You are here

MEGOLDVA - Blaupunkt Sydney RCM 126 kijelző hiba

17 posts / 0 new
Last post
Collider
Collider picture

Megoldás:
A fólia -nyákhoz rögzíttet végén lévő- sávjait elkezdtem böködni inzulinfecskendő tűjével, de vagy a fólia volt túl szívós, vagy én voltam béna, két tű is elhajlott anélkül, hogy bármi lyukat ütött volna. Kerestem hegyes normál tűt, fokával beleszúrtam egy parafadugóba, úgy már tudtam böködni a sávokat. Minden sávot háromszor böktem meg a hosszán haladva, 1mm-es távolságokban. A kijelző visszatért a sírból, olyan, mint új korában. Ennyi. :)

Sziasztok!
Sikerült felélesztenem egy Blaupunkt Sydney RCM 126 fejegységet, a kijelzőjén viszont csak a bal alsó sarok működik, a többi része nem látszik vagy félreműködik. Nem értek a kijelzőkhöz. Nyomogattam a szalagkábelt a két végén, nem változtatott semmin. A forrpontok is rendben vannak az egész NYÁKon.
Az autórádió belsejében viszont egy részen korrodált a NYÁK, a galvánfuratok elrohadására gyanakodtam, de kiméregetve úgy tűnik, minden vezetősáv rendben van. Mondjuk gyanús, hogy arról a környékről több vezetősáv is az előlapi panelhez vezet.

Szeretném megmenteni és használni a rádiót. Tudnátok segíteni, mit keressek, hogyan vizsgáljam a hibát?

Előre is köszönöm!

Comments
bluemoon
bluemoon picture

Szevasz,

itt nem a panel elpiszkolódásárol van szó hanem a kijelzőt és a NYÁK-ot összekötő fólia ragasztásának meghibásodása. Ugyanis Z ragasztóval van a NYÁK meg a fólia összehozva. A megoldás: mivel nincs Z ragasztóm és ehhez szükséges szerszámom se, kányszerböl alkalmaztam egy nagyon vékony injekciós tűt, amely  insulin beadásara használatos. Szét kell szedned az előlapot és leszereled a panelt amelyre a kijelző fóliástol fel van ragasztva. Ha a fólia nincs leragadva bármelyik szélén akkor nagyjábol jó eredménnyel menthető, ellenben kuka. Egy nagyító segítségével kinagyítod a NYÁK és a fólia részt és egyenként minden vezetővonalat a vékony tű segítségével átszúrsz, beleszúrog az alatta lévő NYÁK-ba. A vékony tűn van a hangsúly amely keskenyebb kel, hogy legyen a fólia érintkezőnél, ellenben elmetszed. 2-3 szúrás elegendő minden vonalon. Tudom, elég macerássan hangzik de majdnem minden kijelzőt amelyröl nem vált le a fólia mejavítottam. A régi opel vectrák matrixos kijlzőit is így javitottam, igaz néha megesett, hogy elnézek 1-1 vonalat és csík marad de utánna lehet javítani.
Nem zárom ki, hogy a tisztelt kolegáknak más megoldásuk is van a Z ragasztós problémákra és érdrklődéssel várom a leírásukat, de nekem, mint mondtam, kényszerböl ez ugrott be.

Üdv

2

Collider
Collider picture

Egy isten vagy. Igazi. laugh

File csatolás: 

0

bluemoon
bluemoon picture

Szívessen, bármikor.

p.s.
ha meg van oldva, akkor a "megoldva" jelzővel díszítsd ki a címet

üdv

0

Collider
Collider picture

Gondoltam rá.
Nagyon szépen szól a Polomban az új rádió, és még jól is áll neki. Örülök, hogy sikerült megmenteni és tud dolgozni tovább ahelyett, hogy menne a szemétdombra.
Köszi még egyszer!

0

uniman
uniman picture
***

Hello! Most már csak azt kéne szépen, érhetően a saját szavaiddal leírnod, hogy hogyan javítottad meg.
Csak "megbökdösted" egy tűvel az érinkezők fóliasávjait ?
Köszi...az "utókor" nevében: Uniman 

0

Collider
Collider picture

Szia! Pótoltam.

1

Collider
Collider picture

Szia! Köszönöm. Van inzulinos fecskendőm. Amúgy a fólia gyönyörűen a helyén van, mintha most jött volna ki a gyárból. A beltartalomra is ezt tudom mondani. Amúgy a fólia eltávolításával nem lehet szalagkábelt odaforrasztani? Más kérdés: a fólia nyomkodására nem kellett volna reagálnia?

0

bluemoon
bluemoon picture

A fólia nem cinezhető és nem fog reagálni nyomkodásra sem. Türelem és meg lesz az eredmény.

0

Collider
Collider picture

Nem a fóliára gondoltam, hanem a nyákra, amin van a fólia. Tehát fólia cseréjére gondolok szalagkábelre. Persze először megcsinálom böködésesen, az a leggyorsabb.

0

bluemoon
bluemoon picture

A kérdés csak az, hogy a kijelző üvegére hogyan fogod odafogni

0

Collider
Collider picture

Úgy rémlik, hogy a kijelző tüskesorral van beforrasztva az ő nyákjára, és az a nyák van összekötve fóliával az előlapi kezelőszervi nyákkal.

0

bluemoon
bluemoon picture

Fénykép?
 

0

Collider
Collider picture

Tévedtem, valami random emlék töltődött a tudatomba.

0

Collider
Collider picture

Este.

0

Mosószaki
Mosószaki picture

Szia!
Mosd le a panelt elsőnek!

0

Collider
Collider picture

Az lesz! Alkohollal, ha nem viszi, WD45.

0

Sponsored links