You are here

Mágneses keverő használata ezüst kolloid készítésénél + áramerősség mérése

33 posts / 0 new
Last post
GeorgeL
GeorgeL picture

Sziasztok!

Nemrég vettem egy ezüst kolloid készítő herkentyűt ami nem jött mágneses keverővel, viszont az elmúlt hónapokban már elég sok írást és videót néztem meg ezüst kolloid készítéssel kapcsolatban és láttam hazai de amerikai videókban is azt, hogy az üvegedény alatt ott van a mágneses keverő és az edényben pedig forog a keverő "lapát".

Két kérdésre próbálok választ kapni/keresni ebben a témában de idáig nem sikerült, ezért gondoltam, hogy hátha itt vannak olyan elektronikához, ezüst kolloid készítéshez értő szakemberek akik tudnának nekem megnyugtató választ adni.

Az első kérdésem egyszerű: mi az előnye annak (vagy miért előnyös), ha az ezüst kolloid készítés közben állandóan kavarog a víz az edényben, ennek következtében a két ezüst elektróda között mindig más víz részecskék vannak egy adott millisec. alatt? Végül is a cél az, hogy minél jobb minőségű ezüst kolloid készüljön, ami alatt értem azt, hogy az ezüst részecskék minél kissebbek legyenek és minél kevesebb egyéb nem kívánatos szennyeződés maradjon a végén az üvegben.

A másik kérdés: Majdnem mindenhol olvasom, hogy a már kész ezüst kolloidot ne tároljuk semmilyen elektromágneses tér vagy tárgy közelében, míg egy mágneses keverő éppen hogy egy elektromágneses térrel rendelkező motor, aminek fordulatszáma határozza meg, hogy a keverő lapát milyen gyorsan forogjon az edény alján. Tehát nincs itt egy kis ellentmondás a dologban?

A 3. kérdésem pedig az, hogy milyen árammérő egységet javasoltok ezüst kolloid készítés közbeni áramerősség mérésére? A készülék speckója szerint 1 mA áramerősséget tart fenn a készülék az egész folyamat alatt, én ezt kíváncsiságból egyszer szeretném mérni elejétől végéig. Szintén kíváncsiságból akarom közben a feszültséget is mérni, de az nem probléma. Végül is a feszültség kell hogy csökkenjen le egy induló max. értékről egy minimumra a folyamat végére.

Comments
SzBálint
SzBálint picture
****

0

agressiv
agressiv picture
*

Link

Látom már itt is megjelent az emberi ostobaság legalja.

1

uniman
uniman picture
***

0

GeorgeL
GeorgeL picture

Igen, olvastam, de nem ad választ az én kérdéseimre.

0

Transzduktor
Transzduktor picture

0

GeorgeL
GeorgeL picture

Ahhoz, hogy valakinek elszürküljön az arca a sok ezüsttől, ahhoz, naponta kell több evőkanálnyit inni belőle hónapokig. Ezzel a betegséggel/jelenséggel próbálja a big pharma elijeszteni az embereket attól, hogy ezüst kolloidot használjanak vagy fogyasszanak.

0

Transzduktor
Transzduktor picture

Hááát - érteni vélem én - de az ezüst nincsen az élettanilag kedvező hatású nyomelemek listáján, pl. a híres (hatékony de baromira eldrágított) hungarikum, az úgynevezett "Béres csepp" sem tartalmaz ezüstöt. Az ezüst bevitele az emberi szervezetbe kifejezetten kerülendő, mert nem specifikusan ható méreg és tönkreteszi a bélflórádat. Ha tényleg fertőzéses betegséged van, semmiképpen ne haszálj ezüstöt belsőleg. Inkább írass ki valamilyen alkalmas antibiotikumot szakorvossal!   

0

Digitalfish
Digitalfish picture

Üdv!
áramerősséget mérni használhatsz  multimétert. Annak függvényében milyen pontossággal akarod az áramot mérni, az DC vagy valamilyen jelalakú és frekvenciájú váltakozó áram, választhatsz multit.
Az ezüst diamágneses tulajdonságú nehézfém. Diamágneses a legtöbb anyag amit a köznyelv "nem mágneses" tulajdonságúnak tart. Pl a víz , szerves anyagok pl a fa  vagy a fémek közül a réz,  stb
Egyébként okos dolog ezüstőt a szervezetbe bevinni? Azt olvastam, hogy nagyon mérgező ha vegyületet alkot .

0

GeorgeL
GeorgeL picture

Mivel az ezüst kolloid készítése 1-2 napig tart 1 mA áramerősség esetén, ezért gondoltam, hogy multiméter helyett inkább egy célnak megfelelő olcsó ampermérő műszerfejet használnék, mert soros kapcsolás miatt a multinak folyamatosan be kéne legyen kapcsolva. Ezért kérdeztem erre rá, természetesen multit én is tudom, hogyan kell használni. :)

Köszi az infót az ezüst diamágnes mivoltáról.

Az ezüst kolloid akkor valószínűbb, hogy mérgező, ha az nem jó technológiával készült. pl. 1-2 mA helyett nagyobb áramerősségel, ill. ha nincs áramerősség vezérlés a rendszerben és az egyre növekvő számú ezüst ionok egyre nagyobb áramerősséggel vezetik az áramot ezáltal egyre nagyobb ezüst szemcséket generál a készülék amiket már nem is lehet ionoknak hívni csak szemcséknek. Na, azok mérgezők.

Meg akkor is okozhat problémát ha valaki az ezüst kolloidot nemcsak akkor használja külsőleg vagy belsőleg amikor valamit gyógyítani akar vele hanem pl. ha minden nap bevesz belőle egy evőkanállal. Az ezüst kolloid az egy olyan antibiotikum aminek

1. nincs semmilyen mellékhatása
2. az emberi szervezet nem tud hozzászokni, így újra és újra lehet használni szükség esetén.

Ezért népszerű az egész világon. Én magam is használom már jó pár éve, csak meguntam fizetni érte, ezért készítem inkább magam.

Persze belső használat esetén ugyanúgy kiöli a hasznos bacikat a gyomorból mint egy igazi antibiotikum, tehát azokat minden ilyen esetben pótolni kell, kefír vagy más probiotikum fogyasztásával.

0

cs_laci
cs_laci picture

Sziasztok!

"...mert soros kapcsolás miatt a multinak folyamatosan be kéne legyen kapcsolva." Nem tudom milyen multid van, de az enyémnél (MAXWELL MX-25 302) -és amiatt gondolom, hogy a többinél is, ahol nem nyomogombos a méréshatár váltás- ha kikapcsolod, nem szakad meg az áram útja, csak nincs kijelzés.

További szép napot: cs_laci

1

GeorgeL
GeorgeL picture

Az én multim egy Fluke 87 true rms multimeter, amit 1989-ben vettem:
https://www.woutersenwouters.be/sold-products/3035/fluke-87-true-rms-mul...

Sajnos nincs rajta ki-be kapcsoló gomb, a választó tárcsával kell ki be kapcsolni, de csúcs lenne ha lenne power gomb rajta. Mindig bosszankodok, hogy akárhányszor kell ki be kapcsolnom, végig kell forgatnom a tárcsát ide vagy oda.

De még ha tennék is rá egy kapcsolót, sem biztos, hogy árammérésre állítva kikapcsolt állapotban is vezetne.

De egyébként köszi a tippet!

=============================
FRISSÍTÉS:
a multim alsó felén említést tesz az auto power-off-ról, elolvastam a kézikönyvét és basszus, van ebben a műszerben is egy olyan, hogy fél óra inaktivitás után kikapcsol, és bármelyik gomb megnyomására bekapcsol. Most már csak azt fogom ellenőrizni, hogy ilyen alvó állapotban a söntöt ott hagyja-e.

0

Luke Skywalker
Luke Skywalker picture

Szia !

Most már csak azt fogom ellenőrizni, hogy ilyen alvó állapotban a söntöt ott hagyja-e.

Ott hagyja, folyamatosan ott van árammérésnél.

 Üdv!

1

Mosószaki
Mosószaki picture

100%.

1

Digitalfish
Digitalfish picture

Megcsináltam a próbát ugyanolyan multival mint a témaindítóé. Hogy ne legyen kétsége.

Egyébként a FLUKE 87 multikra billentyűkombináció, hogy ne kapcsoljon ki autómatikusan: OFF állásból úgy kell bekapcsolni, hogy a sárga gombot folyamatosan nyomni és így elfordítani a méréshatár választó tárcsát a kívánt állásba, majd ezután felengedni a sárga gombot. Bekapcsoláskor PoFF felirat jelenik meg.

File csatolás: 

1

GeorgeL
GeorgeL picture

Köszi a próbát és a tippet, azt hiszem a PoFF módszert fogom választani, új elemnek 400 órát kell kibírnia, amibe 2 nap bőven belefér. Így majd fotókat is fogok tudni készíteni automatikusan a műszer állásáról amikor változik a mért érték. (ha találok ilyen appot a neten.)

Egyébként nekem az 1. generációs Fluke 87 multim van (nem a 87V), (az amelyiknek a linkjét korábban posztoltam) de ez a lehetőség úgy tűnik, hogy mindkét verzióban meg van.

0

Digitalfish
Digitalfish picture

Szivesen! Sok sikert!

0

Digitalfish
Digitalfish picture

Igen egy szép nagy deprez műszerrel és megfelelő sönttel ha szükséges mérheted az áramot. Ez sima Dc ugye?

1

GeorgeL
GeorgeL picture

Igen, sima DC.

0

SzBálint
SzBálint picture
****

szia: mint ahogy a műszerek is csinálják az árammérést, egy megfelelően megválasztott soros ellenálláson mérik a rajta eső feszültséget

Bálint

1

GeorgeL
GeorgeL picture

Köszönöm a tippet, erre nem is gondoltam.

0

Mosószaki
Mosószaki picture

Igen is, meg nem is.
A fém ezüst steriliz@ló hatású. 
A szeevezetnek nagyon kicsi mennyiségben kell, de erre csak szak orvosok, orvosi tud@sal rendelkező vegyészek illetve biológusok tudnak iránymutatást adni. 

2

GeorgeL
GeorgeL picture

"de erre csak szak orvosok, orvosi tud@sal rendelkező vegyészek illetve biológusok tudnak iránymutatást adni."

Hát ebben nem értek veled egyet, ha valaki tud angolul akkor nagyon is sok irodalom létezik már a neten, nemcsak alternatív természetű oldalakon hanem tudományos webportálokon is, a lényeg, hogy tudni kell milyen betegségek esetén érdemes használni, nem túlzásba vinni és persze jó minőségben.

Pl. jó minőségű ezüst kolloidból 10 PPM-es is elég, főleg belső használatra, külsőre meg a 20 PPM-est javasolják a szakértők. (nem én.)

Ha valaki "colloidal silver" szókapcsolatra ráguglizik, akkor nagyon sok webportál és Youtube videó jön fel, persze meg kell nézni jó néhányat ahhoz, hogy az ember rájöjjön, hogy melyik ad értékes infót és melyik még fabatkát sem ér. Ehhez több hónapra van szükség. Sok kis információ innen-onnan és össze fog állni a kép.

0

Transzduktor
Transzduktor picture

Olvasgass csak, majd össze fog állni a kép arról, hogy mennyi baromságot képesek elterjeszteni az internet által. Példának okáért még a nemzetközi hírnevű sarlatánnak - Fenyő Mártának sem vették el a doktorátusát - pedig megérdemelné. Bár el kell ismerni, az ő terápiája kizárólag csak a páciensek pénztárcájára van káros hatással!

Igen csak tanulságos sztori az ólom-tetraetil története, mely igen csak sokat elárul a tisztiorvosi szolgálatok erkölcsi színvonaláról.

Ja, alternatív medikáció a téma - akkor nézz utána a rádiumos térdszalagok történetének, meg a hordozható Jáchymovi ásványvíz-generátornak! Egy szenátornak kellett lerohadnia ahhoz, hogy komolyan vegyék a radioaktív terápiák káros hatásait: https://en.wikipedia.org/wiki/Eben_Byers 

0

GeorgeL
GeorgeL picture

Látom te profi ellentábora vagy az ezüst kolloidnak, de ne gondold mert felsorolsz néhány valóban butaságon alapuló történetet akkor mindenki azokkal egy kalap alá fogja venni az ezüst kolloidot is. Ez egy tipikus lejárató kampány módszer, amit újságírók is alkalmaznak ilyen-olyan siker rátával.

0

Mosószaki
Mosószaki picture

Szia! Pont ezért írtam a topikindítónak, hogy szakembert kell megkérdezni.
Az ezüst fertőtlenít. Ez tény. 
Az ezüst edényben nem romlik olyan gyorsan az étel, ital. De hogy oldódik-e az ezüst az ételbe, italba azt nem tudom. Mindenesetre régen a gazdagok sok ezüst eszközt használtak. 
Én biztosan nem szednék nehézfémet csak úgy! 
Példának dr Hauzt hoznám fel és az aranymérgezést. 
Fogalmam sincs ki lehetne a megfelelő stakértő. Talán egy orvosi diplomával is rendelkező biológus? 
 

2

Digitalfish
Digitalfish picture

Szia! Az aranytól pl nem félnék. Hisz kémiailag olyan stabil,hogy királyvízzel lehet oldani. 
Pl kaptam németektől valami olyan italt még régen amiben füstarany pigmentek vagy inkább darabkák  úszkáltak. 

Az is lehethogy ez a kolloid téma azért kamu mert nem is tartalmaz érdemben hatóanyagot. Ebből kifolyólag mérgezést sem. Nem tudom mivel mérik vissza a kolloid valós ezüst tartalmát? 
Aztán meg az elektrolitba mártott két elektród ha ezeken agyenáram folyik akkor egyik elektródrol a másikra  vándorol az anyag. Nem értem miért maradna az elektrolitban? Hisz a potenciál különbség oda a másik elektródra mozgatja. Csak filózok. 

0

Transzduktor
Transzduktor picture

Az arany is problémás, ezért már nem szabad aranyporral "feljavított" grillcsirkét, meg cukorgyöngyöket tálalni a luxuséttermekben! A "Magnum Gold" sem aranyporral (se nem bronzporral) készül, hanem speciális cink és/vagy szilícium-oxid alapú pigmentekkel.
(Bár amikor először ettem olyat, ezt még nem tudtam, ezért kissé ideges volt a gyomrom az aggodalomtól. sad)

0

Digitalfish
Digitalfish picture

Pedig az arany nem lép reakcióba semmivel.Ez kémia! Ugyhogy ha betiltották annak más oka van. Ez bizonyított.Mármint, hogy nem reagál semmivel. 
 

0

Transzduktor
Transzduktor picture

Kedves Digitalfish - fentebb Írod: "Pedig az arany nem lép reakcióba semmivel.Ez kémia!"
Nos, felebaráti szeretetből kötelességemnek érzem megjegyezni, hogy ez nem "kémia", hanem tévedés!
cool Az arany ugyebár közismerten kevéssé reaktív, ezért titulálják nemesfémnek. De a a nemesfémeknek is ismertek vegyületei. Az igazán kevéssé reaktív kémiai elemek a nemesgázok, de a xenonnak már szintén ismertek vegyületei. Meg a biológiai hatást kifejtheti egy finom eloszlású nanoszemcsés anyag heterogén katalízis útján is. Vegyük például az igen kevéssé reaktív platinát - ez jelenleg az egyik legközismertebb katalizátor. Az emberi emésztőnedvek pedig köztudottan kloridionokkal is bírnak egyéb hatékony enzimek mellett, ezért linkelek péIdákat az arany kloridvegyületeire:
https://hu.wikipedia.org/wiki/Arany(III)-klorid
https://hu.wikipedia.org/wiki/Arany(I,III)-klorid
 

0

Digitalfish
Digitalfish picture

Percig sem szeretnék ezzel vitatkozni. Csak vélemény volt. 

0

Transzduktor
Transzduktor picture

Szia!
A farmakológiára és nehézfémek élettani hatásaira specializálódott kutatók véleménye számít valamit ebben a témában. De hagyjuk most a mindenféle kipapírozott szakmai autoritásokat, mert amúgy is rengeteg diplomás félhülye szaladgál a pénzes orvosi szakmákban. Ez az ezüstös sztori akkor lesz világosabb, ha tudatosítjuk a társadalmi berendezkedésünk visszásságait:

Sok érvényesülésre képtelen írni-olvasni tudó ember van, akik minden komolyabb képzettséget mellőzve összeolvasgatnak ezt-azt a historikus orvosi irodalomban, néha megfejelik valamilyen modern eszközzel és magabiztosan kijelentik, hogy felfedeztek valamilyen csodálatosan hatékony terápiát, életelixírt, stb.. Mindig akadnak "madarak", akik rárepülnek az ilyen "alternatívákra". Aki meg valamilyen észérvet hoz fel ellenük, az meg a "BIG PHARMA" ügynöke.

Tanultabb körökben régóta elismert tény, hogy az ezüst mérgező kémiai elem, belsőleg semmilyen mennyiségben nem javasolt terápiás használatra. Kb. ennyi a téma.

0

GeorgeL
GeorgeL picture

Akit érdekel jobban a téma és tud angolul, az talál ezen az amerikai tudományos adatbázis webportálon 567 tudományos publikációt az ezüst kolloidról, pro és kontra:

https://pubmed.ncbi.nlm.nih.gov/?term=%22colloidal%20silver%22

De szerintem le kellene zárni ezt a témát, mert ennek semmi köze az elektronikához.

0

Sponsored links