You are here

LG LV4987

28 posts / 0 new
Last post
pihe
pihe picture
*****

Sziasztok!

Tudna nekem valaki segíteni abban, hogy milyen trükkel tudnék belemászni a videóm szervízmenüjébe? A másolásvédelmet szeretném benne kikapcsolni hogy tudjak digitalizálni eredeti VHS-t, és ahhoz kellene. Köszi!

Comments
city217
city217 picture

Sziasztok.
Bocs hogy itt kérdezem. Csak annyit kérdeznék, hogy lehet a SINI-be beregizni? Eddig csak annyit találtam hogy cégeknek lehet.
Végül is a videóban a TDA9605-ös IC a halott, és ott féláron tudnék venni. 3000ft körül. Vagy esetleg elfekvőben volna valakinek?
Előre is köszi!
Üdv.

0

gyuri50
gyuri50 picture

Szia city217!
Nem kell regelni. Bemész simán megveszed (3,5).
Előte telefonálj ha messze laksz mert lehet, hogy a központba van, másnapra
behozák.
http://shop.euras.com/artikelsuche.php?suchbg=TDA9605&login=786870&herst...
Üdv. Gyuri

0

city217
city217 picture

Szia Gyuri.
Kösz a linket, már néztem és tudtam a dologról. Sajnos messze lakom és postán akartam elintézni. A HQ-nál megtudnám oldani, de ott 5700ft +posta. Na majd megoldom valahogy. Azért nagyon köszi.
Üdv.

0

gyuri50
gyuri50 picture

Szia city217!
Nincs mit.
Üdv. Gyuri

0

exGelkás
exGelkás picture
*

Szervusz Raven!
Azért először nézd meg a tápot!
Minden mást, csak utána.
Néhányan javallották már!:-)
Üdv:
exGelkás

0

tibibalogh520
tibibalogh520 picture
***

Szia exGelkás!

Raven???
Ő már nincs itt. :o

Hogy Én mindig csak kötekedek... :D

Üdv Tibi.

0

exGelkás
exGelkás picture
*

Szervusz Tibi!
Nem kötekedsz, csak helyettünk is figyelsz! :-)
Üdv:
exGelkás

0

city217
city217 picture

Sziasztok.
Nem fontos kinevetni, de lehet megérdemlem. Szóval, sikerült a videóhoz távit szerezni, és a gyerekzárat kioldottam. De szerintem még valamit nem jól csinálok mert lejátszásnál lekapcsol, még a kijelző is elsötétül. Ez egy LV-4981 -es videó. A lock megnyomásakor villog az OFF, és lehet ilyenkor kell még valamit nyomni?
Előre is köszi.
Üdv.

0

stomi
stomi picture

Szia!
Nem kell mást nyomni.
Szerintem sz@r a tápja, kondizd át!

0

city217
city217 picture

Szia.
Gyári zsír új. Azért köszi.
Üdv.

0

tibibalogh520
tibibalogh520 picture
***

Szia city217!
Azért Én rámérnék a tápra...
Üdv Tibi.

0

city217
city217 picture

A lényeg, ha gyors lejátszásba kapcsolom akkor van kép csak nem élvezhető így nézni. :) Ha hangot kell neki kiadni akkor búg és kikapcsol. De annyira hogy a kijelző is elsötétül.

0

stomi
stomi picture

Szia!
Lehet, hogy kapufa a hangprocinak.
Ha nincs scart csatival összekötve a tv-vel akkor is kikapcsol?

0

city217
city217 picture

Stomi
Igazad lett sajnos. Kipróbáltam adót beprogramozni és akkor is ugyanaz, búg, kikapcs. Milyen jó hogy most vettem hozzá egy novi új távot, és néztem a hang IC 5700ft. Na ennyit már nem és, QKA. Azért még az IC környékét megnézem, de nem sok reményt fűzök hozzá.
Köszi a segítséget!
Üdv.

0

stomi
stomi picture

Szia city217!
Amíg le volt zárva nem tudhattad.
Milyen IC van benne?

0

city217
city217 picture

Szia.
Igen, és valahogy sikerült egyszer mozgatással és a megállított kép trakingelésével elnémítanom a búgást, akkor jó volt egy darabig. Lassan visszajött és a szokásos kikapcs.

0

city217
city217 picture

Szia Tibi.
Már ott vagyok. :) ...mert rájöttem hogy nincs hang csak búg, és ugyan ezt csinálja ha AV1-AV2-AV3 -ra kapcsolom. Na és akkor áramtalanít. :)
Üdv.

0

city217
city217 picture

Sziasztok!
Picit más téma amiben a segítségeteket kérném. Kaptam egy LG LV-4981 -es videót. Sajnos nincs távja és a készüléken levő gombok nyomására SAFE felirat jelenik meg a kijelzőn. Taníthatóval annyit elértem hogy lejátszik, teker, programot vált és kész. Néztem a HQ nál van hozzá bő 5e ft-ért távirányító. Érdemes megvenni, vagy más a hiba? Kód kellene neki, vagy mi a szösz?
Előre is köszi a segítséget.
Üdv!

0

tibibalogh520
tibibalogh520 picture
***

Szia city217!
Gyerekzár van rajta.
Az eredeti távján van LOCK gomb, mely feloldja (feloldaná) :doubt:
Üdv Tibi.

0

city217
city217 picture

Sziasztok!
Visszatérnék erre a csodára. Ha volna valakinek ilyen távirányítója, és szívesen kölcsönadná hogy a gyerekzárat kiiktassam a videóból, megköszönném.
Természetesen a postát állnám. Ha netán nem kell, akkor vevő lennék rá. Persze szeretek alkudni. ;)
LG4981-es videó, itt a minta:
http://www.hqelektronik.hu/info/hu/rem2210.html

0

sunnymsc
sunnymsc picture

Valóban, a másolás elleni védelem a videószalagon van. Ez a védelem úgy működik, hogy a videójelbe a 5-16 sorokban változó intenzítású jelsorozatot vesznek fel. A lejátszás során ez a videójel sorozat teszi lehetetlenné a másolát. Az új rendszerű videó erősítő IC-k, mint ahogyan az AGC rendszer a tuner fokozatnál, kapuzott videójel erősítő fokozatot használ, azaz a videójel erősítő erősítése folyamatosan változik, amit a képben szinkronhibát, szinhibát, stb. eredményez.
Két lehetséges megoldás van. 1. Veszel egy olyan kütyüt, amit a két készülék közé kapcsolva kikapuzza a zavaró jeleket és csak az aktiv videójelet engedi tovább. 2. Az adott esetben az LA71750 IC videó AVG kondiját megkeresed. Ezen a feszültség változás jól követhető a zavarójel változásának függvényében. Erre a lábra egy potméteres feszültségosztót alkalmazva, kívülről rákényszerítesz egy 1-2,5V közötii fszültséget. A szintet beállítod úgy hogy a kimeneti videójel szintje megegyezzen a bejövő videójel szinttel. Mivel mostmár nem a bejövő videójel nagysága határozza meg az AVDG szintjét, igy a kimeneti videójel szintje is állandó marad. Természetesen a másolásvégelem is átkerül a felvételre. Ezt az eljárást már több típusú videón is sikerrel alkalmaztam.
Rumcájsz

0

glass
glass picture

Köszi!
hi! glass!

0

stomi
stomi picture

Szia!
Nem jó a megközelítésed.
A másolásvédelem nem a gépben, hanem a szalagon van. Ilyesmi nincs a szervizmenükben. A másolásvédelem a felvevő gépet hülyíti meg, lejátszáskor nem látod. Mi történik, ha digitalizálni próbálod?

0

Raven
Raven picture

Szia!

Az tény, hogy a szalagon van a másolásvédelem, de a videóban van az ami detektálja és másolásnál zavarja a jelet. Ha lenne ősrégi szimpla-fejes videóm, az totál érzéketlen lenne rá, de "sajnos" ilyen új 6 fejesem van. Másoktól tudom, hogy a szervízmenübe belemászva a macrovision-t kell kikapcsolni és akkor nem zavarja a jelet. Csak ahhoz kellene az a kód, amit bepötyögve a távirányítóval, be tudok lépni abba menübe. És innen erednek a gondjaim, mert azt nem tudom...

0

stomi
stomi picture

Szia!
Van itt egy cikk, olvasd el és megérted, hogy hiába kapcsolsz ki bármit is a lejátszón.(egyébként nem tudom, hogy kell belépni a szervizmenüjébe):
http://www.geocities.com/spacemaniacs/WAREZ/ANALOG/CPKILL/cpkill.html

0

Raven
Raven picture

Azért köszi szépen a segítséget! További szépnapot!

0

stomi
stomi picture

Van itt az oldalon egy hasonló rajz, hátha valami okosság van benne:
Üsd be a keresőbe, hogy LG LV4981

0

Sponsored links