You are here

Lehet-e, és ha igen mire lehet használni

10 posts / 0 new
Last post
jandu
jandu picture

Egy régebbi klaviatúrából van kiszedve /nem volt cínezve, csak hajlítva/ ez http://www.datasheetcatalog.com/datasheets_pdf/M/C/6/8/MC68HC705B5.shtml az áramkör. Nem vagyok a mikroprocesszorok ismerője, ezért ez a kérdés. Kidobni, vagy valamire /valakinek/ felhasználható?!

Comments
Big Blaster
Big Blaster picture

Ha van rajta kvarcablak akkor ne dobd ki. Pl. abban a szkópban is ilyen mikroproci van, amiben most keresek hibát. Esetleg jó lehet még valamire.

0

jandu
jandu picture

Nincs ablaka - de ha már itt vagyunk: ki lehet türülni a progit szkener sugárral, amit a kamionok, vasúti kocsik átvilágítására használnak??

0

Jaca
Jaca picture
****

Szia!

Szerintem nem. Gondolj bele, ha egy kamiont megpakolnak ilyen cuccal, ami fel van programozva, gáz lenne, ha törlődne...

Üdv: Jácint

0

jandu
jandu picture

Ez egy logikus érv - erre nem gondoltam.

0

Kalex
Kalex picture
*****

Persze elégséges lehet, kisebb atombomba is. :rohog:
Üdv! Kalex

0

exGelkás
exGelkás picture
*

Szervusz jandu!
"kamionok, vasúti kocsik átvilágítására használnak"
Ilyen teljesítményű sugárnak a közelébe nem mennék!
Rendszerint ezek zárt technológiák.
Üdv:
exGelkás

0

jandu
jandu picture

Ez nem való - egy közelim ilyenen dolgozik és az Ukránok kifogálsolták, hogy ártalmas az emberre. Majd egy nemzetközi bizotságban eggyeztek meg, hogy annak a mérései alapján elért véleményt mindkét fél elfogadja - az eredmény: nem ártalmas, gyengébb mint a röntgen. Így az Ukránnak muszály a átvilágítást elviselnie.

0

Oszi11
Oszi11 picture

Szia,

az a baj ezekkel a procikkal, hogy a legtöbb nem programozható újra. Vagy azért mert PROM (azaz 1-szer programozható memória), vagy zárt tokozású uv-EPROM (uv fénnyel törölhető EPROM, ami a zárt tokozás miatt nem törölhető) van benne, így a programja nem változtatható meg. Tehát az IC csak oda jó, ahova eredetileg tervezték.

Üdv,
Oszi

0

jandu
jandu picture

Pontosan erre voltam kiváncsi - kösz a gyors válaszért. Megy a kukába!

0

Sponsored links