You are here

Orosz hegesztő dinamó életrekeltése

9 posts / 0 new
Last post
sequdo
sequdo picture

Sziasztok!
Szomszédom szerzett egy orosz hegesztő dinamót, amit valaki már próbált átalakítani, mivel a meghajtó motorja le lett cserélve ékszíjtárcsás hajtásúra. Szeretnénk életre kelteni a gépet. Jó lenne szereznem hozzá egy bekötési rajzot (amit reménytelennek tartok). Segítséget szeretnék kérni a 4db kondenzátornak tűnő, de valószínű valamilyen speciális dióda beazonosításában is. Jelenleg zárlat mérhető mindegyiken. Illetve bármilyen infót szívesen fogadok, mivel egyenlőre teljesen sötétben tapogatózunk. A képek szerinti állapotban (kosárban) került a szomszég tulajdonába.
 

Comments
uniman
uniman picture

Itt be lehetne azonosítani a típusát: 0,5-4 kW/ 30-115-127-230-400 V... 
De a műszerek alapján jóval nagyobb teljesítményűnek tűnik.

Конденсатор КБП-С 0.47 мкф  AC125V/ DC50V 70 А

"Zárlat mérhető"  Ha szépen lepucolva, pormentesített állapotban fotóztad volna, akkor láthatnánk a lényeget....meg leírod, hogy a kondenzátor két középső kivezetésein méred ezt, akkor ez rendben is van. A kondenzátor háza és középkivezetések között meg valószínűleg mérhető a kondi kapacítása...

 

File csatolás: 

2

Vote up!

You voted ‘up’

zsugori
zsugori picture
*
File csatolás: 

1

Vote up!

You voted ‘up’

Csaba1002
Csaba1002 picture

Szia! Azok a kondenzátornak látszó dolgok zajszűrő átvezető kondenzátorok, aminek a kapacítását a ház, és a bármelyik kivezetés között lehet mérni. Rá van írva, hogy max.70A-t képes hosszában átvinni a kivezetések között, és a kivezetések és a testhez csavarozott, földelt háza között van a kondi. Ezért tünhet zárlatosnak a két kivezetés között mérve, mert mindkettő ugyan az a drót. Keress a gépen tipus jelzést, mert aszerint a Yandex orosz keresőn 99% hogy fent van a leírása, és a rajza.

0

Vote up!

You voted ‘up’

sequdo
sequdo picture

Szia Csaba1002!
Köszönöm válaszod! Sajnos nincs rajta semilyen adattábla vagy típus jelzés. Azért megnézem az ajánlott keresőt hátha sikerül valamit találni.

0

Vote up!

You voted ‘up’

Multi Multiplikátó
Multi Multiplikátó picture

kuka. 

egy inverterrel ugyanilyen jó eredményeket elérhetni, és kicsi, könnyű, csendes... ha nulláról építed meg, az se több munka, mint ebből az ócskavasból működő gépet csinálni.

2

Vote up!

You voted ‘up’

sequdo
sequdo picture

Szia Multi Multiplikátó!
Teljesen egyetértek veled, de a szomszéd ezt szeretné életrekelteni.

0

Vote up!

You voted ‘up’

Multi Multiplikátó
Multi Multiplikátó picture

És ha a szomszéd a kútba akar ugrani, akkor neked kell ásnod egyet e célra? :-D

Hajtsd el a fenébe, hogy ehhez te nem értesz. Még csak nem is lenne hazugság. ;-)

4

Vote up!

You voted ‘up’

Schmidt Laci
Schmidt Laci picture

Szia!

Az állórész tekercseket mértétek? A forgórész is agyon van karcolva. A szabályzója is leharcolt. kívül- belül rozsdás. Amennyiben kitartó és fiatal a szomszédod, akkor uccu neki.

Sok szerencsét kívánok az újraélesztéséhez!

Üdv:
Laci

3

Vote up!

You voted ‘up’

More similar content