You are here

Onkyo dx7355 cd játszó kevés magashangot ad.Nem elromlott.Gyárilag ilyen.

18 posts / 0 new
Last post
Vita Mihály
Vita Mihály picture

Kedves Mindenki! Szeretném átkötni a cd  játszóbol az aluláteresztő szűrőt illetve a kondit.A rajza fent van ezen az oldalon.Én sajnos csak egy elektroműszerész vagyok.Kevés a tudásom.Meg eléggé bonyolult a gép.Előre is köszönöm a válaszokat.Sziasztok.

Comments
lcsaszar
lcsaszar picture
*

Szia!

Erősítőn, hangszórón jól szól? Hány ohmos a fejhallgatód?

Üdv, lcsaszar

0

hifista
hifista picture

Üdvözletem!
Én sem a szűrő átalakítását javaslom.
Szerintem a fejhallgató erősítő a ludas. Első megoldásként az RCA kimenetről kellene meghajtani egy másik fejhallgató erősítővel. A drágább verzió, pedig egy digitális kimenetről hajtott fejhallgató erősítő, akkor ki lenne kerülve a gyárilag beleépített DAC is. Igaz egy jó minőségű ilyen kütyü többe kerülhet, mint a Cd játszó.
Az equalizerről annyit, hogy a semmiből azért nehéz valamit csinálni.
Hifista.

0

mosomedve
mosomedve picture

Szia!
Meg kellene hallgatni milyen hang jön ki a digital-analóg átalakítóból közvetlenül. (Nekem még nem kellett ilyen feladatot megoldani). Ha onnan a neked megfelelö spektrumu hang jön ki, akkor érdemes elkezdeni a szűrő átalakitását. Ha nem erösáramu müszerész vagy, akkor kellett tanulni az aluláteresztö szűrőkről és azok méretezéséről. Ha sikerül meghallgatni a kijövő jelet és nem jutsz tovább irjál!
László

0

hjozsefgosfa
hjozsefgosfa picture

Szia!

Ne köss át semmit, ez jó így, csak rontani lehet rajta. Ha több magasat akarsz, ott van az equalizer. A frekvenciamenet megállapításához mérő CD és pl. oszcilloszkóp használható. De szerintem tökéletesen egyenes lesz.

0

lizakl
lizakl picture
*****

Sziasztok!
Szerintem sem érdemes bolygatni! Meg van az csinálva rendesen, gyárilag. Viszont mondanék én valamit ezzel kapcsolatban!
A suliban - ahol tanítok - meg szoktuk nézni(csak úgy érdekességként) egy HAMEG jelgenerátorral és egy kis kiselejtezett PC hangfallal, hogy ki meddig hallja a hangokat?
A 20 KHz-et(színusz) eddig csak néhány lány hallotta, a fiúk közül senki! A 19 KHz-et a legtöbb lány hallja, de a legtöbb fiú nem! A 18 KHz-et minden lány hallja és a legtöbb fiú is. A 17 KHz-et már mindenki hallja(kivéve engem mert én csak 13 KHz-ig hallok, de megjegyzem, hogy 65 éves vagyok).
Szóval summa-summárum, a kor előrehaladtával az emberek többsége már nem hallja az igazán magas hangokat, ezzel meg kell barátkozni.
Üdv és szép napot: lizakl

0

Vita Mihály
Vita Mihály picture

Szia! Eqvalizer maximumon és még így is sincs cintányér.Az előző denonon legalább 10db -el több volt 8khz-n.Nagyon bosszant a dolog.Megszoktam egy hangképet évekig.És most váltanom kell. Mp3-ban viszont jó a hangja.Tehát a hiba nem az én fülemben van.

0

Jaca
Jaca picture
****

Szia!
MP3-at hogyan hallgattál rajta?

0

Vita Mihály
Vita Mihály picture

Szia Jaca!  Ez a kütyü lejátsza az mp3-t is.Azért vettem meg őt.Az elődje egy Danon 5 lemezes cd tár volt.Ő is játszott mp3-at.És csodás magasai voltak.

0

Jaca
Jaca picture
****

Vagyis ugyanúgy CD-ről, csak nem audió-CD, hanem mp3-at tartalmazó CD. A hang útja miatt voltam kíváncsi rá.

0

lizakl
lizakl picture
*****

Értem. Akkor esetleg pluszban magassugárzókat rákötni az erősítőre a hangfalakkal párhuzamosan, kondin keresztül? Talán az segíthet valamit!
Üdv: lizakl

0

Vita Mihály
Vita Mihály picture

Sajnos én csak fejhallgatózok a lakótelep miatt.Változatlanul ki akarom kötni az aluláteresztő szűrőt.Csak mondja meg valaki,hogy melyik alkatrésznél induljak el.

0

petyka2
petyka2 picture

Szia! Esetleg köss rá egy erősítőt, és az erősítőbe csatlakoztasd a fülest.

0

Jaca
Jaca picture
****

Szia!

Az A/D konverter 13 és 16-os lába a szűretlen kimenet.
C315 vagy C316 pozitív lábát kiemeled, és átkötöd vagy az IC kimenetére, vagy az első fokozat kimenetére, és meghallgatod. Ha van lehetőséged, CD lemezre írj 10, 15, 18kHz-s jeleket és szkóppal vizsgáld meg, hol csökken drasztikusan. A cintányérok valahol 12-13kHz-nél kezdenek szólni, és nem kell túl nagy vágás, hogy elnyomják őket, tényleg élvezhetetlenné téve a zenét.

Közben átnéztem a rajzot és az A/D adatlapját. A C249 és C244-es 47uF-os kondenzátorokat cseréld ki 10uF-osokra, ahogy a katalóguslap ajánlja.

Lemodelleztem a szűrőt is, az átvitele 20kHz-ig egyenes.

File csatolás: 

0

Vita Mihály
Vita Mihály picture

Kedves Jaca!
Nagyon köszönöm,hogy időt szántál a problémámra.Ki fogom próbálni az ott leírtakat.Mindenkinek köszönöm a választ.Sziasztok.

0

Jaca
Jaca picture
****

Szia!

Erre még válaszolj, kérlek: MP3-at hogyan hallgattál rajta?

0

Vita Mihály
Vita Mihály picture

Kedves Jaca! Gyárilag tudja az mp3 lejátszást.

0

SzBálint
SzBálint picture
****

szia: mielőtt átalakítást eszközölnél, néhány dolgot pontosítani kell.
Mindkét esetben a  lejátszó fejhallgató kimenetről, ugyanazzal a fülessel, ugyanazt a CD-t hallgatod?
Mi volt az előző lejátszó típusa?
Hány Ohmos a fejhallgatód?
Ha erősítőről hallgatod fejhallgatóval,  lehet még  a két CD játszó kimeneti impedanciájának különbözősége is ok az eltérő hangképre
Az MP3  hangkaraktere nem mérvadó, mert ott követhetetlen módosítások vannak.
Az utángyártott (nem eredeti) vagy írott  CD-k időnként csapnivaló hangminőségűek

Bálint

0

Sponsored links