You are here

LG MC049A Újra

8 posts / 0 new
Last post
irkax
irkax picture

Sziasztok!

Már egyszer volt témám ez az LG gépezet. A hiba kezdete a zárlatos sortranyó volt. Mivel nem kaptam bele D2689-et így helyettesítettem C5857-el illetve cseréltem a kollektor körben lévő tárcsakondit is. Első indításnál elég furcsán indult és furcsa hangot hallatott majd leállt és azóta az istennek se indul. Most olyat produkál hogy elindítom és amikor megjön a sorimpulzus akkor rögtön leállítja magát stby-ba de vissza is kapcsol azonnal. ABN védelmi kör alkatrészeit gyárilag kihagyták belőle csak a Q804,Q403 stb alkatrészek vannak a lapon. Így még arra se tudom fogni hogy azonnal védelembe húzza, pedig a jelenség ugyanolyan. Mert lehúzza alacsony szintre a power/abn ágat. De csak akkor ha beteszem a sortranyót, ha nincs benne a sortranyó akkor vígan működik van sormeghajtás normál jelalakkal adás hang stb... Sortáp 120v és még erre se tudom fogni a védelem aktiválódását mivel ha nincs benne sortranyó akkor is ugyan ennyi és mégis üzemel. Mi lehet ennek a dögnek a hibája? Találkozott már valaki ilyennel? Aki tud kérem segítsen mert én már kifogytam az ötletekből :S

Üdv:Irkax

Comments
lapatnet
lapatnet picture
*

Üdvözlet !

A típus RZ21FB5x? Kössél be a kollektorkörbe egy 40W-os izzót a sorkimenő helyett. Ha úgy elindűl akkor nézd át a sorkimenő szekundereit nincs e zárlat, ha nincs zárlat akkor szerintem sorkimenő hiba. Az szokot furcsa sercegő hangot adni.

0

Kcsaba
Kcsaba picture

Hi!

Sorkimenő? Esetleg egy lámpával helyettesíteni?

0

irkax
irkax picture

Sziasztok!

Na ezen még első körben túl voltam és nem volt változás :( Ugyanúgy leteszi alacsony szintre az abn vonalat valami. Sorkimenőt teszterrel mérve jónak tűnik de attól még lehet hibás, csak égővel se változik sajnos a dolog. Nem sercegő hangot adott hanem olyat mint amikor megvan repedve a ferrit és kattog. Valahol kell lenni nekem itthon egy ilyen sorkimenőnek megkeresem és belepróbálom mert már más megoldást én se látok.

0

Kcsaba
Kcsaba picture

Üdv!

Akkor lenne pár tippem. A sorkimenőről egyesével leválasztani a fogyasztókat pl hogy kiforrasztod az alkatrészeket.
Bár lehet a táp nem tökéletes, mert az izzót el kellene bírnia.

0

lapatnet
lapatnet picture
*

Üdvözlet !

Ha az izzóval is csinálja a leállást akkor lehet, hogy a tápegység áramkorlátozó ellenállása nyúlt meg esetleg az eltérítés áramkörében van valami probléma példáúl valamelyik kondenzátor. Mi a gép típuszáma mert akkor lehet, hogy léennének ötletei. ( A chasis számokra már nem emlékszem de régen dolgoztam a márkaszervízben és esetleg típus alapján beugrik valami.)

0

irkax
irkax picture

Sziasztok!

Valóban igazatok volt a sorkimenővel kapcsolatban :D Van javításon nálam egy másik LG és átcseréltem benne a sorkimenőt, lőn világosság :D Elindult a sorvégfok és működik a masina. De én régen próbáltam izzóval akkor nem világított most meg mi előtt beleforrasztottam a sorkimenőt rápróbáltam és hibátlanul volt meghajtás és az izzó is világított, jó nem tagadom azóta sok mindent kicseréltem a tápban is meg a sorvégben is. Most már csak egy trafó lenne szükségem :D De ahogy látom ritka mint a fehérholló :D BSC28-N2355 . Ha valakinek lenne elfekvőben vevő lennék rá :D

Üdv:Irkax

0

irkax
irkax picture

http://www.hqelektronik.hu/info/hu/tr0478_1.html
Hűha volna egy horror áron :O :D

0