You are here

Mu4894 vagy helyettesítő UJT tranzisztort keresek

14 posts / 0 new
Last post
nogebt
nogebt picture

Üdv mindenkinek. 

Keresnék ujt.t...főleg az MU4894 érdekelne, de a helyettesitői is vonzóak lehetnek..csak működőképesek legyenek..sajnos amit "boltból" vettem nem müxik..
(2n2646...2n4871...tis 43...stbl
 
Akinek lenne kérem jelezze..
Köszi. Üdv.LF
Comments
zgyula
zgyula picture

Szia!
Van MU4893, 2SH20,
2N2646, 2647,  TIS43 (eredeti Ti)

0

nogebt
nogebt picture

Hali..
érdekelne..holnap kereslek valami uton..módon..
Köszi. Üdv.LF 

0

RTZ
RTZ picture

Üdvözletem!

Mivel nem tudható a felhasználási terület ahová kellene, ezért talán a helyettesítő kapcsolás segíthet. Ez biztosan működik.
Nem tudni milyen boltban lett vásárolva a helyettesítő 2N2646, de kételkedem a 2800 Ft körüli áron kapható alkatrész hibás példányaival kapcsolatban.

üdv
RTZ

File csatolás: 

0

nogebt
nogebt picture

Hali..
egy olasz (komolynak tűnő..min..max fordulat.és.max áram szabályzó beállithatóság) motorszabályzóban van/volt benne..többen mókuszoltak benne...nem lett megjavitva...idekerült hozzám..sok hiba jött össze a sok javitás során..a lényeg..230v ac.ról hajt 170v dc.s motort..ujt vezérléssel..raktam bele egy pár éve vásárolt-új- 2n2646.ot és nem indult...próbára kaptam egy mu4894 ujt.t és berakás után azonnal müxik..még annyi hogy teszterrel mérve sem ugyanazt a paramétereket adta a két ujt..
(egy bontottbontott.ot is mértem..az sem olyan mint az MU...).lehet hihetetlen de ez van..egyébként anno a 90.es években én is használtam a 2n2646.ot különboző fény vezérlésekben...akkor kedveltem...
kb ennyi..

0

RTZ
RTZ picture

Üdvözletem!

Köszönöm a választ!
Nem rosszindulatból voltam kíváncsi arra, hogy milyen szerkentyűbe kell, ugyanis még 1976-ban volt 15 db 2N2646-os UJT a birtokomban, ebből 13 db-ot egy selejt kétoktávos tangóharmonika billentyűzetéből polifónikus "játékorgona" elkészítéséhez felhasználtam. 1 db-ot pedig egy TTL IC-k próbapanel órajel céljára hasznosítottam és 1 db-ot tirisztoros nyomatékstabil fúrógép fordulatszámszabályzóhoz használtam. Ezek az eszközök még jelenleg is működnek, de gondoltam, hogyha biztosan jó lenne, akkor szétépítem és adtam volna belőle.
Mivel a válaszban a 2N2646 megfelelősége kétséges, így az említett szerkentyűt (fotó) nem rontom szét csak azért, hogy vagy jó, vagy nem.

üdv
RTZ
 

File csatolás: 

1

josef.48
josef.48 picture
*

SZia !Egy orvosi készülékbe találtam  egy zárlsatos ujt.Nem volt beszerzési lehetöségem ,ugy ki kelletet gondoljak egy helyetesitö kapcsolást.Mivel a kondit töltö ellenálás megaohm nagyságú volt ugy egy N FET-e l és egy npn  tranzisztoral oldottam meg,3 ellenálálást  is használtam.Jobb lett volna egy MOS 555 -ös de az sem volt,nem volt még netem.Az is igaz hogy igy egy egyszerü betekintés az áramkörbe sokat segitett volna ,nem hasbòl tervezgetni.üdv.Jòska 

0

zsugori
zsugori picture
***

0

SzBálint
SzBálint picture
***

szia: 2n4894?

Bálint

0

SzBálint
SzBálint picture
***

szia: nincs, csak helyettesítőnek írtam az 1974-es,  New-Jersey-ből származó UJT helyett

Bálint

1

nogebt
nogebt picture

Az itthon beszerezhető 2n2646-ban csalódtam...még találtam itthon tis43.t
ezt is kipróbálom..
Hátha...

0

zsugori
zsugori picture
***

valószínű  más értékek kellenek

File csatolás: 

0

SzBálint
SzBálint picture
***

szia: náluk is van néhány jFET,  esetleg összehasonlítani?

http://www.radiovilag.hu/tranyok.htm

Bálint

0

nogebt
nogebt picture

Hali..
nem ismerem.de a google annak irja..és hasonlók a paraméterek is..ilyened van esetleg?

Köszi. Üdv.LF 

0

Sponsored links