigehes picture
**

Szia! Most. Még. Az nyilvánvaló, hogy ezt az agyonfusizott "rezsicsökkentés csökkentést" nem lehet örökké fenntartani...

1

agressiv
agressiv picture
*

Akkor meg jobb havonta 200-at fizetni, mint nyáron 50-et, télen 400-at. :D

0

mindigehes
mindigehes picture
**

Mé? Nem? ;)

0

lujzika82
lujzika82 picture

Szia!

A gáz ára a keretig nem változott ugyanannyi maradt.
Időpont kérés az ügyfélszolgálaton, bemenetel elintéz

1

vacisa
vacisa picture

üdvözlet

Látom másokban is felmerült a rezsigáz, én követtem a biztonság kedvéért, meg, hogy tudjam mikor elég
Villannyon a nagy világítás ledesités egy grammot sem látszott meg.
Azthiszem a két hűtő és a sok készenléti táp teszi ki a fogyasztás 80%-t, amin faragni nem nagyon lehet, de igy is a rezsihatárig még napi 12kW lehetne használni elszámolásig.
Gáz 130m2 fűtés / melegviz/ vailant kombi / igy alakult, a rezsihatárig még napi 6m3 lehetne használni az elszámolásig

követte valaki hasonlóan ?

:vs

0

Sakos2
Sakos2 picture

Szia,

Én is folyamatosan követtem a fogyasztást, habár ilyen szép grafikonokat nem csináltam. Az ablaküvegek cseréjének (1.0-sra), a gázbojler őrláng szabályozásának, a 0,5-1 fokos szobahőmérséklet csökkentésnek és a relatív enyhe télnek köszönhetően az éves gázfogyasztásom 30-35%kal csökkent. Így bőven benne vagyok a rezsikeretben.
A gázbojlerem továbbra is nagyon rossz hatásfokú, de még nem éri meg villanyra váltani, mert a gáz kWh-ja 10 forint a villanyé pedig a rezsikeret túllépése miatt 70 forint lenne. Egy durva gázár emelés változtatna csak ezen.

Teljesen irreális ez a 10 éve rögzített gázár 25%-os infláció mellett.
 

0

mindigehes
mindigehes picture
**

Azért​ van rögzítve. Mert nem 25% lenne :)

0

Jaca
Jaca picture
****

Ha nem lenne rögzítve, már nem találnál szigeteletlen házat ócska ablakokkal, és csak röhögnének az emberek a gázár emelésén (na jó, ez túlzás, de nem lenne 30 helyett 230 ezres gázszámla).

0

mindigehes
mindigehes picture
**

Szia!

195nm házat 514 m3 gázzal fűtőttem ki a télen.. mármint.. 2022 áprilistól most áprilisig.. 22 fok volt bent..

Igaz, 2*20cm közetgyapot van lapolva a padláson mindenhol, ráengedve körbe a 10cm grafitosra, új ablak, ajtó, hőtükrös üveg, alsó szint mindenhol 10cm lépésállón a beton alatt, kívül a lábazat 1.5méterig aláásva, xps, majd fóliával szigetelve... Rekuperátoros szellőztetővel. Penész sehol, pedig a lakásban száradnakna ruhák télen is.

Tojok én rá.. egyszer az életben megérte szívni a hangyasággal ;) hálóban a radiátor termosztát ki se nyit, belihegtük 24 fokra...

Ha meg emelik, emeljék. Ha a 10* ára lesz, akkor azt is kifizetem.  ;) 

Vicceltem. Dehogy tojok rá... Abba beledöglik az ország.. nyugger mami így se tud enni. 

Szigeteletlen házbmeg van, volt, lesz. Mibű fizetnék ki... Én magamnak csináltam, 1/3 árat spóroltam, annyi lett volna a munka... De ezt nem tudja kifizetni egy átlag vidéki kádar kockára konvektorral senki. Nem ér annyit a ház, mint a szigetelés rajta... 

Idióta németek hőszivattyú dilije se vezet sehova. Az életbe nem lesz annyi hőszivattyú, ahányat akarnak 7 éven belül. Meg hova teszik a társasházba? ;) Sorházba.. meg.. ki szereli fel?!? Ennyi ember nincs, aki jól fogna meg egy fogót.. nem hogy levizsgázzon, papírja legyen...

​​​​​​

2

Jaca
Jaca picture
****

Szia!

Mondjuk azt a pénzt, amit eddig a gázra költött a kormány (mert ugye ők nem rezsitámogatottan kapták orosz barátainktól) költhette volna a nyugdíjas néni házának szigetelésére. 

1

mindigehes
mindigehes picture
**

Szia! Ne már, hogy nem érted... Ha kevesebb fogy, az nem jó. Azt nem lehet elsummantani. Az a jó, ha sok fogy. Sok meg úgy fogy, ha közpénzből támogatni lehet a fogyást, a haveri gázkereskedő meg le tudja nyelni. Ha kevés fogy, mert a mami nem fűt, mert le van szigetelve, akkor azt nem lehet közpénzjellegmentesíteni. Teccikérteni? :)

Cél: sok drága gáz menjen a levesbe. Az sok haveri forint.

1

Jaca
Jaca picture
****

Szia!

De ahogy nézem, már nem a földgáz a menő, hanem a könnygáz....

1

mindigehes
mindigehes picture
**

Lassan olcsóbb is. Nagy tételben kedvezőbb előállítani. A kordon is erre a sorsra jut.

0

Inhouse
Inhouse picture

1

lcsaszar
lcsaszar picture
*

Sziasztok!

Látom sok még a bizonytalanság. Amit biztosan tudok:

Aki gázzal fűt (és esetleg még vízmelegítésre is használja), annak valószínűleg érdemes havi átalányt fizetni. Így nem fordulhat elő, hogy nyáron alatta marad a rezsicsökkentett mennyiségnek, fűtési szezonban pedig többszörösen túllépi.

A havi átalányt az előző évi elszámoló számlából ki lehet számolni. Ha sok, akkor lejjebb kell csavarni a termosztátot, és le kell csökkenteni az átalányt.

Aki diktálós, az elvileg bármit diktálhat. Nem valós adatokat is. Akár havonta ugyanannyit is, mintha kvázi átalánydíjas lenne. Csakhogy évente egyszer van egy szolgáltatói leolvasás. Kimennek, lefényképezik, és ez alapján készül az éves elszámolószámla. Na itt érheti az embert meglepetés. De még mindig lehet kérni részletfizetést az elszámolószámlán kihozott különbözetre, amit automatikusan megadnak.

Még annyi, hogy a nyári rezsicsökkentett köbméter nagyon alacsony, a téli pedig jóval magasabb. Tehát hónapról hónapra változik. Ezért az átalányt választók nyáron sokszorosan túllépik a rezsicsökkentett határt, télen pedig alatta marad(hat)nak. De ez az elszámolásnál, ha jól lőtte be az ember az éves mennyiséget, kiegyenlítődik.

Szerintem diktálni csak annak érdemes, aki mindig a rezsicsökkentett (a szolgáltató táblázata szerint havonta változó) mennyiség közelében fogyaszt, és nem zavarja, hogy télen többet kell fizetnie.

Tehát érdemes havonta megnézni a gázórát, és összevetni a rezsicsökkentett limittel, átalányosok esetén a beállított átalánnyal, és a különbözetnek az elszámolási időszak végén nullára kell kijönnie, ha jól lett belőve.

A többlet visszafizetés (átalány esetén) nyilván az aktuális áron fog történni. Ami a rezsicsökkentett limit alatt marad, az ugye fixálva van, az efölötti fogyaszás piaci áron lesz elszámolva. Nem az akkori piaci áron, amikor túlfogyasztottad, mert azt senki nem tudja, mikor volt. Hanem az elszámolás idején érvényes piaci áron.

Az átalányosak ilyen módon még jól is járhatnak, ha netán a gáz piaci ára az elszámolási időszak végére lecsökken. Akkor a rezsicsökkentett mennyiség feletti részt alacsonyabb áron kaphatják, mint pl. most. De fordítva is lehet, erre nincs garancia.

Szerintem itt mindent érthetően elmondanak:

https://www.mvmnext.hu/lakossagirezsi/gyakorikerdesek-foldgaz

Üdv, lcsaszar

2

formasu
formasu picture
*

Sziasztok!

"A többlet visszafizetés (átalány esetén) nyilván az aktuális áron fog történni. "

Ez az, amin sokat lehet akár bukni is! Mostanában azt hallani, hogy a gáz világpiaci ára lecsökkent. Az MVM ezzel, a mostani hétszeres árral számol, és ezt az árat tartja az év végéig. Mi van akkor, ha valakinek januárra lesz sok túlfizetése a hétszeres árral, és a kormányunk úgy dönt, hogy januárban alkalmazkodva az esetleges olcsóbb gázárhoz, a hétszeres árat lecsökkenti mondjuk háromszorosra. Ez azt fogja eredményezni, hogy a hétszeres áron kifizetett plusz gáz árát többlet fizetés esetén visszakapjuk háromszoros áron? 

0

Sakos2
Sakos2 picture

Szia,

Emiatt kár aggódnod. Az éves elszámoláskor a számlázott és tényleges fogyasztás közti különbözetet - akár plusz, akár mínusz - a fogyasztási jellegörbével súlyozva osztják szét a teljes évre vonatkozóan és az akkori m3 árak szerinti térítik vissza/számlázzák ki. Legfeljebb a kamatot tudod bukni.

Fogyasztási névleges jelleggörbe éves 1729m3-re: https://infogram.com/gaz-atlagfogyasztas-jelleggorbevel-korrigalva-1h7k2...
Figyelem ez a vegyes (fűtés+melegvíz) fogyasztási módra vonatkozik! Aki csak fűtés fogyasztási módra van beállítva, annak a nyári hónapokban 0 a jellegörbe szerinti fogyasztása, és értelemszerűen a téli hónapokban magasabb.
 

0

AzzA
AzzA picture
*

Ez a matek megint jól kijött... laugh
 

0

Pityesz
Pityesz picture

Szia!

Mi elfelejtettük év elején bejelenteni és automatikusan átalányra állt a rendszer.
​​​​​​Beszéltem velük azt hiszem emailen. Nem lehetett átállni, meg kellett várni az éves nyári leolvasást és akkor kellett velük beszélni és akkor állították vissza a diktálósra.

1

Inhouse
Inhouse picture

Szia!

Ezt azt hiszem akkor lehetséges, ha diktálós voltál és többször elfelejtetted azt időben megtenni.
Vagy pl. ha valaki csekkes, de a covid miatt bevezetett webes banki fizetést választotta többször, akkor a csekk ugrik, online lesz a fizetés a továbbiakban. Valahol ezek benne vannak az apróbetűsben.
Maguktól nem raknak csak úgy át senkit.

0

zoltan35
zoltan35 picture
*

Szia!
Simán át lehet térni, tapasztalat. 
Az zAvarhat már csak meg még jobban, ha pár okoskodó elkezdi a szokásos károgását, hogy ennek a témának mi köze az elektronikához.. 
Üdv, Z.

2

lujzika82
lujzika82 picture

Rátapintottál a lényegre

0

lujzika82
lujzika82 picture

Szia!
Ne dőlj be a hülyítéseknek alant korrekten leírták.
Én diktálós vagyok és előre gyűjtögetem a zsét számlán télre, amikor a keret fölött fogyasztok
Az ügyfélszolgálaton kérjél időpontot és ott korrekten intéznek mindent. Célszerű rászánni az időt mert neten sokan szórakoznak és utána hülyítenek mindenkit 

0

lujzika82
lujzika82 picture

Szia!

Így ahofy írod, én is diktálok pénzike a gázra előre gyűjtve

0

kferi
kferi picture

Komolyan, 2022-ben személyes ügyfélszolgálaton kellene kuncsorogni mint 50 éve?

1

lujzika82
lujzika82 picture

Nem kuncsorogni kell, hanem korrekten intézik és ha valamit nem jól jeletettél be, akkor szólnak és javítják
Kivéve, ha valaki kötekedni akar

0

AzzA
AzzA picture
*

Semmi meglepő nincs abban ami történt.

A tények, és nem túlfűtött érzelmek.

Álltalány fizetés 20 éve igy működik, van egy fogyasztásod amire a szolgáltató havi kb egyforma részletekre elosztja az évi vélt fogyasztásodat.
Ha 2019-ben 2000m3 gáz évi vélt fogyasztásra fizettél, de az éve elszámoláskor a valós fogyasztásod 2300m3 volt, akkor a 2020-as álltalányod díja ennek a 2300m3 fogyasztásra módosították automatikusan. Ha a 2020-as éves elszámolásnál meg 1568m3 tényleges fogyasztásod volt, akkor visszakaptad a pénzt és az álltalányod ennek a mennyiségnek a figyelembevételével módosult.

És akkor mi történt most ?
Most az történt, hogy megadtak egy rezsicsökkentett mennyiséget 1728m3 ami fogysztásig azt az árat fizeted, felette meg a 7x annyit.
Nyilván az álltalányod a valós fogyasztásra volt szabva, ami ezek szerint magasabb. Ezzel arányosan fizetsz most.
Azt egyébként mindenki ellenőrizhette maga is ha volt rá ideje, hogy az 1728m3-hez képest mennyivel több vagy kevesebb a fogyasztása, akár évekkel visszamenőleg is. Igy a meglepetés nem meglepetés.
Én pl úgy tudom, hogy az elszámolás után 1-2 hónap ami a váltásra van. Ha 100%-ban  akarnám tudni, akkor szerintem az MVM-nek tenném fel a kérdést elsősorban.

Van lehetőségem arra, hogy áttérjek a havi diktálásra, és ne számlázzanak nekem havonta 100000 Ft-ot, amikor szinte semmit nem fogyasztok?

Arra azért figyelj oda, hogy most nem fogyasztasz és jelen pillanatban többet fizetsz, és tavaly ilyenkor is többet fizettél még a 28.000Ft-al is, de valamikor az év során ezt azért a fogyasztással behoztad. 
Nehogy két szék közt a pad alá essél, és télen a diktálásod majd december - február amikor hideg is lehet 300- 400 ezres számlát dobjon a postás.

Én álltalányos vagyok és nyilván májustól - szeptemberig, aránytalanul magas számlákat fizetek a valós fogyasztáshoz, viszont télen nem fizetek 70.000Ft-ot, csak a leosztott 12.550Ft / hó.

És az érzelmi cunamisoknak, ez az álltalány rendszer akkor is így volt mikor óriások, koboldok, manók, és törpék kurmányoztak.
Most sincs másként.

 

6

mindigehes
mindigehes picture
**

Szia!

Ez mind szép, és jó.

Ezt is meg tudod magyarázni? Mert akinek ez a munkája, az nem tudja...

https://youtube.com/watch?v=qsVzEaEUbeA

1

AzzA
AzzA picture
*

Én nem ay MVM vagyok wink

0

Istvan-lab
Istvan-lab picture

Sziasztok

Én havi diktálós voltam.
Minden jó volt.
De most szaladtam átállni átalányra, pont amiatt mert nincs miből havi 80-10ezret kifizetni.
Inkább minden hónapban egy huszas még nyáron is.

Szebbet jobbat !

0

lujzika82
lujzika82 picture

Szia!
Teljesen úgy van ahogy írod, csak sajnos mindenkit meghülyítettek a sajtóban tv-ben
Az ügyfélszolgálaton korrekten el lehet intézni

0

Multi Multiplikátó
Multi Multiplikátó picture

Én azt hiszem, hogy ez nem ilyen egyszerű, mert a tavalyi fogyasztást az akkori meterológiai viszonyok és a mostani meteorológiai viszonyok összehasonlítása alapján valorizálják is.

Amúgy meg az egész rendszert újra kellene gondolni a jelen körülmények között, mert így hiába próbál takarékoskodni mindenki, hogyha erőfeszítéseitől függetlenül megkapja a magyar jövedelmi viszonyok mellett kifizethetetlen gázszámlát. Akkor is, ha be sem kapcsolta azt a nyavalyás gázt, és használt gumicsizmákkal tüzel a "Jobbágy" vaskályhában, vagy elrepült Afrikába mint a fecskék. Ebből így az lesz, hogy senki se fogja befizetni, aztán lehet majd tízezerszámra kikapcsolni a szolgáltatást a nem is valós, csupán vélt tartozások fejében, aztán hetente ellenőrizni, hogy ki kötötte vissza stikában a csövet, s ki nem... lesz még ebből baj, ha így marad.

0

AzzA
AzzA picture
*

Áraktól tekintsünk el most.
Gáznál villanynál (én erről a kettőről tudok beszélni mert ezt használom) két lehetősége van a felhasználónak, vagy átalányt fizet, vagy havi elszámolásban az adott fogyasztásnak megfelelőt. Ez ha jól tudom minden felhasználó szabadon döntheti el.
Aki átalányt választotta, az szerintem azért választotta, mert az évi pl: 200.000Ft gázszámlájának a  80%-t nem november és március hónapokban kívánja kifizetni, hanem elosztva egy élhetőbb havidíjban Az átalány fizetés azt hiszem ezeknek az embereknek való.
A havi elszámolás meg azoknak való, akiknek a havi költségvetését nem zavarja meg a kiugró, akár 70-80.000Ft -os számla a téli hónapokban, vagy azoknak akik nem egy stabil kalkulálható fogyasztásban vannak, hanem mondjuk télen vegyesben használnak fa, szén és gáz fűtést, mikor mennyit miből sikerül olcsóbban beszerezni.
Vaqy ahogy írod lehet afrikában nyaral, csak nem tudja, hogy 1 vagy 3 hónapot.

Én azt gondolom, a felhasználók jó része  az éves gáz  -villany fogyasztásban kis kilengésekkel, de hasonló mennyiséget fogyaszt éves szinten, és ennek fizetését két módon is megteheti.

Aki azt a célt tűzte ki magának, hogy a fogyasztását drasztikusan tudja csökkenteni, és eddig átalányban fizetett, annak érdemes áttérni a havi elszámolásra.
Aki meg nem akar nyáron 1000Ft-ot fizetni, télen meg ennek a hat hétszeresét az átalányt választ, egy rendszeres elosztott havi összeggel. 
Ezt átgondolni meg van az idő minden évben. Ezt minden háztartásnak magának kell, helyette nem fog senki.

A fő probléma nem is ez azt hiszem, hanem a közel hétszeres gázár, meg az évek alatt amortizálódott épületgépészeti rendszer.
Olvasva a német nyelvű sajtót, egyébként már kezd leesni a tantusz más országokban is ahogy hűl az idő.
És ott  kevesebb a 70 - 80 években szerelt fűtési rendszerek használata. Itt azért az energiatakarékosság huszadrangú volt amíg a ... csak szájig ért, most van baj mert kezd hullámzani. Meg azért ne felejtsük el, hogy valamilyen szinten betettek most még a naposoknak is akik most hama hama akartak egérutat nyerni.
Az a sejtésem, hogy ami szaros bili ránk rohadt az elmúlt 32 év alatt, most kifolyik és úsztában (ha van ilyen szó) megy az egymásra mutogatás.

0

formasu
formasu picture
*

"Aki azt a célt tűzte ki magának, hogy a fogyasztását drasztikusan tudja csökkenteni, és eddig átalányban fizetett, annak érdemes áttérni a havi elszámolásra."

Én azt tűztem ki magamnak, hogy drasztikusan csökkentem a gázfogyasztást. / Erre augusztusban nem gondoltam, hogy át kellene állnom diktálósra / Most egy (talán) megemelt múlt évi fogyasztás után kell fizetnem havi 100000 Ft-ot, pedig sok olyan változtatást csináltam, amivel csökkent(he)em a mostani gáz fogyasztásomat. /szivattyú beépítése, pincében a vastag csövek szigetelése, a hőfok alacsonyabbra állítása a termosztáton, a kazán lángjának, pillanatnyi teljesítményének csökkentése.../ Mi van most? Fizetem a múlt évi (pazarló) gázfelhasználásommal arányos magas gázszámlát, és nem engednek (Az MVM rendszere nem enged!)  áttérni a diktálásra. Még nem is indítottam be a fűtést, és fizetem a hétszeres árú gázszámlát. Pillanatnyilag több, mint 600 m3-el vagyok "túlfizetve", a befizetett m3 és a gázórám mai állása alapján, a hétszeres árral! 

Amennyiben nem fogom felhasználni az idén kifizetett gázt, hogyan fogják visszautalni a felesleget? Hétszeres áron, vagy alapáron?

Eddig nem zavart, hogy fizetem nyáron is a magasabb díjat, mert "csak" egy ár volt, és azt tudtam követni, hogyan számolják el januárban. (Nálunk január a leolvasás hónapja) 

0

AzzA
AzzA picture
*

Erre augusztusban nem gondoltam, hogy át kellene állnom diktálósra

Már elnézést, de az átalány arról szól, hogy az előző évi fogysztáshoz igazodva fizeted a követkető év fogysztását 12 hónapra leosztve. Ha azt a célt tűzted ki magadnak, hogy 600m3 helyett 100m3 fogsz fogysztani, akkor erre kellett volna figyelni.
Most öszintén.... azt reklamálod amire nem figyeltél.

0

formasu
formasu picture
*

Igen, azt is reklamálom, amire augusztusban nem figyeltem oda kellően. 

Szerintem meg kellene adniuk a lehetőséget, -legalább egy-két erősen megemelt számla után is- hogy aki nem akar átalányban maradni, áttérhessen a diktálósra....

A megemelt számlák előtt nem sokan gondolták, hogy ennyire megemelik, és azt sem, hogy esetleg hamarosan lejjebb mehet a gáz ára, és akkor nem az MVM, hanem mi fogunk bukni az esetleges visszafizetéskor.

0

attila.p
attila.p picture

Apróság hozzá:

az átalányban (MVM által) beállított m3 mennyiségét évente 1 alkalommal tudod módosítani !!!
tapasztalatom szerint (mert már megtettem) interneten (on-line) NEM lehet, csak a mobiltelefonos alkalmazáson keresztül  .

üdv attila.p

0

Inhouse
Inhouse picture

Ez egy nehéz időszak, ott is vannak bajok gazdagon. Méltánytalan lenne nem azon az áron visszakapnod, mint amit fizettél, nem hinném, hogy ilyen lesz.
Talán azt is meg lehet érteni, hogy miért nem engedik alá módosítani és az átállást. Hiszen ez egy lehetőséget adna a fogyasztók kezébe, hogy valótlan adatokat adjanak meg a rövidtávú "spórolás" jegyében...valljuk be, ennek valóban meg is van a kockázata. Sajnos ezzel most azok szívnak, akik nem tennének ilyet, csak tényleg spórolnának. De ezt most nem igazán lehet hatékonyan szétválasztani... Ha engednék korlátlanul, annak később komoly következményei lehetnének, ami egyik oldalnak sem lenne jó. Így sem tökéletes, korántsem, de talán a kisebbik rossz. Persze az is benne van, hogy ők még jól is járnak a kamatmentes pénzekkel, ez igaz.

0

torokj
torokj picture

Inhouse!
Hagy fizesse már ki a kedves fogyasztó azt amit elfogyasztott!
Ilyen infláció mellett ne üljön már többszáz ezer forinton a "szolgáltató"
Majd a jövő évi elszámolásnál visszakapom a pénzt ,jelentősen csökkent vásárlóértéken,elinflálódva?Értem egyébként a gondolatmeneted,de unfair így nagyon.Végezzenek szúrópróba szinten ellenőrzéseket (ami létezik is talán) és statuáljanak példát a csalókkal.Vagy feltöltőkártyás mérőóra,mint szinte már default bérlakásoknál nyugat Európában.

1

torokj
torokj picture

Azt tudod csinálni,hogy tulaj/bérlőváltás ürügyén kérsz egy leolvasást/elszámolószámlát/visszafizetést,és az új szerződés "diktálósra" legyen beállítva.Nekem is hasonló sztorim volt,kész bohózat  volt az egész ügyintézés,időpontra fogadnak csak,telefon esélytelen.Azt aláírom hogy megszaporodtak a munkák ,de ettől függetlenül egy bürokratikus kupleráj az egész összevont energiakereskedő cég.

2

Inhouse
Inhouse picture

...két lehetősége van a felhasználónak, vagy átalányt fizet, vagy havi elszámolásban az adott fogyasztásnak megfelelőt.

Van egy harmadik is, becsült havi fogyasztás, ahol nem a valós van az ügyfél által diktálva.

0

lujzika82
lujzika82 picture

A patás emlegetését kihagytad egy műszaki kérdésből

0

Jaca
Jaca picture
****

Szia!
Határozott igen, havi diktálásra bármikor át lehet állni. 
​​​​

0

formasu
formasu picture
*

Szia. Nekem nem engedte az átállást, de az évi fogyasztás csökkentését engedte. Kaptam róla emailt, de az oldalon még a régi állást látom. Lehet, hogy még nem frissítették. 

0

gyimi1
gyimi1 picture

Szia! Akármikor nem, csak az éves elszámoláskor lehet áttérni, fordítva viszont bármikor.

0

ityvity
ityvity picture
*

Szia , majd az évi leolvasás és elszámolás után lehet váltani , ha pedig most áttérsz valami más fűtésre , vagy bele segítesz pl. vegyessel , azt is leolvasás , meg elszámolás után kapod vissza .

1

Jaca
Jaca picture
****

Ez csak az átalányra való átállásra igaz, diktálásra bármikor lehet váltani.

0

kferi
kferi picture

Nem lehet!

0

poczkodi77
poczkodi77 picture
*****

Szia.

Telefonálj mindenképp, vagy személyesen tudod elintézni. A  havi számlázással nem leszel előrébb, viszont minden hónapban elszámolószámlát kapsz.
Küldök egy linket, olvasd át. Sajnos, a rendszer visszamenőleg nem csak egy évet néz, amikor beállítja a részfogyasztást! A másik lényeges tényező a jelgörbe, ami lehet fűtési vagy vegyes felhasználás. Mindenképp kérd a vegyest, mert akkor a nyári hónapokra 0-ás fogyasztást vár, és ha bizony melegvízre, stb. elhasználtál egy bizonyos mennyiséget, azt már versenypiaci áron számolja...
Apropó: Augusztus- szeptember kisebb volt MJ szorzó 20Ft körül, most pedig az Október- Decemberig 22Ft körül van. A táblázat mutatja.

Földgáz rezsi...

Sok sikert az ügyintézéshez! 

0

torokj
torokj picture

Szia
Regisztrálj az MVM online ügyintézés honlapon,és ott van ilyen opció.
Telefonon lehetetlen elérni,személyesen csak időpont,igazi kiívás.
TJ
 

0

kferi
kferi picture

Ezt jó hogy mondod. Át is írtam. de ez jött: Az Ön által kezdeményezett elszámolási mód váltás mérőóra diktálás alapú elszámolási módra sikertelen volt az alábbi felhasználási helyen.

Átírtam, hogy 1000 m³. éves.

erre jött ez:

Új, éves számlázandó mennyisége: 2064 m³

Lejjebb nem lehet. Mocskok ezek a törpével együtt.

3 napja megjött a hőszivattyú...

 

1

lujzika82
lujzika82 picture

Meg be is szereled szombaton

0

kferi
kferi picture

Simán lehet, hogy szombaton beszerelem. Minden adott.

0

mindigehes
mindigehes picture
**

Szia!

Előre mondom, mi lesz...

Leesik a béka segge alá a gáz ára.. beszedték a nagy zsé-t.. aztán majd évfordulókor visszaadják.. az olcsóbb m3 árnak megfelelően.

Ne legyen igazam...

0

formasu
formasu picture
*

Nekem is ezt írta ki! Én sem tudtam megváltoztatni diktálásosra. Az éves fogyasztást le tudtam venni 100 m3-rel többre, mint amennyit eddig befizettem már.

0

Sponsored links