You are here

LG42LX6500 tv-n nincs kép 1080p-n, csak 1080i-n.

12 posts / 0 new
Last post
71dodo71
71dodo71 picture

Sziasztok!

Van egy LG42LX6500 típusú tv, ami a sajátom. Teljesen hibátlanul működött, amíg észre nem vettem rajta, hogy a HDMI-n rákötött Smart Box-on nincs kép. Azt hittem, hogy a box romlott el, de a másik tv-n működik. Ekkor jöttem rá, hogy az 1080p nem megy a tv-n, csak az 1080i. A Smart box meg 1080p-n adja a képet. Mi okozhatja ezt a hibát? A tv adásoknál is a full HD adások 1080i-ben jönnek. Találkoztatok már ilyen hibával?

Comments
mosomedve
mosomedve picture

Szia!
Két dolog is akadályozhatja, hogy az 1080p felbontás nem működik. Egyik valóban a HDMI switch, a másik pedig a processzor. Első körben valóban egy gyári visszaállítást probálnék meg. Ha ez sem segít, akkor esetleg egy szoftver frissítést probálnék ki. Ha ezek sem hoznak eredményt, akkor a processzort venném górcső alá. Ezt is elsőként egy BGA ujraforrasztással probálnám meg életre kelteni. Ha ezek egyike sem vezetne eredményre, szakszer izbe vinném és rápróbálnék egy másik digitális panelt.
László

0

Vote up!

You voted ‘up’

agressiv
agressiv picture

Üdv

Ha a több HDMI bemenetet egy külön switch IC-vel oldották meg, akkor azt gyanusítanám, nem bírja a nagy frekvenciát, bónusz, ha még feltűnően melegszik is.

0

Vote up!

You voted ‘up’

uniman
uniman picture

Hello.
Pedig ez a TV támogatja az 1080p 50/60 Hz és az 1080p 24 Hz felbontásokat is...
Persze nem ártana más Full HD jelforrást is "rákötni" a TV mindegyik HDMI bemenetére...(A "Smart Box" típusát is megadhatnád)
Talán TDA19997 IC kapcsolgatja benne a HDMI bemeneteket...de pontosítani kéne a TV típusát! ...6500-UB, -ZA, ???
Üdv.:Uniman

0

Vote up!

You voted ‘up’

71dodo71
71dodo71 picture

Sziasztok!

Az összes HDMI bemeneten kipróbáltam, és egyiken sem működik. A smart box ípus: LG ST 600. Ezzel évekig tökéletesen működött, ugyanazt a HDMI kábelt használtam 1.4-t vettem hozzá. Ezzel a kábellel a másik tv-n működik tökéletesen a smart box. A tv pontos típusa: LG42LX6500 ZD

0

Vote up!

You voted ‘up’

agressiv
agressiv picture

Ha van NVIDIA VGA-s PC-d azzal kötném össze és beállítanék 30Hz-et vagy CVT fomrátumot csökkentett kioltással, hogy azzal elbír-e.

0

Vote up!

You voted ‘up’

71dodo71
71dodo71 picture

Ez jó ötlet, ha lesz időm, kipróbálom.

0

Vote up!

You voted ‘up’

71dodo71
71dodo71 picture

Rákötöttem a laptopot a HDMI bemenetekre, és egyiken sincs kép. Amikor bedugom a csatlakozót, akkor kiírja, hogy csatlakozás, majd hogy nincs jel. A bemenetet érzékeli, mert amelyikre rádugom, a menüben aktív lesz az adott bemenet, ennek ellenére nincs kép.

0

Vote up!

You voted ‘up’

agressiv
agressiv picture

Ó jaj ismerős. Neten vásárolt BGA-zot alaplapos TV csinált nálam ilyet és abban nem volt külön switch IC sem (két hétig azért ment). :(

0

Vote up!

You voted ‘up’

Janos.ro
Janos.ro picture

Biztos, hogy nem egy gyengébb minőségű HDMI kábelt fogtál ki?

0

Vote up!

You voted ‘up’

Jaca
Jaca picture

Szia!

https://www.whathifi.com/lg/42lx6500/specs
Elvileg alapból p-s. Korábban működött rajta? Próbálj meg egy gyári beállítások visszaállítását.

Üdv: Jácint

0

Vote up!

You voted ‘up’

71dodo71
71dodo71 picture

Természetesen a gyári beállítások visszaállításával kezdtem.

0

Vote up!

You voted ‘up’

More similar content