You are here

LG RZ27LZ50 LCD tv , a kép függöleges konturjai vizszintes irányban instabilak!

5 posts / 0 new
Last post
dddemeter
dddemeter picture

Üdvözletem a Mestereknek!.Nos adott a fent emlitett lcd tv,"rákényszerültem "ennek a javitására is, gondolván hogy valamikor el kell kezdeni ezt is :-) . Nincs kép hang van tünetekkel hozta a tulajdonosa,szétszedtem a kijelzöt és a csöveket leteszteltem egyenként de nem találtam hibásat igy összeraktam , Az inverter panelon találtam egy szakadt szekunderü inverter trafot (4006A) , ezt kicserélve lett háttérvilágitás és kép is ,de a kép minösége nem kielégitö.Minden funkcioja müködik de a kép függöleges konturjai instabilak vizszintesen. Ugyanez a probléma jelentkezik ha tunerröl adok be jelet , vagy ha scartrol kap jelet akkor is. Érdekes modon a menü OSD megjelenitése és abban minden almenü tökéletesen jelenitödik meg, ezek esetében nem áll fen a hibajelenség .(Remélem nem azt irjátok hogy megöltem a kijelzöt) ....készitettem pár képet és egy kis videot is a jelenségröl de nem tudom hová töltsem fel a videot....Elöre is köszönöm az esetleges segitséget, tanácsokat, üdv dddemeter.

Comments
balage
balage picture

Helló! Alaplapi kistápok 3.3v,2.5V, 1.8V,stb.. elkói szoktak ilyen hibát okozni. Leggyorsabban szkóppal lehet kideríteni melyik(ek). Általában az LDO-k környékén kell szétnézni, a kimenetükön és a bemenetükön szkóppal jól látható nagyfrekis gerjedés.

0

zoltan35
zoltan35 picture
*

Szia!
Main segédtápjait ellenőrizd és az ott található stabilizátorok kondenzátorait.
Üdv,Z.

0

dddemeter
dddemeter picture

Sziasztok ,Sikerült megtalálnom a képremegés okát, az IC505- LD1086DT18 JELÜ 1.8 voltos stabilizátor kimenetén lévö C566 47 mikros kondi ki volt száradva ilyenem nem volt smd kivitelben , igy beforrasztottam helyette egy hagyományosat rövid lábakkal.Sajnos viszont hogyha kikapcsolom a hálozatrol vagy ha elveszik az áramot több mint egy percig akkor nem maradnak meg a beprogramozott csatornák....mi okozhat ilyesmit ?Ez volt az elsö "laposam " ugyhogy ezt is vegyétek figyelembe....üdv dddemeter!

0

dddemeter
dddemeter picture

Sziasztok, Nagyon szépen köszönöm mindkettötöknek a gyors reagálást,akkor elindulok kondivadászatra , majd jelentkezem a fejleményekkel, üdvözlettel dddemeter.

0