You are here

LG 42LF580V tvén T-con csere volt(42"helyett 55"-ost kaptam) de a kép nem jó, Megoldva!

23 posts / 0 new
Last post
Pásztor
Pásztor picture

Sziasztok!
A mostani hiba eggyel lejjebb  van írva!

Ma hozták ezt a tvét, hogy nincs kép rajta. Kipróbálva hang van, de a képen csak kékes kép látható, a háttér világít, még teszterrel kipróbálva is megy( 160V ). A t-con-ról a kijelzőre menő kábelek lehúzásával is ugyan ilyen képet ad,  de képtartalmat nem mutat. Milyen feszeknek kellene lennie a t-conon?
T-con: T550HVN08.1 55T23-C02 AUO, a main száma:LE46B,LD46B EAX6561 0905 (1.0) a Q2407 tranzisztor elvolt füstölve, ennek kellene a típusa!

Comments
uniman
uniman picture
***

Ideje lenne egységesen T-Con néven megnevezni a "Time Controller"-t. (A T-Com cég már nevet változtatott!) 

0

Pásztor
Pásztor picture

Sziasztok!

Szereztem egy T-con-ot, és a main board-on cseréltem a MP1 felíiatú fet-et. A kép meglett a készüléken, de a kép alján látom a kép tetejéből egy 10cm-res sávot megint, képet is tetem fel róla. Most a main-on kellene szoftvert frisíteni, vagy írni kellene, a kijelző típusát is feltettem? A T-con-nál  egy, egy oldallal kipróbálva is iiyen képet ad. Lg oldalról letöltött szoftver ez van a készüléken is, vagy ezt a hibát a szerviz menüben is lehetne állítani?

0

Pásztor
Pásztor picture

Sziasztok!

Most néztem meg a T-con címkéit, amik nem egyeznek. A benne lévő száma: UT-5542T34C17, de amit vettem annak a száma: FT-5555T16C14, de a fő szám mindkettőn T550HVN08.1 Ctrl BD 55T23-C02.
Ezzel jött elő, hogy a képet nem tudja a 55" panel meghajtani a 42" kijelzőt.
Most rendeltem egy 42" panelt, ha megjön majd írok.

0

Pásztor
Pásztor picture

Sziasztok!
Megoldás meg lett, egy angol oldalról sikerült szereznem 42-coloshoz való T-cont rendelni, egy hétig teszteltem, és el is vitték.

0

Pásztor
Pásztor picture

Sziasztok!
Szereztem egy T-cont, de kiderült hogy ez sem jó, de ennél a kondik nem zárlatot, hanem 28ohm-ot mutatnak. Rákötve a 12V-ot a U201-es ic forr, ami AUO P302-11.
De a main-ról nem megy a T-conra a 12V, így jó volna tudni milyen tranzisztor van benne NPN vagy PNP?

0

zsugori
zsugori picture
***

szia

File csatolás: 

0

SzBálint
SzBálint picture
****

0

Pásztor
Pásztor picture

Szia!
Valamilyen orosz oldalról sikerült letölteni hozzá manuált, de a main-ról és a T-con-ról sincs rajz benne, így ami nekem most kellene az hiányzik belőle!

0

SzBálint
SzBálint picture
****

szia:
Not sure if there is a list on here anywhere but in case anyone needs to know, here is a list of SMD fuse markings and values they equate to.
D = 0.25A
E = 0.375A
F = 0.5A
X = 0.68A
G = 0.75A
H = 1.0A
J = 1.25A
K = 1.5A
L = 1.75A
N = 2.0A
O = 2.5A
P = 3.0A
R = 3.5A
S = 4.0A
T = 5.0A

Bálint
 

0

Pásztor
Pásztor picture

Sziasztok!
Ma szétszedtem a háttér miatt, de a háttér rendesen világít, de megvilágítva a kijelzőt akkor is kékesen világít a lámpa fénye. Összerakás után rámértem a t-conra, 12V-ot mértem csak rajta, mást nem, az F101 szakadt, több smd kondi pedig zárlatot mutat, a main boardon pedig hiányzik a Q2407-es tranzisztor, mi lenne ez, mert rajzot nem találtam hozzá. Felteszem a t-con és a main board képét is! A t-con száma. T550HVN08.1_55T23-C02

0

zoltan35
zoltan35 picture
*

Szia!
Mivel a t-con biztije szakadt, ne is várj semmilyen képet. Ahogy írod, zárlatot mérsz több kondinál.. én ilyenkor a bizti utáni pontot szoktam "megkergetni" külső tápról, (pláne ha nem teljes a zárlat, hanem pár ohm) szinte mindig megmutja amagát a zárlatos alkatrész. Általában egy kondi a hibás, de ezt kimérni a helyén szinte lehetetlen. Másik megoldás, ha egyesével elkezded kivenni azokat az alkatrészeket amin zárlatot mérsz, szerencse esetén így is megtalálod. Maint én nem piszkálnám addig, míg a t-con nincs rendben.
Üdv, Z.

0

Pásztor
Pásztor picture

Szia!
Ma délután elővettem a t-cont, Kivettem 2 kondit, és a D205-ös diódát, de kimérve jók. Kötöttem rá 12V-ot, de a tápom letilt, a másik is ez kicsit később, a D201 melegebb volt, de kimérve jónak mértem. A panelon még 12db van amit 1 Ohmnak mérek, így kiszedve mérem át a kondikat.

0

proci gyilok
proci gyilok picture

Szia Pásztor.

Szabályozható rövídzár védett tápegységgel hamar megtalálható ez a hiba.
Nekem is ilyen van, beállítom 1.5v-ra a kimenő feszt az áramot 2 amperra.
A zárlatos alkatrész max 1perc múlva forró.Tapintással könnyen megtalálható.
Nem kell kigyomlálnom a fél panelt.
Sajnos neked nincs ilyen tápod így nehéz lesz.
Ha lehet kérj kölcsön egy T-cont próbára.

 

0

Shizo
Shizo picture
**

Szia!
En egy 18650 litiummal szoktam kikeresni mi a zarlatos, ha van minoseges akkud akar 30A-t is kinyom.. Füstölnie kell valaminek.. vagy ranyomsz egy termopapiros fiszkális számlát és befeketedik az smd helye (ha smd kondi a problemás) a melegtôl... könnyebb mint kiszedegetni egyesével...

4

Pásztor
Pásztor picture

Szia!
Ma átnéztem a t-com-ot, egy smd kondi zárlatos volt, és egy smd tranzisztor zárlatos volt még. Most pár kondin megszűnt a zárlat, de még 5db kondin zárlat van, de kiszedve egyik sem zárlatos, és a D205-ös diódán is zárlatot mérek, de kivéve mérve pedig jó. Most a diódák jók, a tranzisztorok is jók, valamelyik ic lett volna zárlatos? Még egy kérdés a zárlatos tranzisztorra W5423 felírat van, ez milyen tranzisztor lenne, és a smd kondik milyen értékűek ?

0

Pásztor
Pásztor picture

Szia!
Erre a részre 12V-ot adjak, és utána meglenne a hibás kondi is? A biztosítékot milyet lehet bele rakni, mert zöld színű, és egy 0 van ráírva, mekkora Amperes lenne ez?

0

vadmalacka
vadmalacka picture
*

Hi!
Az egy O betű .....

0

Pásztor
Pásztor picture

Nem hanem egy nulla!

0

Pásztor
Pásztor picture

Köszi az infót, meg is találtam itt a tanyán a leírását!
Valakinek nincs ilyen main boardja, megnézhetné a Q2407 tranzisztor típusát!

0

zoltan35
zoltan35 picture
*

Szia!
Miért is akarsz oda tranyót rakni? Biztos, hogy hiányzik??? Kijelző tipusától függően több alkatrész "hiányozhat". Ha eddig nem volt ott, miért kellene??
Üdv, Z.

0

Pásztor
Pásztor picture

Mert a fényképezés előtt vettem le a szétégett tranzisztor darabjait, de a felírat az eltűnt róla, mert ezt elsőre nem is néztem, csak a kijelző szerelése után, és a t-con átmérése után néztem meg a maint és akkor láttam meg a tranzisztort, ezért szeretném csak megtudni a típusát! Felteszem a képet róla, de én nem tudtam felnagyítani azt a rész hogy mi van ráírva, hátha valakinek meg van? Most meg nincs 12V a T-conon!

File csatolás: 

0

vadmalacka
vadmalacka picture
*

Mondom az egy O betű és 2,5A--es

0

Sponsored links