You are here

Panasonic LCD 2mp után leáll.

16 posts / 0 new
Last post
osvath
osvath picture

Tisztelt Kollégák!Panasonic TX-L32C10P.Ez a készülék kb:2 mp-ig működik majd leáll és csak a készenléti led villog,mig rá nem inditok a távval mert akkor az is eltünik.A ccfl 2 csatiját lehúzom szintén.Az invertert lecsatlakoztatom ua.A táp 5.6V,12V,24V rendben,egyedül a 15V helyett mérek kb:17.5V-ot.Eme feszt beállitó zener ic-t ,SI-3120j ugyan pár adaton fix15V-nak irják,de azt hiszem itt megfelelő ellenállásokkal 17.5V-ra van beállitva.Nem tudom kövesem e még ezt a vonalat?!Ha ez magas elvileg az "overvoltage protection"áramkör leállithatja az egészet.A táp tipusa :PSC10285B.Jó lenne belepróbálni egyet.Az túl egyszerű lenne,inkább egy jó ötletet várok.üdvözlettel osvath.

Comments
balage
balage picture

Az enyém megoldódott: Az tűnt fel hogy a nagyfesz csatikat lehúzva az egyik pár kilót mutatott testhez.(ami ugyebár nem egészséges) Szétkaptam a kijelzőt, és ezt találtam:

File csatolás: 

0

osvath
osvath picture

Üdv!LG-ben ez elég gyakori,most volt egy ilyenem pár hete.ld:csatolmány.Csakhogy az én panasonicomnak mig van képe addig az 5-6 mp-ig szép homogén,világos. Ezért nem merem megbontani a kijelzőt.

File csatolás: 

0

zoltan35
zoltan35 picture
*

Szia!
Tanulságos eset.. sokan "félnek" megbontani a hátteret, jelen esetben szerencsére ez nem így volt.
Külön köszönet jár a megosztásért. :bow:
Üdv, Z.

0

balage
balage picture

Ezeket a nagyokat egyszerűbb szétszedni mint a monitor kijelzőket.De azért itt is be kell tartani pár szabályt.

0

balage
balage picture

Pont egy ugyan ilyen típust javítok, ugyan erre a hibára.(sötét kép, majd leáll,az inverter még egyszer újra gyújt, majd leáll, és küldi a hibajelzést a procinak.)KLS-EE32PIH12M inverter(BD9897FS ic) van benne.Szkóppal nézve mind a 4 fet drive kimeneten jó a jel,trafók nem szakadtak,tök egyformák.Ott tartok hogy nagy az esély a háttér fény hibára.Lehet hogy megkockáztatok egy ic-t azért bele.

0

osvath
osvath picture

Köszönöm a segitséget!Közben megtudtam,hogy a Panasonicnál,a ccfl ill.az inverter lecsatlakoztatása ugyanazt generálja mint az eredeti hibajelenség.Még a jav. elején mintha hallottam volna egy kis sercegést az inv. irányából.Vszeg az egy cső csati testzárlata lehet.A próba iverteremmel sajnos nem birtam meghajtani.Mégegyszer köszönöm a segitségeteket,maradok tisztelettel és ccfl zárlatnál.üdv osváth cs.

0

bluemoon
bluemoon picture

szevasztok,

itt sajnos a háttér kivilágitás, avagy a CCFL-el lesz gond, sejtem, hogy az inverterek jók. nemrég az ismerősöm Panasonic-ja mutatott ilyen hibát. a 17V-os vonallal nem érdemes foglalkoznod, az zsákutca. a gondot a kikapcsolással a visszajelzés a procira idézi elő,mert ha az inverter hibát jelez, leállítja az egész berendezést. ha nincs donorod amely törött, akkor bontás lesz a vége. habár, őszintén mondva, jobban szeretném ha valaki talált rá megoldást

üdvözltetem

0

uniman
uniman picture
***

Hello.

..."nehogymáá" gondot okozzon a CCFL cső beszerzése...vagy igen? ...főleg, ha LC320WXN LCD kijelző (12 cső) van benne!

Üdv.: uɐɯᴉun

0

bluemoon
bluemoon picture

szevasztok,

bocsi, itt Délvidéken komplikáltabb, de ha van jó forrás Magyországon, örülnék ha megosztanátok.

üdvözletem

0

uniman
uniman picture
***

Hello.

Konkrétan arra a 12 db CCFL csőre itt a forrás...25"-ig pedig "Digitális Harcsa"...

Üdv.: uɐɯᴉun

0

bluemoon
bluemoon picture

hello,

kössz

üdv

0

zoltan35
zoltan35 picture
*

Szia!
Néhány pana már megfordult nálam, de ezek szerint nekem szerencsém volt, sosem volt "cső" hibám. Az inverter javítása minden esetben eredményre vezetett.
Üdv, Z.

0

bluemoon
bluemoon picture

szevasztok,

az említett ismerősom panasonic-ja mind rövidebb és rövidebb ideig működött egyfolytában, a kép sötéteb volt, majd ezek után pár masodperc után kikapcsolt, azzal, hogy mégis valami sötét képet mutatott az a pár másodperc alatt. méréssel az invertereken nem találtam semmi hibára utalót. viszont ilyen hibával már javítottam LG képernyőket úgy, hogy a 2 inverteres, sötét, legyengűlt háttér kivilágítást lecsreltem donor-ral, amelynek 8 "csöve" volt és annak a 8 trafós inverterét kötöttem be. sajnos ezekkel a "visszajelzéses" inverter-proci koaliciókkal nincs tapasztalatom, legalább olyan, hogy ki tudnám kerűlni ezeket a "védelmeket". töbségében, az inverterek meghajtó IC CT kivezetését szoktam blokkolni, hogy meg tudjam állapítani, mi az ábra, melegszik-e valamelyik trafó, valamelyik cső kihalt stb.
ezért említettem a hozzászólásomban, hogy jobban örülnék annak ha valakinek konkrét megoldása van az invertereken és ha azt hajlandó megosztani velünk

üdv

0

zoltan35
zoltan35 picture
*

Szia!
Ez igencsak inverter hibára utaló jelenség... (szerintem) nem ártana ott méricskélned kicsit.
Üdv, Z.

0

Hjoco
Hjoco picture

Szia!

Ha van az inverternek protect lába akkor próbára kösd ki. Esetleg 1K -val kösd testre vagy 5V -ra.
Ha így a tv nem áll le csak az inverter, akkor leszűkítettük a hibát az inverterre.
Trafók szekunder tekercseinek ellenállását érdemes végigmérni. Sokszor szakadt, és pár perc alatt átmérhető az egész.

Joco

0

Sponsored links