You are here

Lg 42LM620s 3-at villog

11 posts / 0 new
Last post
Mocispisti
Mocispisti picture

Halitok. Ez a szerencsétlen tv 3 mat villog a led és ennyi. Előtte működött nálam is de tulaj úgy hozta hogy becsíkozódott. Járattam és elment minden. A tápot próbálja indítani párszor rámérek minden feszültség rendben majd lekapcsolja magárt. Háttérledek biztos jók leteszteltem. Alaplapon 5v 1.5v szerintem jók indítgatás alatt.  Slc sda 3.3v de nincs szkópon semmi mozgás. Talán a 24c16 halt meg?
köszi pisti

Ez a cím kevés lesz!
Kalex

Comments
zoltan35
zoltan35 picture
*

Szia!
Én a csíkozódás okán lehúznám a t-con panelt. (más ötletem így távolból nincs)
Üdv, Z.

0

Mocispisti
Mocispisti picture

ja lehúztam. Úgy próbálom. Neten írják ledek de bazz kimértem jók de el sem indítja mert 50v táp megjön onnan kéne 67v ot csinálni neki de nem indítja a pwm ict se. 

0

ityvity
ityvity picture
*

Szia .Háttér ellenőrzés olyan gyors folyamat , hogy azt be nem méred , hogy indul vagy nem , de van olyan is mikor rossz csíkkal is , ha nem szakad meg ,megy a háttér  Nemrég  egy 32-es Lg háttér volt hogy foltosan ment , de volt mikor be sem kapcsolt , szétszedve hibás volt ledeknek a fele . 

1

Mocispisti
Mocispisti picture

ez bekapcsolt szép képe is volt de 1 óra múlva jött elő ez a hiba, persze attól még lehet led

0

zoltan35
zoltan35 picture
*

Szia!
"persze attól még lehet led" NEM, nem lehet. Led hibától függetlenül be kell kapcsolnia. (ugye wifi/bt modult is lehúztad?)
Üdv, Z.

0

Mocispisti
Mocispisti picture

Itt van olyan? Power on ha fixre kötöm minden táp megvan kivéve 67v mert az 50v alapjáraton. De valamiért 3 mat villog és hiába indítgat nem megy. A led csatin 6 érintkező plusz táp erre külön adtam 60v ot minden sor egyforma áramot vesz fel tápról. Azér zárnám ki ledeket.

File csatolás: 

0

Hjoco
Hjoco picture

Szia!

Ismerős ez a main a képen.
Ezek eddig mindig BGA leválás miatt csinálták pontosan ezt a hibát...

Sok időt spórolsz meg ha jól felmelegíted a procit és környékét ( ha nincs hőlégfúvó akkor elég a hajszárító) levett hűtőbordával. 70-80 fokra melegítve már többnyire elindul, sokszor még a kép is megjavul amíg ki nem hűl.
Néha a kihűlés után is jó marad pár hétig - esetleg néhány hónapig.

Hibakeresésnek mindenképpen jó, rendes javítás a reball lenne - de ez még sosem jött össze. Talán a pad -ek válnak le és azért nem jó a reball.

1

Mocispisti
Mocispisti picture

Sajnos igaz. Bga-t meleglevegőztem folyasztószerrel 4 percig 250fokon és utána beindult a tv. Szal nem tápos ez hanem mainbordos. Köszi.

1

Mocispisti
Mocispisti picture

24c16 kiolvastam lementettem. Újraírtam de semmi.

0

Mocispisti
Mocispisti picture

Lg azt írja 3 villogás az táp csere, igaz azon van mikrovezérlő és a led driver is. Hát nemtudom.

0

Sponsored links