You are here

LG32LC3R LCD TV csak a kép felső részén van kép, alul csíkos.

6 posts / 0 new
Last post
71dodo71
71dodo71 picture

Sziasztok!

A fent nevezett tv-n csak felül van kép, alul csíkos. Mi okozhatja ezt a jelenséget? Egyszer már javítottam ezt a tv-t, akkor nem volt kép. T-CON panelt kellett cserélni. Létezik, hogy megint a T-CON panel ment tönkre? csatolok egy képet a jelenségről.

File attachment: 
Comments
proci gyilok
proci gyilok picture

Szia!
Ez kijelző probléma.
Sajnos volt szerencsém hozzá.
valamelyik oldalsó COF beterhel.
Üdv:

0

mosomedve
mosomedve picture

Szia!
Ez kijelző probléma. Az a COF ami a vízszintes sorokat vezérli hibás, vagy kontakthibás. Ha szétszeded a kijelzőt, akkor valamelyik szélső egységnél kell keresni a hiba okát. Óvatos nyomkodással ki lehet deríteni hogy kontakthiba vagy a felület hibás. Kitámasztással talán meg lehet oldani.
László

0

71dodo71
71dodo71 picture

Szia!

Szétszedtem a kijelzőt. Megnyomkodtam az összes szalagkábelt, és nem tűnik érintkezési hibának, mert a kép, csak a felső harmadában volt rendes. Ha kikapcsoltam, majd visszakapcsoltam, a kép teljesen szétesett. A bal felső szalagkábelt végigsimítva megint visszajött a kép, de csak a kép felső harmadában. Szóval a teljesen tökéletes képet nem sikerült elérni, bármelyik kábelhez értem hozzá. Hiába ütögettem, simogattam, nem volt teljes kép. Viszont akárhányszor kikapcsoltam, majd vissza, a kép szétesett, és csak a bal felső szalagkábel végigsimítása után jött vissza a kép, de csak a kép ernyő felső harmadában.

Ez akkor kijelző problémára utal?

Köszönettel:
Tamás

0

mosomedve
mosomedve picture

Sajnos igen! Nagy valószínűséggel a cofban levö iczakkant meg, amit nem lehet csetélni.

0

71dodo71
71dodo71 picture

Nagyon szépen köszönöm a válaszokat.

0