You are here

Már nem relét keresek Electrolux mikróba...

15 posts / 0 new
Last post
Szveti
Szveti picture

Üdv mindenkinek!
Egy ONG CHUAN márkájú relét keresek. Típusa: 302WP2-1AH-C...

Változott a helyzet, már nem a fenti reléket keresem, mert más baja is van a mikrónak (Electrolux EMS2340X). A vezérlőpanelen levő kis CPU panel a hiba fő oka, pontosabban a rajta levő IC, ami le van öntve valami fekete műanyaggal. A márkaszerviz már nem forgalmaz hozzá semmit! Mivel 4 éve vásárolt készülékről van szó, ezért nem szeretnék belenyugodni abba, hogy kidobjam és újat vegyek!
Ezért vevő lennék rá, ha valakinek lenne a fényképeken látható bontott CPU panelből, vagy komplett vezérlő panelből (amely tartalmazza a CPU-t is). Mikrókat rendszeresen javító kollégák a fényképek alapján talán meg tudják mondani, hogy ez a CPU panel megtalálható-e más mikrókban is? Fáradozásotokat előre is köszönöm!

Üdvözlettel:
Szveti

Comments
Szveti
Szveti picture

Üdv mindenkinek!
Mivel a hiba tovább bonyolódik, ezért tettem fel néhány fényképet, hátha valaki tudna segíteni! (lásd a bevezetőt!)
Köszönöm...
Üdv:
Szveti

0

davyrex
davyrex picture

Szia! Minden mikróban ilyen van amit kínaiak gyártanak. Nekem van ilyen de többe kerül a postaköltség mint az alkatrész. Üdv.

0

Szveti
Szveti picture

Szia!
Köszönöm, de a relé probléma - hála peter30-nak - köszönhetően megoldódott! Sajnos úgy néz ki a dolog, hogy más baja is van a mikrónak, amit már csak komplett vezérlőpanel cserével lehetne megjavítani, de az Electroluxnál már nem beszerezhető (egy 4 éves gépről van szó...!). Ezért most egy bontott vez.panelt keresnék megvételre. Hálás lennék ha valaki ebben tudna segíteni, különben a készülék mehet a kukába...! (Ha kell, akkor fényképet fel tudok tenni a panelről.)
Üdv:
Szveti

0

peter30
peter30 picture

Szia
Ha valaki érte jön tudok adni van több belöle.

0

Szveti
Szveti picture

Szia!
Hová kellene érte menni?
Üdv:
Szveti

0

Istvan-lab
Istvan-lab picture

Szia !
Én ezt találtam...
Szerintem más hasonló paraméterekkel bíró rellét is beépíthetsz (12V/16A),
esetleg drótokkal kihozod a rellé vezérlését a panelról.
(Nem fogja zavarni a mikrót :D )

PS: Ez a 17A olyan mint 820uF-os kondi, azért írják rá hogy ne legyen Standard :P

Üdv: Dénes István

File csatolás: 

0

Szveti
Szveti picture

Szia István!
Köszönöm, ezt az adatlapot én is megtaláltam. Ezen a listán rajta van az általam keresett relé is, de beszerzési forrást nem találtam hozzá Magyarországon.Ha nem fogok tudni eredetit beszerezni, akkor valószínűleg maradok a gk. kürt-relénél.
Üdv:
Szveti

0

999999
999999 picture

Szia!

Úgy 180-200 Ohm/12V/16-17 A relét bármit betehetsz (akár GK.kürtrelé)nekem is van párdarab bontottam de hogy mennyire KH -ak nem tudni,mérve jónak tűnnek.

Üdv: Zódor József

0

nagypapi
nagypapi picture

Szia!
Majdnem az összes mikrókba ilyen relék vannak!Meg kell néznem mert bontottat biztos,hogy találok,a DIMARSON-nál sok szállítási sérült mikrót szétszedtünk,csak azt nem tudom melyik hány voltos.
Üdv:Endre

0

Szveti
Szveti picture

Szia nagypapi!
Az én mikrómban 2 db ilyen relé van és sajnos mindkettő érintkezői kontakthibásak! Új beszerzési forrást nem tudsz véletlenül?
Üdv:
Szveti

0

Kalex
Kalex picture
*****

Szia!
Jobban jársz, ha kiváltod egy más típusra. egy kis illesztőpanel egy sorkapocs és már megy is.
Üdv! Kalex

0

nagypapi
nagypapi picture

Szia Szveti!
Sajna nem tudok!A Dimarson-nak,meg a Flag-nak is komplett paneljai voltak.
Üdv:Endre

0

varga jano
varga jano picture
*****

Kedves Szveti!Próbálkozz a Kerekes utcában!Nekem találtak "ferdeszemű" elektronikába is relét.Vidd a mintát.A számítógépen az eladó megnézi neked.Üdv Jano

0

Kalex
Kalex picture
*****

Szia!
A HQ-nál "kifutott tétel" ami kellene Szvetinek. Viszont amennyiben lenne, akkor is olyan áron, hogy dobna egy hátast. Viszont rögtön vehet egy pcb panelt amin van 3 db. Esetleg marad az átalakítás amit ajánlottunk.
Üdv! Kalex

0

Sponsored links