You are here

LG M1921 TV-MONITOR távvezérlő nem normális működés

11 posts / 0 new
Last post
mukso70
mukso70 picture

Sziasztok! A címben szereplő kis készülékkel szenvedek,táphiba és a mainboard javítása után produkál egy érdekes jelenséget. Eredeti táv helyett egy silvercrest univerzálissal indítva akár 5m-ről bekapcsolható. Azonban semmi másra nem reagál,csak ha közvetlenül a tv orra alá dugom a távpiszkát. Akkor minden ok. Az idő múlásával a vételi távolság folyamatosan növekszik, majd teljesen rendben lesz. Szkóppal néztem a vevő kimenetét mikor nem működik, nincs változás sem. Kínomban előkerestem egy eredeti LG távot(dvd,ami átkapcsolható tv-re) és ezzel rendesen működik, nincs "bemelegedési idő" sem,de csak addig, amíg a vevő nincs a helyén. Amint elé kerül az a tejszínű müanyag, ami az előlapban van, megáll az élet,1m alá csökkenik a vételi távolság, ami az idő múlásával sem növekszik. Látott valaki ilyen lökött hibát? Vagy lehet hogy semmi baja sincs,csak az eredeti táv eltérhet ezektől? Mi lehet a különbség, mit alkottak már megint az LG-nél? Köszi, sziasztok?

Comments
SzBálint
SzBálint picture
****

üdv: az infra vevők 880 nm és 1100 nm hullámhossz közötti érzékenységre készülnek, elég éles Gauss-görbe szerinti max. érzékenységgel. Lehet hogy az adó és a vevő max. érzékenységének hullámhossza jelentősen eltér.
A másik hibalehetőség, hogy a hordozófreki jelentősen eltér a proci által kívánttól.
Nekem egy függönymozgató elektronikánál volt hasonló problémám.
Milyen világítás van a szobában, nem zavarhat be e.takarékos fénycső?

Bálint

0

mukso70
mukso70 picture

Szia! Üdvözlök mindenkit! Megoldódott a gond, vettem egy philips előre programozott távkapit, ezzel semmi rendellenességet nem produkál. Mindenesetre érdekes. A másik (silvercrest) táv, minden más készülékkel jól működik,kivéve ezt a tv-t. Üdv!

0

Hjoco
Hjoco picture

Szia!
Találkoztam ilyen hibával egy névtelen (ELIN vagy valami hasonló) LCD-nél, próbából beletettem egy bontott asztali DVD infravevőjét és azzal tökéletesen működik. Az új infrával nem változik az érzékenysége, és a falról visszavert jellel is kapcsol. A bekötését ki lehet találni, mert a vevő mellett mindig van egy elko a tápon így adott a táp és a test. A maradék meg a kimenet. És az összes 5V-os (vagy 3.3 de az igen ritka).

0

mukso70
mukso70 picture

Sziasztok! Már túl vagyok a cserén, az új vevővel is ezt produkálta. Na ezért nem értem. Valahonnan kérek kölcsön egy eredeti távpiszkát ,még azzal is szeretném megnézni. Köszi!

0

szoke
szoke picture

Szia.
Az érzékelő 5voltja stabil? (már ha öt volt kell oda)
Ilyen hibával már találkoztam, nekem a megoldás az volt, hogy a vevőben van egy 4,7 vagy 10mikmrós kondi ami elmászott, attól vette gyengén a jelet.

Üdv: Szőke

0

mukso70
mukso70 picture

Szia! 3,3V,stabilan ott van. Majd este előszedem,még van egy sorkimenő cserém addig. Üdv!

0

SzBálint
SzBálint picture
****

szia: sosem értettem, miért kell monitorhoz táv.

Bálint

0

Attee
Attee picture
*

Üdv!

Ez Monitor ÉS TV. A TV részéhez nem árt :)
Mondhatnánk úgyis, hogy LCD TV, normális felbontású VGA és/vagy DVI bemenettel, PC audio bemenettel ellátva. Vagy LCD monitor TV tunerrel ellátva. De ez így bonylult :)

0

Buhera01
Buhera01 picture
*****

Szia!
Nem lehet, hogy gyengélkedik már az elem a távpiszkában? Vagy a benne lévő kondi?
Üdv: Laci

0

mukso70
mukso70 picture

Szia! Mindkét táv tökéletesen működik ha nem erről a tv-ről van szó. A vevővel lesz bibi, bontottam pár ilyet,még beleteszek egy másikat,hátha bejön. Mikor nem érzi a távot, a kimenete meg sem mozdul,fenn van 3,3V-on. Az is idegesítő ,hogy az LG távval nincs érzékenység probléma,de mint írtam, nem szereti a vevő előtti müanyagot. A másik távval meg semmi gond a műanyaggal,de azzal meg változik az érzékenység,bekapcs után 10 perc körül kell neki,hogy megfelelő távolságról észrevegye. Szia!

0

Sponsored links