You are here

METEX M-4650 nem mér '1'-et mutat

13 posts / 0 new
Last post
lipi

Sziasztok

Egy METEX M-4650 műszert javítanék. 
Hiba: Minden kapcsoló állásban " 1 " -et mutat. Méréshatár váltó az működik ,  digit pontok változnak a méréshatárnak megfelelően, AC is kiíródik, meg szakadáskor sípol is, de nem mutat mást csak 1-et.
Lenne valami ötletetek? Esetleg azokat a fránya IC2 , IC4, IC5 modulokat honnét lehetne beszerezni?
Köszi
Üdv
Szabi
 

Comments
SzBálint
SzBálint's picture

0

Vote up!

You voted ‘up’

vargaf
vargaf's picture

Szia!

Én kaptam már ilyen hibával M-4650-et, abban az ICL7129 IC volt hibás. Az IC cseréjével a műszer rendben működött.

Üdv.:

Feri

0

Vote up!

You voted ‘up’

cssztivi

Ha a kijelző jó, akkor ez lesz a megoldás. Valsz. a ref-etis az terheli.

0

Vote up!

You voted ‘up’

lipi

Szia Feri

Köszönöm a gyors segítséget, asszem ebben 7106 van?  megnézem.
Üdv
Szabi

0

Vote up!

You voted ‘up’

vargaf
vargaf's picture

Szia!

7106 nem lehet, mert az csak 3 1/2 digites. Vagy ha az van benne akkor nem M-4650 a műszer.

0

Vote up!

You voted ‘up’

lipi

Ja persze ez 4 1/2 digites....   igen, köszi a kiigazítást.

Üdv
Szabi

0

Vote up!

You voted ‘up’

vargaf
vargaf's picture

Az IC-t könnyű cserélni, mert a kijelző alatt DIP tokban van, legalább is ami nálam volt.

File csatolás: 

0

Vote up!

You voted ‘up’

lipi

Igen, meglesem.
köszi
Üdv
Szabi

0

Vote up!

You voted ‘up’

F-Yoci

Szia!

A referencia IC-t nézted? Pici TO92 tokos, talán 1.25V-os...

0

Vote up!

You voted ‘up’

lipi

Szia 

Néztem, ICL8069 talán. 0.9V feszt mérek a kapcsain... asszem ott 1.2V-nak  kellene lenni?
Üdv
Szabi

0

Vote up!

You voted ‘up’

SzBálint
SzBálint's picture
File csatolás: 

0

Vote up!

You voted ‘up’

lipi

Szia Bálint

Köszi, igen megtaláltam én is, fura, hogy csak 0.9V feszt mérek rajta. Pedig 1.2V-nak kéne lenni szerintem.

Üdv
Szabi

0

Vote up!

You voted ‘up’

More similar content