You are here

Lenovo Thinkpad L430 win10 64 bit wifi nem működik [megoldva, usb sticket kap]

19 posts / 0 new
Last post
Jaca
Jaca picture
****

Sziasztok!
A gép bootoláskor 5 rövidet sípol, kis szünet, majd ismét 5 sipolás, és elindul. Azt írja, a wifi ki van kapcsolva, de a visszajelző led világít. Az FN + F5-re nem reagál, a hálózati kapcsolatoknál hiába kapcsolom be, semmi nem történik. A wifi kártyát látja, driver újra lett telepítve, mégsincs változás. 
Linux-szal még nem próbáltam, ez most ugrott be. Addig is bármi ötletet szívesen meghallgatok, főleg, hogy mi lehet az 5 csipogás, mert a könyve annyit ír, hogy vigyem szervízbe.
Intel N 6205  wifikártya van benne.

Üdv: Jácint

A wifi kártyát kivettem, az 5 csipogás megmaradt. Kap egy USB sticket.
Ha bent volt a wifi kártya, és úgy volt mellette az usb stick, akkor sem működött, bár lehet, az más miatt. Ja, Linux alól sem volt jó.

Comments
kov-jo
kov-jo picture

Szia!
Nekem is van Lenovo L340-n.Használtan vettem W7- 32 bit op rendszerrel.Rendesen ment a wi-fi.Akkor még lehetett Win 10 frissiteni ingyenesen,megcsináltam minden rendben volt vagy 2 évig.Akkor behalt,gondoltam telepitek W10 64 bit op-t.Nos mindjárt nem ment a wi-fi.Megnéztem Aida 64-l,milyen wi-fi panel van benne.Arra kerestem drivert,és egy régebbivel indult el.Most nem azt a gépet használom,karácsonykor előveszem,megnézem a szoftware számát.
Ebben a gépbe kétféle wi-fit is lehet tenni,mert Wireless wi-fit is tud,ha van benne kártya,és érvényes SIM -t teszel az akkutartó alatti foglalatba.Az én gépem ilyen.Akartam Sony ericsonos vireless wi-fit beletenni,minjárt sípolt,nem tetszett neki.
Miután csak sejteni lehet,hogy így került hozzád,tehát Te még nem tutad használni a wi-fit,azt meg kellene nézni,hogy jó helyen van-e a wi-fi kártya,nem-e a Wireless helyére vann téve,azért sipol....A két foglalat egyforma....és ehez lehet könnyebben hozzáférni....
üdv:kov-jo

 

1

Jaca
Jaca picture
****

Szia!

Ha jól értem, a HDD felől kellene lennie a wifi modulnak, és a mobiltelefonos modemnek a billentyűzet alatt?
Üdv: Jácint

0

kov-jo
kov-jo picture

Szia!
Jó helyen van szerintem,a HDD mellet a Wireles panel helye van.Megnéztem az én gépemet,itt van fénykép az eszközkezelöről,és az illesztő driver száma.
Nem tudtam képernyőképet készíteni,ezek gyengék,de kis nagyítássak leolvashatók az adatok,-hátha segít.....
Emlékezetem szerint a BIOS-ban van lehetőség az alaplap néhány összetevőjének a textelésére ....
Mikor az enyémet vettem,6 hó garanciát is adtak....
üdv:kov-jo

 

0

Kalex
Kalex picture
*****

Szia!
A barátunk szerint 5 rövid sípolás, alaplapi hibát jelent. Vedd ki a Wi-Fi panelt, és cseréld ki, vagy tegyèl egy USB sticket.

Kalex

0

SzBálint
SzBálint picture
****

szia: ha egészen közel viszed a WiFI forráshoz, akkor sem?
Antennaszakadás?

Bálint

0

Jaca
Jaca picture
****

Szia!

Nem, nem a jelet nem találja, be se lehet kapcsolni, el se jut a hálózatkeresésig.

0

uniman
uniman picture
***

Vedd ki belőle a wifit...ha ki lehet venni  Ha ezután már nem sípol, akkor egyértelmű....

0

bluemoon
bluemoon picture

Szevaszto,

az IBM/LENOVO laptopok esetében, nagyon savanyú tapasztalatom van Ebben a konkrét esetben valószinűleg az eredeti wifi modul le lett csarélve, ugyanis ezek a laptopok csak 1 tipusu wifi modullal hajlandóak működni, azzal amelyet a gyár beszerelt. Igen furcsán hangzik de egy T520/i5-tel veszitettem rengeteg időt. Egy olyan fickótol vásároltam akinek a cége használt márkás számitogépek behozatalával foglalkozik. A laptop op rendzer nékűl érkezet, Felépitettem a W7-est, minden OK, a wifi nem működik, nem is látja. A service tag alapján letöltöm a hozzá illő drivereket, a wifi-t. Kapufa, nem látja. Ezek után felépitem a W7 helyett a W10-et. Megint semmi, a wifi nem működik. A haverommal megkérdeztettem az eladót mi itt az ábra, válaszolt, hogy a lenovon a wifi install nem amatőröknek való. Ez kicsapta a biztositékomat. Szétdszedtem kiszereltem belöle a wifi modult és másikat épitettem helyébe. Na ekor kezdett sipolni meg kiirta, hogy a wifi nem megfelelő. Akor másikat bele, arra is sipolt. a wifi nélkűl csak jelezte, hogy hiányiki. Megnéztem az eredeti tipusát, intel valami. Letöltöttem az intel meghajtókat, semmi. Végűl, egy USB wifi lett a vége és a megoldás itt is az lesz.
üdvözlet

0

hcs
hcs picture

Szia!
Ezért nem Lenovót vetem amikor sor került rá. Nagyon jó laptopokat gyárt, de csak a saját hardvereit szereti. A Dell jóval rugalmasabb e téren.

0

bluemoon
bluemoon picture

Szevasz,

a Dell nálam is kedvenc kategóriába tartozik, de most nemrég nekem is beletört a bicskám, pont a wifi-be. Lányomnak vettem egy dell n5110 i7 első generáció amikor egyetemre indúlt és utánna örököltem. ment szépen, de mivel másra kellett hirtelen kivettem a HDD-t, és egy másikra telepitettem w7/64. A service tag alapján letöltöttem a divereket. minden stimmelt csak a wifi nem. Több driver is taláható más-más wifi tipushoz. Sajnos egy sem jött be, pedig az előző HDD-vel működött. Elövettem a fiókbol, random, egy realtek rtl2732, vagy 2372, nem emlékszem, a gyártótol letöltöttem a drivereket és minden stimmel. Na ez a lenovonál nem jön be.

üdv

0

Jaca
Jaca picture
****

Szia!

Köszi, megnézem, milyen kártya van benne.
Üdv: Jácint

0

uniman
uniman picture
***

Hello Jaca! Te írtad?:"Intel N 6205  wifikártya van benne"

0

Jaca
Jaca picture
****

Ja, igen. A Win10 írta ki, de fizikálisan akkor még nem láttam, mert a billentyűzet alatt volt elrejtve :) És tényleg az volt.
 

0

uniman
uniman picture
***

Nincs más(típus) darab kéznél egy próbára?
Éppen bontok egy Lenovot, abban ilyen van.... ez pl. WIFI+Bluetooth kártya
A  L430-ast 3 féle kártyával szerelik...én nem hiszek abban, hogy ne lehetne berakni bármilyen más típust helyettük.

File csatolás: 

0

bluemoon
bluemoon picture

Szevasz,

hidd el, hogy nagyon vaskalapos amikor a wifi-röl van szó. Olyan wifit is találtam amely intel de az sem tetszet neki. 

üdv

0

Jaca
Jaca picture
****

Szia!

De, volt egy Atheros itthon, de az se tetszett neki.

0

Onionshed
Onionshed picture

Csak whitelist-es wifik mennek benne. Meg lehet változtatni , vagy a kártyát flasheled vagy a biost, de szakértelmet igényel.(dell,hp ugyanez)
 

0

antiktelefon
antiktelefon picture

Pontosan, ez a helyes válasz.
Akik meg HP-t meg Dellt írnak, hogy ilyennel nem volt gondjuk, azok nagyon kevés géppel szórakoztak :D
A Dell egy nagyságrenddel rosszabb ilyen tekintetben...
Lenovonál a hw whitelist valóban módosítható, illetve mindenhez találni boardviewt és kapcsolási rajzot is némi kereséssel.

0

Sponsored links