You are here

Onkyo tx sr 703 e nincs hang

18 posts / 0 new
Last post
Amat
Amat picture

Sziasztok!
Van pár onkyo-s hang problémás topik, de nem találtam ezt a típust. Onkyo tx sr 703 e.
A probléma, nincs hang. Minden funkció működik. Néha előjön, resetelést követően, olykor halk, stb.
Arra figyeltem fel, hogy az egyik hűtőborda nagyon fűt. 4 tranzisztor van rajta. Képet csatolom. Nem tudom ez mit csinál az erősítőben. A bekeretezett rész.
Ha valami tudna irányt mutatni, köszönöm!!!

File attachment: 
Comments
SzBálint
SzBálint picture
**

szia:a segédtáp elkóit cserélted?
105 fokosra, többen is 85 fokossal találkoztam, csökkent kapacitással

Bálint

0

Vote up!

You voted ‘up’

Amat
Amat picture

?
 

1

Vote up!

You voted ‘up’

guriga
guriga picture

Szia.
Itt gyorsan kell olvasni és naprakésznek lenni, mert a segítséget a fontos dolgokat kisöprik és marad a hülyeség.
Mond el mire jutottál.

3

Vote up!

You voted ‘up’

Amat
Amat picture

Dolgozom minden nap. Ahogy időm engedi mérek és jelzem!

0

Vote up!

You voted ‘up’

Mosószaki
Mosószaki picture

Megmérte a hőfokot, megmérte az áramot, megmérte az eső feszültségeket, leméretezte a hűtőborda felületét, Janó meg kiszámolta a hőellenálását és ezekből az elméleti hőgfkát alap szobahőmérsékleten... 

Ja nem semmi... 
De ezeket kellett volna. Akkor tudnánk, hogy üzemszerűen forró vagy hibásan!?! 

0

Vote up!

You voted ‘up’

Guest
Guest picture

Fordulj a Bálinthoz, ő a professzor ebben!

1

Vote up!

You voted ‘up’

Mosószaki
Mosószaki picture

Rajz alapján pontos adazokat adj! 

0

Vote up!

You voted ‘up’

SzBálint
SzBálint picture
**

szia: segédtáp lesz, a Tanyán van rajz, könnye azonosítható
A csatlakozó elkók a melegben szeretnek megnyaklani

Bálint

1

Vote up!

You voted ‘up’

Amat
Amat picture

Üdv! A segédtápnál az összes elko kicserélve, semmi változás.
HA sokat áll, bekapcsolom, van némi hang, de a hangerő szabályzóra nem nagyon reagál.
MAjd  egy reset nyomás és behalkul mint a sír.

0

Vote up!

You voted ‘up’

Amat
Amat picture

A tápfeszültségek rendben, a segédtápon is. Bár 80 fokos. Az összes végfok kimenet ellenőrizve, jók. 
Néha halkan megjön a hang, de a hangerő szabályzót  -+1 db. Változásra elhalkul, majd visszajön hol bömbölve, hol halkan.
A bemenet választó, szabályzó ic tönkre tud menni?

0

Vote up!

You voted ‘up’

hifista
hifista picture

Szia!
Igen tönkre tud menni az is - mint bármi más.
A bemenetválasztó viszonylag könnyen ellenőrizhető, a TAPE OUT-ról hajts meg egy másik erősítőt, ha ott rendben váltogatja a bemeneteket, akkor jó.
A leírás alapján inkább a hangerő szabályozó résszel lesz a gond. Első körben jeladó csere - vagy takarítás javasolt.
Nemrég járt nálam ebből a sorozatból egy 604e, az is rejtélyesen elhallgatott, de miközben követtem a jel útját benne, megszólalt, azóta is szól, így arra jutottam, hogy valamilyen szoftveres "bug" lehet az oka a nagy hallgatásnak. Ja a segédtápja annak is termeli a hőt rendesen - az E betű a típusjelben az európai modellre utal, de lehet, hogy Alaszkába szánták.
Hifista.

0

Vote up!

You voted ‘up’

Mosószaki
Mosószaki picture

Hanger{ "poti" hiba távval felderíthető! 

0

Vote up!

You voted ‘up’

hifista
hifista picture

Helló!
Ez valóban így van, de a legtöbb ilyen erősítőnek, vagy nincs meg a távja, vagy a tulaj nem hozza el a készülékkel. Én a távirányítók hiánya miatt kezdtem el ilyen erősítő távokat programozni.
Visszakanyarodva a hibához, a hangerő szabályozás két részre bontható, mert van a jeladó, és maga a hangerő szabályozó proci - akár egybekombinálva sok minden egyébbel is. Sőt harmadik hibalehetőségnek vehető maga az adatbus is.
Szép ez a digitális világ, csak hát sok a hátulütője is.
Hifista.

1

Vote up!

You voted ‘up’

Amat
Amat picture

Sziasztok. Volt kis időm, méregettem. Nagy hibát nem láttam. (-22.2 ből -11.9) (+22.9 ből +11.9) (-11.5 ből -4.9) (+11 ből +4.9)
Bár a +- 5 voltos stab IC-k az adatlap szerint 9 voltról menne...
Hőfokot nem tudtam mérni. Majd legközelebb.

0

Vote up!

You voted ‘up’

zsugori
zsugori picture
**

szia
a -12v ból 79L07 van +12V 78L07
+9V lm2940-5.0 _ -9V 7905
KH

 

File csatolás: 

0

Vote up!

You voted ‘up’

Amat
Amat picture

Az összes stab ic működik. Az összes feliratnál, csatlakozónál, ellenőriztem, meg van a helyes feszültség. -+22, -+12, -+5, -+9, -+7.
​​​​De már most semmi hang. Ha tape outról hajtok egy végfokot, az max hangerőre állítva ép hogy szól. 
Ha csatornát váltok vált, de a többi vonalról nincs hang a tape outon se, csak a Tuner nagyon gyengén.

0

Vote up!

You voted ‘up’

Amat
Amat picture

Nem nagyon tudom merre induljak...
Amúgy ebben a végfokozat milyen típusú? A, B, AB?

0

Vote up!

You voted ‘up’

More similar content