You are here

LG 32LN536B TV háttérvilágítás javítása után

6 posts / 0 new
Last post
Balk László
Balk László picture

Sziasztok,
Korábban volt itt egy kérdésem a címbéli TV háttérvilágításával kapcsolatban. Hosszú hetek után megérkezett a hozzávaló LED sor. Ami tökéletesen teszi a dolgát legalábbis eddig kb. 1,5 2 óra üzem volt. Ez alatt kétszer kikapcsolt, de vissza lehetet kapcsolni. Nincs maga a TV össze rakva csak a háttér világítást tesztelem mennyire bírja. Korábban egy sima hidegfehér LED-et raktam bele, természetesen LED teszterrel kimértem, hogy jó legyen mégis rövid szintén kb. 1-2 órás üzem után ki égett. Remélem most az eredeti gyári szalag bírja majd.
 
Kicsit hosszú bevezetés után, a kérdésem. A fény áteresztő lapok fóliák tudja valaki milyen sorrendben kell legyenek. Igen tudom sorban kellett volna leszedni, ez így is történt, de a hosszú idő alatt amig állt, többször át kellet raknom és egy alkalommal szét csúsztak. Megúszták sérülés nélkül csak az egyik vékony fólián van egy apró ütés nyom, amit a le eső vastagabb plexi sarka okozott. Viszont a sorrendjük így összekuszálódott.
 
Rá raktam most a TV-re és elvileg szép szórt fényt ad, így véletlenszerű sorrendben is, de lehet mégsem mindegy. Szóval, ha valaki tudna segíteni, fontos lenne.
 
Van a vastag tej fehér plexi ez gondolom leg alul van. Aztán van két vékony fólia ezek kissé ezüstösek és van egy sima opálos fólia az utóbbi három sorrendjét nem tudom. Illetve a vastag plexi egyik fele sima a másik kissé érdes melyik legyen a LED-ek felé?
 
Köszönettel
 
B Laci
 

Comments
zoltan35
zoltan35 picture
*

Szia!
Vastagabb megy alulra, sima felével a ledek irányába. Utána a két "ezüstös" és felül a harmadik. A sorrend így már adott, többit mutatják a kivágások.
Üdv,Z.

0

Balk László
Balk László picture

Nagyon köszönöm, sikerült. Bár úgy gondolom van rajta egy vagy két pixel hiba. Szerencsére nem világit, hanem fekete, úgy hogy nem zavaró. Ez lehet attól, hogy a kijelző alján ahol csatlakozik két rövid szalag kábel, ott az egyiknek a szélső vezeték vége picit elvált a hordozó anyagtól?
Próbáltam rá símitani és úgy a helyére tenni, majd rá hajtani a rögzítő részt, de lehet, hogy ez így már nem megfelelő kontakt.

Ettől eltekintve a TV működik ment most vagy  3 órát egyenlőre ennyi elég tesztelésnek.

Köszönöm a segítséget. Külön köszönöm, ha még valaki a pixel hibára is tudna választ.

Üdv
B Laci

0

alext001
alext001 picture

Szia.
Ha a "felhősödést" sikerült megúsznod,már helyben vagy!A pixel hiba lehet porszemek is,de ez lesz a kisebb gondod,ha pár nap,vagy hét múlva ismét kimegy a háttér.!Ezek az LG dögök eszik a hátteret,mert a tulajok a háttér világítást maximumon,a fényerőt 50 százalékon szeretik járatni!!!(mert úgy szép a kép)...
Halkan megjegyzem,én már rutinból vissza veszem a meghajtók áramát.75-80%-ra hagyom,azzal még jó a kép,és a led-ek se nincsenek túlhajtva.
Sok sikert.
Kellemes hétvégét.

0

Balk László
Balk László picture

Szia,
Igen azt sikerült, elég szép képe van bár én a HD hez vagyok már szokva ésez nem tudja vagy lehet csak nem találtam meg a HD adásokat. Ebből a szempontból kicsit gyenge a képe, de elmegy. Remélem bírni fogja. Ezért szereztem direkt a gyári teljes sort bele. Porszem megeshet bár ilyen alkoholos szemüvegtörlővel át töröltem a fóliákat is és a kijelzőt is mindkét oldalon, mielőtt össze raktam. Ezeket a beállításokat a TV beállítási menüben állítod be?

Üdv
B Laci

0

Shizo
Shizo picture
**

Szia!
Igen a TV beallitasi Menuben allitod be oket, Brightness, Contrast, Backlight, én 30% ra állítom a backlightot és megmondom nekik azt ne piszkafa ha jót akarnak.

0