You are here

LG 42LB650V led tv pukanás

11 posts / 0 new
Last post
glmikc
glmikc picture

Hello.A fent emlitett tv-m,egyik este a bal oldalán olyant produkált,hogy egy nagy fényvillanás mellett egy pukanás is csinált.
Led-re gondoltam,de nem foltos a kijelzö,és a tv azota is müködik.Egy Hdd,meg egy pendrive volt rádugva,mindegyik müködik.Valami ötlett?Találkozott valaki ilyenel?
Köszönöm.

Comments
sandorverten
sandorverten picture

Üdv!
Egyetértek agressivvel,valószínű a kék,néhány pf,nf kondi lehet a baj,látható,hogy megrepedt-e.Nem mindig szokott zárlatot okozni.Csak úgy elválik egymástól a két csatlakozás(most nem jut eszembe a hivatalos neve:().Volt már szívatós esetem emiatt.Varisztor?Azon is látszana a hiba.Csere mindkettő.De,ha már szétszedted,elkók cseréjét is.Nem visszajáró vendég.wink
Üdv:Sándor

0

lapatnet
lapatnet picture
*

Üdvözlet!

Most fejeztem be egy hasonló táp javítását. Ott 2 napig nézték a pukkanás után. A FET lábain lévő 33pF durrant, majd, mivel gerjedt a táp 2 nap múlva vitte a kapcsolatos alkatrészeket.
Szerintem nézd/nézesd meg!

1

glmikc
glmikc picture

Hello.Tetem fel képeket,semit nem találtam rajta,de több szem többet lát.Üdv.

0

agressiv
agressiv picture
*

Vagy a kis kék kondenzátor a ludas, vagy a varisztor, ami túlfesztől hivatott védeni a masinát, de olykor hajlamos felrobbanni túlfesz nélkül is, csak nem lesz rendesen rövidzáras, hogy leverje a biztosítékot. Amúgy, amíg nincs meg a hiba oka, addig ne használd és ne is legyen konnektorba dugva.

File csatolás: 

0

glmikc
glmikc picture

Hello.Már egy hete müködik.A két megjelölt alkatrészen nem látszik semi.A hétvégén megint szétszedem,és átnézem nappal.A hátlap lemezen sem látszik semmi.Üdv.

0

lapatnet
lapatnet picture
*

Üdvözlet!

Ha zivataros időben történt a csattanás, akkor az is előfordulhat, hogy a beépített szikraköz tette a dolgát. A képeken nem láttam hibát és ha egy hete működik akkor szerintem jó is lesz. Te mindent megtettél a károsodás elkerülése végett.

0

glmikc
glmikc picture

Hello.Pont akkor voltak a zivataros idök.Egyébként szünetmentes tápegységen van a tv.Üdv.

0

SzBálint
SzBálint picture
****

szia: a szikraközt és környékét érdemes lenne lemosni alkohollal

Bálint

0

agressiv
agressiv picture
*

Mire a szikraköz dolgozik, a varisztor is bőven rövidzárba megy.

0

hcs
hcs picture

Szia!
Szerintem sürgősen szedd szét, és ha van kedved tegyél fel ide képet a gyanús helyekről, ez messze nem normális. A pukkanásnak és a villanásnak nyoma szokott lenni a panelon.
Bogár ha nagyon eltéved talán tud ilyet okozni, esetleg varisztor, de akkor néha a biztosíték is elmegy.

0

Sponsored links