You are here

LG 50ps8000 piros pöttyök megoldva

32 posts / 0 new
Last post
bubuc17

Sziasztok
Vettem magamnak egy z-sus hibás 50ps8000 res plazma tv-t.
Kicseréltem 2db zárlatos fetet és meghajtását és el is indult a tv.
De sajnos piros zizikes pöttyös a kép. Ami furcsa hogy fényerőre nem változik csak a fehér tónusra szaporodik a piros.
VSS feszültséget feltekertem 203v ig így javult a helyzet de csak keveset.
Mi okozhatja ezt?
Kisebb elkókat az y-sus és z-sus on mind kicseréltem a hiba változatlan.
már vagy 1 hónapja vacakolok vele és tanácstalan vagyok mitől lehet ez..

Comments
bubuc17

Sziasztok
Egy ismerősöm adott egy helyettesítő optót de sajnos még sem jó a gyári helyett.
Tud valaki esetleg ajánlani valami HQ ban kapható helyettesítőt?
181v és 841 van ráírva.
Segítséget előre is köszönöm

0

Vote up!

You voted ‘up’

kocici
kocici's picture

Szevasz.(tok)
841, és annak megfelelő is van itthon...Már csak az a kérdés, hogy juttassam el?
Üdv:kocici

0

Vote up!

You voted ‘up’

bubuc17

Jó estét
Találtam hq nál ps2561AL-1et ami adatlap alapján jónak festett+ lecseréltem zener diódát, 2 ellenállást + még átforrasztottam az egész fokozatot.
Ma kétszer teszteltem és úgy fest megjavult ez a hiba is.
De még azért tesztelem pár napig
Köszönöm a segìtcséget.

0

Vote up!

You voted ‘up’

bubuc17

Most volt kis időm saját munkára is..
Szkópom tönkrement így egy régi 10MHz RFT vel próbálkoztam.
Fentről lefele elkezdtem a gate lábakat méregetni, persze közbe ki be kapcsolgatva a tv-t a túlmelegedés miatt.
Miközben az alsó 50nf25 ös fetet méregettem az opto körül azt vettem észre hogy nem kell kikapcsolni a borda hideg.
Egyszer csak tönkre ment a hiba (:
Jelenleg is a tv-t nézem a borda kb 60fok körül üzemel.
De persze nem merem így összerakni és használni mert ha visszajön a radiátor üzemmód kitudja mit visz el....

File csatolás: 

0

Vote up!

You voted ‘up’

kocici
kocici's picture

Szevasz.(tok)
Csak azért, hogy rosszmájú legyek, ....cseréld ki azt az optót sürgősen, és állítsd be a a megbeszélt feszültségeket., és talán lesz még "hidegebb" is akkor

És hogy nekem még ez se legyen elég, a topikod címét egészítsd ki a /MEGOLDVA/ felirattal.
Üdv:kocici

0

Vote up!

You voted ‘up’

bubuc17

Üdvözlet
Sajnos még sincs megoldva.
Az van amire számítottam is. Visszanéztem a tv-hez, bekapcsoltam és ismét vissza jött a kemény hangja a panelnek és melegszik.
Rá is mértem az 50nf25 re és az eredmény a képen látható. Az optó dióda és tranzisztor oldalán is ugyan ezt látni.
Optót mindenképp cserélni fogom de a hiba sajna fölötte lesz valami ):
Ilyen meghajtás mellet nem csodálom hogy izzad a fet.(:

0

Vote up!

You voted ‘up’

kocici
kocici's picture

Szevasz.(tok)
Akkor keresgélés szépen sorban.
Üdv:kocici

0

Vote up!

You voted ‘up’

bubuc17

A Z-sus panelra megrendeltem a 3db gyári fetet addig kicsit szüneteltettem a dolgot.
Be is raktam őket találtam még egy szakadt R209 est ezek után tökéletesen elindult a panel. Eltűnt a vörösödés is. Csak sajnos maradt még egy olyan hiba hogy a 3db fetből az alsó kettő 30mp alatt leolvad szinte a bordáról, így gyorsan ki is kapcsoltam. Hibát már nem találok ezen a szakaszon és úgy vélem a fetek meghajtásában lehet még valami kis apróság, amit nem találok. Mi okozhatja ezt a melegedést? Bármi infó kell még írom vagy méregetek.

File csatolás: 

0

Vote up!

You voted ‘up’

kocici
kocici's picture

Szevasz.(tok)
Van ott még egy "bivaj" dióda a D417.... nézd meg azt is "független állapotban" a többin estig elrágódok. Megpróbálom a rajzát összeszedni, vagy lehet, hogy itt a tanyán valakinek lesz közben ötlete, és akkor azt is le kell ellenőrizned.
Üdv:kocici

0

Vote up!

You voted ‘up’

bubuc17

Jóreggelt
Persze mértem mind 2 Nagy diódát.
Zárlatot nem találtam ezen a részen.
És mivel a kis trimerre szépen reagál a fokozat így mondhatni "minden" működik is.
Valóban egy rajz kincs lenne, vagy hogy mit kéne mérnem a fetek gate lábán.
Arra gondolok hogy vagy torz jelet kapnak vagy alacsony fezültségest és ettől forrósodnak.

0

Vote up!

You voted ‘up’

stevepapa

Szia!

Az Y sus-n jók a tápok és a feszek?

Üdv Stevepapa

0

Vote up!

You voted ‘up’

kocici
kocici's picture

Szevasz.(tok)

Steve-papának.

A y-sus teljesen korrekt, üzemi langyos, és ha a Z nem csinálná a cirkuszt rend is lenne.A tápon a feszültségek jól vannak beállítva.
Az alap hiba is az Z-n volt amiért nem indúlt, volt pár szétégett alkatrész, és fet-hiba.Ezek cserélve lettek.
Nem lesz egyszerű rajz nélkül. Egy biztos a Z-n keresendő szerintem, de minden vélemény jól jön.
Üdv:kocici

0

Vote up!

You voted ‘up’

stevepapa

Szia!

Nem elképzelhető, hogy a rétegek közt van átvezetés ? Ha mint írod szétégtek a fetek .

Üdv Stevepapa

0

Vote up!

You voted ‘up’

kocici
kocici's picture

Szevasz.(tok)
Hűtübordán van, és láttam a fotót ami a kiforrasztás után i képet mutatta, és telyesen egészséges a nyák.
Engem tegnap előtt egy samsung szórakoztatott, pöttyös hibával, és ott a dc-dc smps nél volt egy ellenállat gond. csere után egyből beállítható volt a Z.

Itt is ugyan az a jelenség, ha a jelenleg agyonmelegedő fet-eket kikapcsoljuk a dologból egyből látszik, hogy sorritkulás, és pöttyösödés van. viszont ha rendesen bekapcsolja a feteket, azonnal tökéletes a kép, de piszkosul felmelegszik a 3 fet-ből 2 a Z-n Igy távirányítva, hogy nem látom a rajzát nem sokat tudtam mondani bubucnak, mert nem tiszta, hogy miért nincs dc-dc szabályzása, de remélhetőleg csak sikerűl megoldani... Több elgondolás, több tapasztalat, nagyobb esély, ezért kell minden véleményre figyelni, és kérni mások véleményét.

Üdv:kocici

0

Vote up!

You voted ‘up’

stevepapa

Szia!

Egy kép jó lenne róla. A fetek miről kapják a vezérlést ?

Üdv Stevepapa

0

Vote up!

You voted ‘up’

kocici
kocici's picture

Szevasz.(tok)
Pici türelmet kérek, nálam van egy halom fotó a dologról ...pár perc és teszek ide belőle.

Az alsó és a középső piszkosúl melegszik.

Üdv:kocici

File csatolás: 

0

Vote up!

You voted ‘up’

stevepapa

A hűtetlenek melegednek ? Nem tudni innen, hogy az optónak mi a feladata de én cserélném.

Üdv Stevepapa

0

Vote up!

You voted ‘up’

kocici
kocici's picture

Szevasz.(tok)
Csak azért hűtetlenek, mert levette a hűtőbordát, a fotó kedvéért, hogy látható legyen. Igen az alsó 2 melegszik, miközben a felső /aminek több köze van a középsőhöz normális.
Akkor ma optó csere lesz, mert már nekem is gyanús volt, bár hidegen méretve jónak tűnik.
Üdv:kocici

0

Vote up!

You voted ‘up’

bubuc17

Üdvözlet
Köszönöm a segítséget.
Égés nem volt, csak zárlatos fetek és szakadt ellenállások.
Ha jól néztem akkor 2oldalas a nyák és sérülés nem látható.

0

Vote up!

You voted ‘up’

kocici
kocici's picture

Szevasz.(tok)
Bubuc az optót tényleg érdemes lenne kicserélni. Nem egy nagy durranás.
Üdv:kocici

0

Vote up!

You voted ‘up’

bubuc17

Csere valóban nem lenne nagy gond De mire megérkezik + csak erre kifizetni a postát..
Jobb lenne valahogy biztosra kimérni. Dióda tesztelővel nézve jónak mutatta magát.

0

Vote up!

You voted ‘up’

stevepapa

Szia!

Alapvetően lehet, hogy működik. Viszont nem mindegy, hogy adott jelre mennyire nyit, zár.

Üdv Stevepapa

0

Vote up!

You voted ‘up’

kocici
kocici's picture

Szevasz.(tok)
Adjad gyorsan a panel számát.

Már nem kell az egyik képen megtaláltam.

Üdv:kocici

0

Vote up!

You voted ‘up’

bubuc17

Hazaérek meg is nézem szkóppal hogy mit is látni a gate lábakon. + Kiszedem a középső 20nf20 ast hogy akkor is melegszik e az 50nf25 ös.

0

Vote up!

You voted ‘up’

stevepapa

Szia!

A VS-t visszaállítanám, a feszültség pontossága lényeges. Inkább 1-2 volttal kisebb legyen. A kijelző öregedése, és a kontrol board is okozhat ilyen jelenséget.

Üdv Stevepapa

0

Vote up!

You voted ‘up’

bubuc17

Csak tesztelésig tekertem a felső határa.
Próbáltam egy olyat hogy az y és z panel vss feszültségét külön változtattam egy nagy sorosan kapcsolt potméterrel. Tapasztalat az volt hogy 180v on totál vöröses és 200v körül mér nézhető. Ami furcsa hogy mind 2 panel vss csökkentésére vörös ziziékesedéssel reagál. de az y-sus picit jobban.
Mit és hogy ellenőrizzek még?

0

Vote up!

You voted ‘up’

stevepapa

Szia!

Egyéb tápokat ellenőrizted ? Szkóppal le kellene ellenőrizni a Z panel jeleit. Találsz tréning anyagot hozzá, ha nem is pont ez a típust de lehet használni.

Üdv Stevepapa

0

Vote up!

You voted ‘up’

bubuc17

Ellenőriztem a tápokat.
A Va és a Vss is stabil.
Lehet hogy a Z panelon lesz még valami apróság.
Tud abban segíteni hogy mit kéne szkoppal mérnem?
Már néztem régebben a kimenetét de sajnos nem tudom hogy ha jó milyennek kéne legyen.

0

Vote up!

You voted ‘up’

stevepapa

Szia

Ezért emlegettem a tréning manualt , itt a tanyán is találsz. Lehet, hogy a hálón pont ez a típus is fent van. Ezeken általában a jelalakok, és azok mérőpontjai is fel vannak tüntetve.

Üdv Stevepapa

0

Vote up!

You voted ‘up’

Vigh Tibor

Üdv!
A kijelző öregedése is okozhat ilyet. De azért a Vsetup és set down jeleket az sm-nek megfelelően beállítanám, valamint a z-sus jelalakját is érdemes lenne megnézni szkoppal.

0

Vote up!

You voted ‘up’

bubuc17

Állítgatásokon már túl vagyok.
Végig néztem az LG trénig pdf eket de z-sus on mire van a kis trimer ez nem tudom ,kimenetéről pedig nem találtam sajnos képet.
Ugyan olyan feteket nem tudtam beszerezni mint amik voltak lehet ez okozza a gondot.
Megpróbálok keresni más helyettesítést hátha változik valami.

0

Vote up!

You voted ‘up’

More similar content