You are here

LG 55LS641S LED TV 2/3 képe halvány

11 posts / 0 new
Last post
makittib
makittib picture

Sziasztok! 
A TV háttérvilágításánál a LED csík (84db LED) felől megfelelőnek (kb 1/3-a) gondolom fényerőt, a közepe és másik felére alig jut el fény. (Amatőr módon a fényterelő plexi megfordításra sokkal rosszabb lett.)
Háttérvilágításnál a plexi jellegű fényterelő mintha nem tudná "átvinni" a fényt, talán a sok üzemóra miatt. 
A LED csíkon semmi azonosítót nem találtam.
Valakinek lenne bármi ötlete szívesen fogadom, előre is köszönöm, makittib.

Comments
mosomedve
mosomedve picture

Nem jártak benne előtted valakik? Egyébként az utolsó képen látható azonosító az Alin megvan! De szerintem nem LED probléma lesz. A képen mindegyik világít jó fényerővel. A megfordítás mit takar?

0

makittib
makittib picture

Mosomedve, nem valószínű hogy más javíthatta. Emag-on találtam LED-et. A diffurzort kíváncsiság kedvéért a világítottat a nem világítottra (bal-jobb oldal) fordítottam meg. Diffúzor feletti 2 fényterelő LED felől picit megsárgulva.

0

mosomedve
mosomedve picture

Akkor ezek szerint LED csíkot cseréltél benne? A diffuzorok sorrendjét nem cserélted fel? (Esetleg megfordítva) A vastag plexit is jól raktad vissza? (Nem a bal és jobb oldal felcserélésére gondolok). A vastag plexi egyik oldala durvított vagy tele van apró pici mélyedésekkel. Az megy a tepsi felőli oldalra. Akkor szokott ilyen jellegű fény homogenitási probléma lenne, amikor nem jól vannak visszarakva a fóliák.
László

1

makittib
makittib picture

Mosomedve, csak szeretnék LED csíkot cserélni, mert elvileg rengeted üzemórája van (LED-eken és csíkon káván is látható és a LED-ek felől megsárgulva a fólia - érdekes itt a fényesebb). Hátha csak legyengült LED-ek miatt nem tudja átvilágítani. Nagyon figyeltem a sorrendre és az épségre.Köszönöm a figyelendők leírását.
makittib

0

mosomedve
mosomedve picture

Vedd le a plexi előtti fóliákat és úgy nézd meg a fény terülését. Aztán egyenként tedd vissza a fóliákat és minden egyes feltétel után vagy működés közben ellenőrizd a megvilágítást. Ha jól sejtem, akkor a LED csere nem fog megoldást hozni.
László

0

makittib
makittib picture

mosomedve, oldalvillágítás miatt a plexi alatti LED csík hűtőborda miatt kismértékben deformálódott a plexi a több évnyi nagy hő miatt. Hiába lett megfordítva a plexi (közben észrevéve a másik oldal élén lévő visszatükröző síkot ami át lett ragasztva), így kb, 2/3-a lett jó. Azért mindenkinek köszönöm a segítséget, makittib. 

0

makittib
makittib picture

Köszönöm a tippet leghamarabb csak hétfőn tudok vele foglalkozni.
makittib

0

balage
balage picture

Helló! A diffúzor plexi LED-ekkel ellentétes oldala nem fényáteresztő, hanem fényvisszaverő szokott lenni. Amúgy olyan mintha valaki lemosta volna. Amivel a diffúzor be is fejezte a földi pályafutását. Főleg ha a polarizátor felület is ezen van.

0

SzBálint
SzBálint picture
****

szia: a ledes képen levő számokkal nem azonosítható?
Rajzod van hozzá?

Bálint

0

mosomedve
mosomedve picture

Milyen rajzra gondolsz?

0

Sponsored links