You are here

LG LH-CX246Y dvd/vcr combi receiver tápegység terhelt állapotban nem indul, kattog

8 posts / 0 new
Last post
bandita
bandita picture

Sziasztok,

Elkezdtem javítani, sok időm el ment vele, de sajnos a táp 36V-os része nem indul el ha be van építve. Üresen szépen indul be is áll a feszültség. Műterheléssel nem próbáltam, a végfok oldalt külső tápról meghajtva nem volt nagy áramfelvétel. Eredetileg szakadt/nyúlott/zárlatos/ volt néhány ellenállás a visszacsatoló körben. Minden kimérve(azthiszem) Fontosabb elkók is cserélve. optó is. 3 dióda, táp ic, referencia szabályozó ic, táptrafó maradt. Beépítve a helyére csak ciklikusan kattog. Keresek komplett donor készüléket működő táppal, tápegységet, táptrafót vagy további ötleteket. Már nagyon idegesít.
Köszönöm üdv
András

Comments
bandita
bandita picture

Uraim, azt hiszem meg is érkeztünk, a nagypanelen lévő két db sta505 digitális végfok-ic maj' le ugrik örömében egy rendes tápfesztől olyan zárlatosak. nem akartam kiszerelni a nagy panelt a gépből, és a csatlakozóba dugdostam a táp vezetékeit úgy vizsgáltam meg...ezek szerint f.szán érintkezett és átvert a rohadék. A folyamat a következő lehetett: a visszacsatoló körben lévő ellenállások megszakadtak, a táp megszaladt és a két sta-t a halálba taszajtotta. túrkálták már előttem, és az volt az infó, hogy a tápegység hibás. Végül is az is hibás volt...Ezért érdemes hamarabb körülnézni mint mindent elhinni. Igen sajnos elég sok volt a barmolás, de nagyon szar minőségű a panel. Azért átforrasztottam. A két sta beszerzéséig köszönöm a segítségeteket, úgy néz ki megoldódott. Jó egészséget és jó munkát kívánok! üdv András! 

0

sandorverten
sandorverten picture

Hali!
Remélem sikerülni fog,bár lesz még ott probléma,szerintem.Csak óvatosan az újakkal.
Üdv.

1

bandita
bandita picture

Jóreggelt,
Jól látod nem a kedvencem az egység. vannak elégve ellenállások meg minden más. de szerencsére a végfokban félvezető nincs ezeken kívül. Megnéznél esetleg még valamit amirőleddig nem volt szó?
Köszönöm! Majd beszámolok! üdv!

0

SzBálint
SzBálint picture
****

szia: még rajz is van róla

https://elektrotanya.com/showresult?what=LG%20LH-CX246Y&kategoria=&kat2=all

A táp IC-n ellenőrizted a feszültségeket, cserélted a  8 db 100kOhmos ellenállást?

Bálint

0

sandorverten
sandorverten picture

Szia!
Ezt már nem tudtam kihagyni.A képeken rengeteg forr.hibát látok.Át kellene forrasztani az egész panelt és az elkókat a primer oldalon cserélni.Diódákat zenert átmérni.De szerintem elkók lesznek.
Üdv:Sándor

2

SzBálint
SzBálint picture
****

szia: a képeket megnézve tényleg rondák a forrasztások

Bálint

1

SzBálint
SzBálint picture
****

szia: a táp IC  (IC101)3. lábán 18V feletti feszültség kell legyen, stabilan,  ugyanúgy, mint az  IC 104 3. lábán
A C119-et is cseréld, csakúgy, mint a 8 db 100 kOhmos ellenállásokat, utána tisztul a kép
A két optocsatolót tesztelted?

Rajz van a Tanyán

Bálint

1