You are here

Panasonic TX-28CK1P Indul majd több óra készenlét után nem.

17 posts / 0 new
Last post
isti03
isti03 picture

Sziasztok. Panasonic tévével küzdök, kérlek segítsetek. Eltérítés hibával hozták javítani ezt meg is oldottam. Tegnap délután és este is végig üzemelt a tv. Majd reggel be szerettem volna kapcsolni de csak villog a piros led. A főkapcsolót kikapcsolva kb 2 óra után egyből indult a tv. Hol kellene keresnem a hibát? Ilyen hibával még nem találkoztam. Segítséget előre is köszönöm.

Comments
isti03
isti03 picture

Sziasztok. Ismét hibás a Panasonic tévé. Eladtam a javítás után de megkerestek hogy hibás. A hibajelenség pont ez megint. Megy a tévé majd több óra késszenlét után nem indul. C1203.C1204,C1210,C1201,C554 kondikat cseréltem de nem oldotta meg a hibát. Mi lehet a hiba ezen kívül. Köszönöm, és boldog új évet mindenkinek!

0

Fülesmester
Fülesmester picture
*****

Szia!

BUÉK!

Csak azt tudom javasolni, hogy mérj, amikor nem indul. Abból lehet kitalálni, hogy mi az oka.

Üdv:
Fülesmester

0

Boldogblog
Boldogblog picture

Hali!

Gondolom a tápban voltak. Vajon a primerben vagy a szekunderben?

De végül is mindegy. Hiszen ez "Home-elektronika", s mint ilyen a beépített alkatrészek fele már újkorában selejtes. És az évek során csak romlanak és romlanak tovább.
Tudom most mindjárt azt írjátok, hogy ez nem igaz. Pedig de! Persze vannak kivételek, de azok már nem "Home-elektronika".

Csá.

0

kattila
kattila picture

Szia
Igazad van az "alkatreszek fele mar ujkoraban selejtes" ESR-merovel ellenoriztem uj kondikat,az eredmeny siralmas,elenoriztem kondikat ugyan olyan ertekueket,amejiken meg azt irta:W GERMANY.Az eredmeny:nagyon jo,ilyeneket kene most is aruljanak.

0

isti03
isti03 picture

Sziasztok. Kicseréltem három 16V/100mikros elkot. Az elkok a multiméter szerint 50mikro körüliek. Tegnap délután óta hagytam a tévét a hálózatba dugva és ma reggel beindult. Lehet hogy ez a 3 kondi volt a hiba? Ma este ezt a tévét fogom nézni és remélem hogy holnap reggel ismét jó lessz.

0

stevepapa
stevepapa picture

Szia!

A tápban, sorvégfokban a csatoló és szűrő elkókat mérés nélkül ki kell cserélni!! Főleg egy régebbi gépben, meg elkerülvén a hasonló eseteket. Mikor pár forintos alkatrész amiről köztudott, hogy cserélni kell szívatja az embert :)

Üdv Stevepapa

0

isti03
isti03 picture

Szia. Ezeket a kondikat alapból cserélni szoktam. De nem gondoltam volna hogy egy 100mikros kondi, ami a műszer szerint 50 valamennyi képes ilyen hibát okozni. Ma este ezt a tévét fogom nézni és ha holnap reggel indulni fog akkor azt hiszem elkészült.

0

Fülesmester
Fülesmester picture
*****

Szia!

Csak akkor tudunk érdemben hozzászólni, ha megadod a három kicserélt kondi pozíció számát is, vagy legalább az áramköri fokozatot, amiben vannak.

Üdv:
Fülesmester

0

isti03
isti03 picture

Szia. C1203 C1204 a harmadikra már nem emlékszem. De az is 16V/100mikros.

0

Fülesmester
Fülesmester picture
*****

Szia!

A Panasonic Z8 sasszi külön stby tápegységet tartalmaz, ami 5V és 3V3 stabil tápfeszültségeket állít elő, és még kb. 8V stabilizálatlan tápfeszültséget a főtápot indító RL801 relé húzatásához.

C1203 a stby 5V szűrője az IC1202 stabkocka kimenetén.
C1204 a stby 3V3 szűrője az IC1201 stabkocka kimenetén.
C1210 az RL801 R1202-n keresztül biztosított tápfeszültségének szűrője.

A stby tápegységet a készülék beindulása után tehermentesítik a sortrafó 6-os lábáról a D554, C554 által biztosított magasabb egyenfeszültséggel, amit az R1209 ellenálláson és a D1205 diódán keresztül csatolnak be a stby tápegységbe. Ekkor a Graetz híd diódái lezárnak.

Javaslom, hogy cseréld ki a C1201 és a C554 470uF-os kondenzátorokat is.

Megjegyzés:
Alapvetés a szakmában, hogy ha egy gép nehezen indul, akkor először a stby tápot kell fölkondizni.

Üdv:
Fülesmester

0

isti03
isti03 picture

Köszönöm a segítséget! Így már érthető a dolog. Gondoltam rá hogy kondi hiba lessz még a javítás előtt csak rossz környéken keresgéltem. Elsőnek mindíg a nagyfeszültségű, kiskapacitású kondikat szoktam nézni na meg azokat ameikek közel vannnak a hűtőbordákhoz. De ilyen hibával még nem találkoztam eddig, így a sasszi azon részére gondoltam ami készenlétben is feszültség alatt van. Így valahogy jutottam a 3 kondihoz.

0

isti03
isti03 picture

Kondikat átnéztem nem találtam hibát. A feszültségek is rendben vannak üzem közben.
Most hagytam készenlétben, később megpróbállok ráindítani és ha nem indul akkor fogok méregetni.

0

Pityesz
Pityesz picture

Szia!
Z8 sasszi. Az eltérítő ic-t is átforrasztottad?
Csatoltam valamit, remélem hasznos lesz a számodra is:)

Üdv:
Pityesz

File csatolás: 

0

Fülesmester
Fülesmester picture
*****

Sziasztok!

Pityesz megelőzött, ezért csak megjegyezném:

A csatolmány utolsó mondata megszívlelendő!
A védelmet tartósan kiiktatni TILOS!

Üdv:
Fülesmester

0

isti03
isti03 picture

Szia. Z8 sasszi de TDA9365 IC van benne. Átolvasom a csatolmányod és írok. Én elsőnek kondi hibára gondoltam, ezeket is ellenörzöm a tévében. Köszönöm a segítséged.

0

ELKO4
ELKO4 picture

Mérési eredmények mit mutatnak?

Üdv.

Tamás

0

Sponsored links